Lanovod ruční brzdy

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
ANTIMON

Lanovod ruční brzdy

Příspěvek od ANTIMON »

Zdravím.Měnil už někdo lanovody na Zafiře?Dneska se mi kouslo lanko na zadním kole :( Jde mi o to - na autokelly mají lanovod za 1700 Kč.Je tam psaný montovací strana pravá a levá ,délka 1680/1495*2.Nevím jestli je to sada nebo pouze jedno lanko.Tak bych potřeboval poradit.Nebo jestli máte nějaké jiné zkušenosti :?: Mám zafiru 1,8 85kw 8/2000.
Reklama

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

No tento problém jsem řešil dost dlouho... Nakonec to v OPELU něčím prostříkly a už se lanovod neseká... Když jsem na to použil CONCORD, tak se přestala sekat asi na týden a pak o5 se začala sekat na jednom kole... Takže doporučuji to nejdříve něčím pečlivě promáznout a pak pokud ani to nepomůže, tak pak teprve řešit další možnosti :wink:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
ANTIMON

Příspěvek od ANTIMON »

Mazat jsem to už zkoušel.Problém je v tom,že jsou popraskané chránící gumy na lanku a dostává se tam voda s bordelem.
spermin

Příspěvek od spermin »

ANTIMON píše:Mazat jsem to už zkoušel.Problém je v tom,že jsou popraskané chránící gumy na lanku a dostává se tam voda s bordelem.
to mazání trochu pomúze, a kdyz tam pridas nejaké prísady ,molybden, tak snad bude pokoj.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
ANTIMON

Příspěvek od ANTIMON »

Problém je vyřešen.Lanka byla total hyn.Sehnal jsem si na inzerát použitá a staré jsem vyhodil.Promazání by už nepomohlo.Na lankách je ochraný povlak,který byl prodřený a zabraňoval lanku v pohybu.
josef

Re: Lanovod ruční brzdy

Příspěvek od josef »

ANTIMON píše:Zdravím.Měnil už někdo lanovody na Zafiře?Dneska se mi kouslo lanko na zadním kole :( Jde mi o to - na autokelly mají lanovod za 1700 Kč.Je tam psaný montovací strana pravá a levá ,délka 1680/1495*2.Nevím jestli je to sada nebo pouze jedno lanko.Tak bych potřeboval poradit.Nebo jestli máte nějaké jiné zkušenosti :?: Mám zafiru 1,8 85kw 8/2000.
Lana jsou spojená do V , prodávají se jako celek pro obě strany. Teď jsem je měnil. Mazání nepomáhalo, když přišel mráz, jedna strana se nevracela. Po vymontování starých lan z auta jsem zjistil, že díky špatné pryžové manžetě na na konci lanka se do bowdenu dostávala i voda a maras a pak to zamrzalo.
Zafira99 1.8 16V Elegance
milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh »

Pokud mas moznost parkovat ne na kopci doporucuju rucku vubec nepouzivat, kor ted v zime a nechavat zarazenou pouze rychlost, auto ti nikam neujede. Bylo mi toto doporuceno x lidmi z branze a po vlastni zkusenosti kdy mi zamrzly zadni kola v zime diky zatazeny rucce pred par lety uz nechavam jen rychlost :lol:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
santik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santik »

Co ta staly tie lanovody?Tiez mi ostava vyset soferova strana
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
Leo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo »

taky uz mi zamrzla a od te doby v zime nebrzdim
Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl
Mitom

Příspěvek od Mitom »

Leo píše:taky uz mi zamrzla a od te doby v zime nebrzdim
Pokud nejsem v kopci, nebrzdim ani v lete...neni to moc dobry zvyk, kdysi mi zamrzly celisti u S120 a byl to maras :)
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)
Obrázek
Stand
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stand »

Nebrzdit v zimně :shock:
to já v zimně brzdim nejvíc!! Bez ručky bych na sněhu a ledu neuměl jezdit..
Jinak s tim parkovánim na kopci- neni špatné stočit (po zařazení do podélného stání) kola a opřít se jimy o obrubník samozřejmně v kombinaci s rychlostí..
Již bývalá Astřila....
pansuu

Příspěvek od pansuu »

Mitom píše:
Leo píše:taky uz mi zamrzla a od te doby v zime nebrzdim
Pokud nejsem v kopci, nebrzdim ani v lete...neni to moc dobry zvyk, kdysi mi zamrzly celisti u S120 a byl to maras :)
Že to není dobrý zvyk :shock: To máš tu ručku jen na blbnutí na sněhu? Škoda že to není příplatková výbava, měl bys lacinější auto :lol:
josef

Příspěvek od josef »

santik píše:Co ta staly tie lanovody?Tiez mi ostava vyset soferova strana
Dal jsem za ně necelých 1800 Kč, značkové. Poláci prý je dělají za 1000 Kč.
Zafira99 1.8 16V Elegance
Salám

Příspěvek od Salám »

pansuu píše:Že to není dobrý zvyk :shock: To máš tu ručku jen na blbnutí na sněhu? Škoda že to není příplatková výbava, měl bys lacinější auto :lol:
Mluvíš mi z duše..ručka je od toho aby se zatahovala.. 8)
zdenin
Kontaktovat uživatele:

Re: Lanovod ruční brzdy

Příspěvek od zdenin »

Chlapy poradte jaky lanovody koupit pro mou Záfu.Taky je muj VIN

Kód: Vybrat vše

W0L0TGF7512280840
jestli Vam to pomuze.ja nejak furt nevim jaky presne koupit :? Mam taky ty gumicky na konci v haji a bude asi lepsi to vymenit :roll:

Diky
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010
Odpovědět