zesilování rádia podle jízdy

Vše o zapojení repro, radia atd..
Eddy

Re: zesilování rádia podle jízdy

Příspěvek od Eddy »

Eddy píše:
langdon2 píše:A neviete pri akych rychlostiach sa to potom stupnuje to pridavanie hlasitosti?
Zajtra idem do NR/možno ma uvidíš/tak to prvý krát vyskúšam :)
Tak my to dnes pri rýchlosti do 120km/h volako neregulovalo :o tú hlasitosť, asi to tam není zapojené alebo čo, se*em na to z Gerlachu ! :evil:
Astra G, Y20DTL /60kW/r.v.99
Reklama

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

a na jakém principu to funguje?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Eddy

Příspěvek od Eddy »

Mike.S píše:a na jakém principu to funguje?
V predchádzajúcich príspevkoch sa o tom píše :P
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

jo? a kde? nějak to tam nevidím :(
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Miku, zesiluje to díky tomu, že to má přivedenej signál z tacha, čím více impulzů přijde tím rádio ví že jsi přidal a podle předem přednastavených křivek (origo jsou myslím 3, já mám na vdo dayton 7) se pak samo zesiluje. Není to nijak markantní zesílení, prostě je nastavena nějaká křivka a podle té se hlasitost zvýší. (to síla zesílení se rovná cca 3-4 cvakům na + na volantu) :wink:
END
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

díky, to jsem chtěl vědět 8)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Eddy

Příspěvek od Eddy »

Trdlo píše:Miku, zesiluje to díky tomu, že to má přivedenej signál z tacha, čím více impulzů přijde tím rádio ví že jsi přidal a podle předem přednastavených křivek (origo jsou myslím 3, já mám na vdo dayton 7) se pak samo zesiluje. Není to nijak markantní zesílení, prostě je nastavena nějaká křivka a podle té se hlasitost zvýší. (to síla zesílení se rovná cca 3-4 cvakům na + na volantu) :wink:
Díky, za detailné vysvetlenie: že by my to dnes fungovalo/VOL+3/akurát som trochu nahluchlý!?!?!? :P
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Eddy: Jo je to možný.... :?: Až na vdo jsem tuhle funkci ocenil, tam je to zesílení fakt markantní. Může potvrdit Apik, jel se mnou, tak ví jak to samo přidává. :D
END
Eddy

Příspěvek od Eddy »

8) Trdlo, mám jednu podotázočku. Už som sa tu na to pýtal ,ale žiadna odpoveď. Pri klasickom pridávaní/uberaní hlasitosti CDR500 neukazuje intenzitu zvuku na TID-e. Dá sa s tým niečo robiť, alebo smola? :roll:
Naposledy upravil(a) Eddy dne 06 bře 2009, 23:50, celkem upraveno 1 x.
mexxo

Příspěvek od mexxo »

Mne to na Blaupunkte funguje tiež super. Oceňujem to každý deň keď jazdím do a z práce po dialnici :lol:
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Eddy píše:8) Trdlo, mám jednu podotázočku. Už som sa tu na to pýtal ,ale žiadna odpoveď. Pri klasickom pridávaní/uberaní hlasitosti CDR500 neukazuje intenzitu zvuku na TID-e. Dá sa s tým niečo robiť, alebo smola? :roll:
Eddy netuším, s cdr 500 nemám žádnou zkušenost.
END
APiK

Příspěvek od APiK »

Origo rádia v Astrách mají 5 stupňů zesilování. Ideální (z mého pohledu je SD-VOL2, nebo SD-VOL3). Stupeň SD-VOL0 je vypnuto. Někdy se tato funkce nazývá "Gala". Jinak zesilování za jízdy by nemělo být slyšitelné, mělo by pouze vyrovnávat hluk rychlosti jízdy. Tzn.: pokud mám při vyšších rychlostech pocit, že musím zesílit rádio, tak přidám této funkci, jinak ne. Pokud ten pocit nemám, tak to nechám být tak jak to je.
BTW: Zkoušel jsem SD-VOL5 a tam je zesilování opravdu markantní - použitelné tak třeba ve favoritu.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Apiku, ono se sportovním výfukem potřebuješ o trochu jinak zesilovat. :) A jak moc si to kdo musí nastavit záleží i na jeho uších. :)
END
IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI »

Eddy píše:8) Trdlo, mám jednu podotázočku. Už som sa tu na to pýtal ,ale žiadna odpoveď. Pri klasickom pridávaní/uberaní hlasitosti CDR500 neukazuje intenzitu zvuku na TID-e. Dá sa s tým niečo robiť, alebo smola? :roll:
Na TIDu se hlasitost neukazuje a nedá se ani nastavit. Je tam proto funkce automatické zeslabení na nějakou hodnotu při vypnutí a zase zapnutí rádia,(když jedeš a máš hlasitost třeba na pořádné pecky a vypneš rádio a potom zase zapneš rádio tak se automaticky nastaví na nějakou hodnotu určenou výrobcem abys nedostal šok). Ještě že ta funkce tam je :) . Hledal jsem tu funkci co popisuješ ale není tam a asi ani není třeba :o
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.
APiK

Příspěvek od APiK »

Trdlo píše:Apiku, ono se sportovním výfukem potřebuješ o trochu jinak zesilovat. :) A jak moc si to kdo musí nastavit záleží i na jeho uších. :)
Mé tichoučké sériové astrulce stačí SD-VOL2 8) .
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Odpovědět