Dobrý den prosím o radu, občas jsem měl v garáži par kapek oleje, už asi půl roku, včera jsem měnil olej v motoru v servisu a tam mi i zdělily že mi prolíná pravděpodobně ta tyč co vede ze serva (nádobka serva je suchá), olej v servu byl na min. hladině tak jsem koupil v opelu olej (350 kč litr je zelenej) doli ho tam a ted řeším otázku má to cenu řešit a nebo jen dolívat olej, a čím by to případně mohlo být. Děkuji za radu
opel astra g caravan 1,416v r.v.1998
SERVO
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
- Reklama
Podobný problém mám aj ja. Netesnosť je na prevodke riadenia. Mrkni ako vyzeraju ochranné manžety na oboch stranách. Ak z nich kvapká olej, tak je to v háji. Nedá sa to opraviť, musí sa vymeniť celá prevodka riadenia. Cena cca 16 000 - 18 000 Sk za novú. Repasovaná sa dá kúpiť za cca 11 000 SK, ale podmienkou je aby sa tá Tvoja, pôvodná, dala zrepasovať. Tak že ak to netečie veľa, tak to riešiť len dolievaním oleja. Mne to teraz cez zimu prestalo tiecť (hustejší olej). Podľa vyjadrenia mechanika sa to môže zlepšiť aj požitím iného, hustejšieho oleja, ale je nebezpečenstvo poškodenia elektrického čerpadla posilňovača.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
No to máš určite pravduspermin píše:pokud jde repasovat, musí jít i OPRAVIT

Možno ak ju osobne donesieš do TRW servisu ( http://www.intercars.sk/?id=178&lang=SK& ), tak Ti ju opravia.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
- Luboš X17DTL
Tak sáhni do nádobky. Na prstě by ti něco mohlo zůstat a z toho bys mohl zjistit, jaký tam je. Jinak je to olej pro automat. převodovky a měl by mít specifikaci TA. S největší pravděpodobností barva červená, ale mohl to někdo měnit. Tak mě neber za slovo.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583