Benzín v naftě :-(

Mitom

Benzín v naftě :-(

Příspěvek od Mitom »

Tak jsem dnes ráno jel rozespalý do práce a na Benzině jsem omylem do nádrže, ve které bylo už jenn cca 5 l nafty (jel jsem na rezervu) načepoval omylem 8.6 l benzínu Verva...no jako bylo mi divné, že ta hubice tam nevklouzla plynule celá, ale jak říkám, byl jsem rozespalý :cry: No, ale po chvíli jsem si toho všimnul a za zbytek peněz co jsem měl, jsem tam dočepoval 20,8 l nafty a dolil 2x20 ml VIFu, který jsem ještě měl.
Takže stav nádrže je nyní takový, že tam mám cca 25-26 l nafty a 8,6 l benzínu a dotaz zní - hrozí mi nějaký problém? Kdybych dal třeba 5 l na plnou nádrž, asi bych to neřešil, ale takhle nevím - možná se mi to jenom zdálo, ale když jsem dojížděl do práce, jakoby byl motor takový "třepavější". Do nádrže se mi vleze ještě cca 15 l nafty, ale peníze mám až doma a budu muset absolvovat ještě cestu domů, což je cca dalších 20 km...mám to nějak akutně řešit a nebo nemusím?
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)
Obrázek
Reklama

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Re: Benzín v naftě :-(

Příspěvek od mirda2908 »

ja osobne bych to resil co nejdrive muze se stat ze odejde par dulezitich veci motora jinak bude asi potreba to vylit a komplet vycistit palivovy system muj nazor
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
dada77

Příspěvek od dada77 »

vif už bych tam nelil máš to ted oktanové až dost domu dojedeš podle mého protože to je naředěné,ale jak jsi napsal hned bych dolil naftu aby se to ředilo a až něco vyjedeš tak znova dolít naftu hodně zdaru
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

Kromě špatného chodu motoru, který se ti bude určitě třepat a vůbec mu to neprospívá, hrozí nevratné poškození zejména čerpadla. Být tebou, okamžitě všechno ven a natankovat čistou naftu. nemusí se stát nic, ale v tomto poměru vážně hrozí poškození. VIF by mohlo teoreticky pomoct, ale není to rozhodně žádná spása takového problému. :?
Někdo dělá, že přidává benzín do nafty, aby v zimě nezatuhla, ale max. do 10% s tím že benzín zhoršuje chod motoru a klesá výkon (z vlastní zkušenosti a z autobusu, kde je všechno podstatně odolnější) a s tím co tam máš ty tak je to furt trojnásobně. To je opravdu nouzový a nevhodný, kdyžtak se přilívá čistý petrolej, ale to už jsem odbočil od témata.
Prostě hnedka vylít a načepovat čistou naftu, jestli ti je auto milý. Jo určitě vyměnit palivový filtr!!! :wink:
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz
HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ »

Pokud jsi s tim uz jel, tak dolivej naftu do plna. A modli se, ze to cerpadlo moc nepozna. Samozrejme, ze nejlepsi by bylo, kdyby jsi to vylil a vymenil palivovy filtr.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100
Mitom

Příspěvek od Mitom »

Hned jak dojedu domu, tak tam doliju naftu do plna, coz bude dalsich cca 15 l nafty, ale jsem z toho docela na prasky, protoze vypustit to nemam kde a ani moc kdy (holt panelakovy clovek) :cry: Tak snad to cerpadlo prezije...
P.S.

Kód: Vybrat vše

http://www.agat.sk/post/do-omylom-som-natankoval-a-benzin-22/
Tady jsem našel jeden článek a koukám, že to pro mě nevypadá moc růžově :( Jsem v práci, tady s tím nikdo nic neudělá...no dostal jsem od kámoše deci VIFu, jdu to tam ještě nalít, potom cca 12 km na pumpu a doliju ještě 15 l a budu se modlit, aby to čerpadlo přežilo.
(10/1998)
Obrázek
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Jak radí Max.Nejezdit,vytankovat,nový filtr,natankovat kvalitní naftou a pak si držet palce,aby se nepos..lo čerpadlo.VP 44 toto nemá moc v lásce a nebyl bys sám,koho to potkalo po radách kamarádů o dolití do plna,s tím,že to čerpadlo pobere.Nepobere!!!
zippi

Příspěvek od zippi »

po skusenostiach z mojho okolia, jednoznacne vsetko von... skoda ze si natankoval tak vela, resp ze astra ma malu nadrz...
pokial by to bolo 5-10% tak to celkom ide, ale je to riziko samozrejme
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ »

Mno, tak v tom pripade, bych asik veril tomu co rika Denny.
Obrázek

Obrázek

Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Všechno ven, new filtr a minimálně hodinové modlení, aby to čerpadlo přežilo...
END
Mitom

Příspěvek od Mitom »

No jo, každopádně jsem v areálu podniku, žádná odtahovka se tady nedostane, takže doliju nafty co to půjde (počítám 15 l), dojedu 15 km domů a bohužel až tam to začnu řešit...a modlit se budu celou dobu, po kterou bude motor v chodu :cry:
Ještě dotaz - jaký vliv má na tento můj přehmat ten palivový filtr? Myslím, když odpustím z nádrže co to půjde, doliju naftu a filtr bych měnil dejme tomu až během týdne.
(10/1998)
Obrázek
HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ »

Palivovy filtr je nasakly palivem.
Obrázek

Obrázek

Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Komu není rady...... :roll:
END
Mitom

Příspěvek od Mitom »

Trdlo píše:Komu není rady...... :roll:
Veř, že mi rady je, ale bohužel není jiná možnost, než to prostě dolít, dojet těch 15 km a poté odpustit a znovu čistou naftou dopustit. Filtr vyměním taky, jenom jsem se ptal...
(10/1998)
Obrázek
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

Opradu to neber na lehkou váhu. I když to doliješ do plna naftou, tak tam furt budeš mít ten benzín a hlavně o to víc kilometrů najedeš s touto nekvalitní směsí a po celou dobu dáváš na prdel motoru a hlavně čerpadlu. Filtr musíš vyměnit protože je tím benzínem nasáklý a je ihned K.O. Radši investuj nějaký peníz za vyčištění v service neni to žádná hrůza než dělat repasi čerpadla, příp. dalších motorových částí. :o
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz
Odpovědět