Divný chod motoru (netáhne) + větší spotřeba

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Pjasatoo

Divný chod motoru (netáhne) + větší spotřeba

Příspěvek od Pjasatoo »

Zdravím chlapy, mám spíše dotaz ohledně výkonu motoru. TeĎ jsem měl auto v servise, cca 18.000 jsem tam nechal a udělali mi rozvody, výfuk, tlumiče....
Vím jistě že mám tak asi 4cm delší prasklinu na svodech. Otázka zní může mít tento problém vliv na výkon motoru, podle mého zjištění když auto vytáčím nad 4 tisíce otáček, přestane auto táhnout a má tendenci se spíše uřvávat než tlačit, zní to tak divně že byste to museli fakt slyšet, ještě jsem si všiml, že když jedu kolem svodidel, s otevřenými okny, slyším při přidání plynu takové prostě syčení , tzn..asi to bude od těch svodů, že to tam někde uniká... :) Takže moje otázka už byla zodpovězena, teď další věc. Netáhne od vrchu....může být problém i v pístech, upálené kroužky, málo tlaku ve válcích??? Mám i větší spotřebu, nechal jsem teď dělat do kupy výfuk, komplet od vlnovce po konec nový, jen ten svod není opravený zatím, bylo málo času a moc zakázek v servise, proto mi to nechali na jindy...zdá se mi že prostě mé auto žere více benzínu, nevím sice jestli si to spíše já nedávám do hlavy, ale natankovat za 1000,- a najet na to převážně ve městě asi 320 km je snad málo ne ??? Každopádně budu rád za každou radu, kde může být problém....Děkuji

Jedno je jisté , kámoš s 1.4 mě bezproblému dal a ujel mi...já mám prostě na piču motor :D
Teď máme Z18xe Mazlík
Reklama

kroup

Re: Divný chod motoru (netáhne) + větší spotřeba

Příspěvek od kroup »

• Ano, když při přidání plynu víc řve než jede, je to důsledek té praskliny ve svodech.
  • Benzín za 1000,- a 320km je odhadem spotřeba 8,6l/100km, to je ve městě asi normální.
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
NesteaCZE

Příspěvek od NesteaCZE »

S tím výkonem Ti neporadím, ale máš 1,8, což je super motor :) ale myslím, že když by si vyměnil svody, tak by si to měl ok 8) :)
A jestli máš spotřebu "8,6l/100km" je ve městě opravdu krásný :)
Já mám 2,0 a se spotřebou jsem výš a pokaždé když natankuju a pak mi svítí rezerva si vždycky říkám, že to zase žere víc a víc... s tím si člověk nesmí dělat hlavu :D ale strašně to záleží na stylu jízdy :) když vezmu průměrnou na dálku - a jedu léžo-plážo tak dokážu jet i za 6,7l/100km, ale tady po městě a v okolí nebo s těžkou nohou tu průměrnou spotřebu mám skoro až k 9l :) .... nevím, jestli je to pravda, ale prý má na spotřebu vliv i lambda sonda a také zatížení auta :) jestli tam máš nějaké dodělávky, nějakej větší subáč, repráky nebo jedeš s naloženým autem, tak určo poznáš rozdíl :)
2.0 16V 100kw X20XEV 3dv. sportive
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Jestli to před opravou jelo a teď ne,tak máš nejspíš napiču nastavené rozvody.
marcus_Astra_

Příspěvek od marcus_Astra_ »

mal som tento isty problem nedostal som ho vysie ako na 4500 ot. a co diagnostika robil si ju ja som menil vahu vzduchu a lambda sondu pozri si moj popis o aute mozno ti to pomoze
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo »

No je to právě divné, nejhorší je, že prostě oprava svodů je levnější záležitost, ale když zase prasknou o nějaký kousek dál, zase opět přijdou starosti. Teď jsem viděl nějaký eshop, kde se dají sehnat nerezové svody viz. http://www.nerezove-vyfuky.cz/opel/astr ... rettyPhoto tak já nevím hoši, mám jít do toho ???? Každopádně rozvody jsou určitě v pořádku, těma to není. Já jsem to tak napsal jen co mi hoši udělali na autě, já si také spíše myslím že je to těmi svody. Co říkáte na ty nerezové ???
Teď máme Z18xe Mazlík
Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo »

Chlapci tak já jsem myslel že mi tady někdo dá radu a ono nic, zkusím to ještě jinak :)
Víte o někom z okolí Ostravy, kdo by se mi postaral o zavaření svodů ???? Děkuji mnohokrát :)
Teď máme Z18xe Mazlík
NesteaCZE

Příspěvek od NesteaCZE »

K těm svodům... jsou krásný, určitě i dobrý, ale celkem drahá záležitost :?: není výhodnější sehnat něco z "druhé ruky"?

A nevím, jestli tohle dělá... ale v Ostravě se vyskytuje Alzafir, pokud se nepletu? 8)
2.0 16V 100kw X20XEV 3dv. sportive
Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo »

Ano je tu , ale neví o nikom kdo by vařil :):) Už jsem si s ním psal, jinak.....podle odkazu stojí 10k ty svody :) Jenže aby náhodou to nebyli nějaký šmejdy :)
Teď máme Z18xe Mazlík
Odpovědět