SERVO

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
maos

SERVO

Příspěvek od maos »

Dobrý den prosím o radu, občas jsem měl v garáži par kapek oleje, už asi půl roku, včera jsem měnil olej v motoru v servisu a tam mi i zdělily že mi prolíná pravděpodobně ta tyč co vede ze serva (nádobka serva je suchá), olej v servu byl na min. hladině tak jsem koupil v opelu olej (350 kč litr je zelenej) doli ho tam a ted řeším otázku má to cenu řešit a nebo jen dolívat olej, a čím by to případně mohlo být. Děkuji za radu

opel astra g caravan 1,416v r.v.1998
Reklama

Arwy

Příspěvek od Arwy »

Podobný problém mám aj ja. Netesnosť je na prevodke riadenia. Mrkni ako vyzeraju ochranné manžety na oboch stranách. Ak z nich kvapká olej, tak je to v háji. Nedá sa to opraviť, musí sa vymeniť celá prevodka riadenia. Cena cca 16 000 - 18 000 Sk za novú. Repasovaná sa dá kúpiť za cca 11 000 SK, ale podmienkou je aby sa tá Tvoja, pôvodná, dala zrepasovať. Tak že ak to netečie veľa, tak to riešiť len dolievaním oleja. Mne to teraz cez zimu prestalo tiecť (hustejší olej). Podľa vyjadrenia mechanika sa to môže zlepšiť aj požitím iného, hustejšieho oleja, ale je nebezpečenstvo poškodenia elektrického čerpadla posilňovača.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
spermin

Příspěvek od spermin »

pokud jde repasovat, musí jít i OPRAVIT
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Gabrihell

Příspěvek od Gabrihell »

Aj ja mám ten problém, že to niekde tečie. Skontroloval som množstvo v nádržke a je tam minimum. Aké množstvo oleja treba doliať, aby som neprekročil maximum? Mám Delphi prevedenie...
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1
arnie

kk

Příspěvek od arnie »

A kde je ta nadrzka na servo? Abych zjistil kolik tam mam oleje. diky
Arwy

Příspěvek od Arwy »

spermin píše:pokud jde repasovat, musí jít i OPRAVIT
No to máš určite pravdu :) , ale myslel som to tak, že bežne Ti to servisák neopraví, vymontuje celú prevodku a Tu posiela na opravu. Tam sa to rieši výmenou za repas. Mne ponúkali zreparovanú za cca 13000 Sk s tým, že ak sa tá moja bude dať opraviť tak mi vrátia späť 3000 Sk.
Možno ak ju osobne donesieš do TRW servisu ( http://www.intercars.sk/?id=178&lang=SK& ), tak Ti ju opravia.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Gabrihell

Příspěvek od Gabrihell »

Aký je rozdiel medzi zeleným a červeným olejom, Nieje tam nejaké spojitosť s napr. typom motora, typom serva? Tá nádrž je umiestnena vzadu a nieje vidieť absolútne nič. Neviem akej farby mám olej a v Opli predávajú len jeden typ...
Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL »

Tak sáhni do nádobky. Na prstě by ti něco mohlo zůstat a z toho bys mohl zjistit, jaký tam je. Jinak je to olej pro automat. převodovky a měl by mít specifikaci TA. S největší pravděpodobností barva červená, ale mohl to někdo měnit. Tak mě neber za slovo.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Gabrihell

Příspěvek od Gabrihell »

Už som zistil. Vytiahol som trochu hadičkou. Je to zelené... Môžem tam naliať BP?
Zamčeno