Takže stav nádrže je nyní takový, že tam mám cca 25-26 l nafty a 8,6 l benzínu a dotaz zní - hrozí mi nějaký problém? Kdybych dal třeba 5 l na plnou nádrž, asi bych to neřešil, ale takhle nevím - možná se mi to jenom zdálo, ale když jsem dojížděl do práce, jakoby byl motor takový "třepavější". Do nádrže se mi vleze ještě cca 15 l nafty, ale peníze mám až doma a budu muset absolvovat ještě cestu domů, což je cca dalších 20 km...mám to nějak akutně řešit a nebo nemusím?
Benzín v naftě :-(
Benzín v naftě :-(
Tak jsem dnes ráno jel rozespalý do práce a na Benzině jsem omylem do nádrže, ve které bylo už jenn cca 5 l nafty (jel jsem na rezervu) načepoval omylem 8.6 l benzínu Verva...no jako bylo mi divné, že ta hubice tam nevklouzla plynule celá, ale jak říkám, byl jsem rozespalý
No, ale po chvíli jsem si toho všimnul a za zbytek peněz co jsem měl, jsem tam dočepoval 20,8 l nafty a dolil 2x20 ml VIFu, který jsem ještě měl.
Takže stav nádrže je nyní takový, že tam mám cca 25-26 l nafty a 8,6 l benzínu a dotaz zní - hrozí mi nějaký problém? Kdybych dal třeba 5 l na plnou nádrž, asi bych to neřešil, ale takhle nevím - možná se mi to jenom zdálo, ale když jsem dojížděl do práce, jakoby byl motor takový "třepavější". Do nádrže se mi vleze ještě cca 15 l nafty, ale peníze mám až doma a budu muset absolvovat ještě cestu domů, což je cca dalších 20 km...mám to nějak akutně řešit a nebo nemusím?
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)

(10/1998)

- Reklama
Re: Benzín v naftě :-(
ja osobne bych to resil co nejdrive muze se stat ze odejde par dulezitich veci motora jinak bude asi potreba to vylit a komplet vycistit palivovy system muj nazor
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
vif už bych tam nelil máš to ted oktanové až dost domu dojedeš podle mého protože to je naředěné,ale jak jsi napsal hned bych dolil naftu aby se to ředilo a až něco vyjedeš tak znova dolít naftu hodně zdaru
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
Kromě špatného chodu motoru, který se ti bude určitě třepat a vůbec mu to neprospívá, hrozí nevratné poškození zejména čerpadla. Být tebou, okamžitě všechno ven a natankovat čistou naftu. nemusí se stát nic, ale v tomto poměru vážně hrozí poškození. VIF by mohlo teoreticky pomoct, ale není to rozhodně žádná spása takového problému.
Někdo dělá, že přidává benzín do nafty, aby v zimě nezatuhla, ale max. do 10% s tím že benzín zhoršuje chod motoru a klesá výkon (z vlastní zkušenosti a z autobusu, kde je všechno podstatně odolnější) a s tím co tam máš ty tak je to furt trojnásobně. To je opravdu nouzový a nevhodný, kdyžtak se přilívá čistý petrolej, ale to už jsem odbočil od témata.
Prostě hnedka vylít a načepovat čistou naftu, jestli ti je auto milý. Jo určitě vyměnit palivový filtr!!!
Někdo dělá, že přidává benzín do nafty, aby v zimě nezatuhla, ale max. do 10% s tím že benzín zhoršuje chod motoru a klesá výkon (z vlastní zkušenosti a z autobusu, kde je všechno podstatně odolnější) a s tím co tam máš ty tak je to furt trojnásobně. To je opravdu nouzový a nevhodný, kdyžtak se přilívá čistý petrolej, ale to už jsem odbočil od témata.
Prostě hnedka vylít a načepovat čistou naftu, jestli ti je auto milý. Jo určitě vyměnit palivový filtr!!!
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
-
HerryCZ
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi s tim uz jel, tak dolivej naftu do plna. A modli se, ze to cerpadlo moc nepozna. Samozrejme, ze nejlepsi by bylo, kdyby jsi to vylil a vymenil palivovy filtr.
Hned jak dojedu domu, tak tam doliju naftu do plna, coz bude dalsich cca 15 l nafty, ale jsem z toho docela na prasky, protoze vypustit to nemam kde a ani moc kdy (holt panelakovy clovek)
Tak snad to cerpadlo prezije...
P.S.
Tady jsem našel jeden článek a koukám, že to pro mě nevypadá moc růžově
Jsem v práci, tady s tím nikdo nic neudělá...no dostal jsem od kámoše deci VIFu, jdu to tam ještě nalít, potom cca 12 km na pumpu a doliju ještě 15 l a budu se modlit, aby to čerpadlo přežilo.
P.S.
Kód: Vybrat vše
http://www.agat.sk/post/do-omylom-som-natankoval-a-benzin-22/Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)

(10/1998)

- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jak radí Max.Nejezdit,vytankovat,nový filtr,natankovat kvalitní naftou a pak si držet palce,aby se nepos..lo čerpadlo.VP 44 toto nemá moc v lásce a nebyl bys sám,koho to potkalo po radách kamarádů o dolití do plna,s tím,že to čerpadlo pobere.Nepobere!!!
po skusenostiach z mojho okolia, jednoznacne vsetko von... skoda ze si natankoval tak vela, resp ze astra ma malu nadrz...
pokial by to bolo 5-10% tak to celkom ide, ale je to riziko samozrejme
pokial by to bolo 5-10% tak to celkom ide, ale je to riziko samozrejme
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
-
HerryCZ
- Kontaktovat uživatele:
Mno, tak v tom pripade, bych asik veril tomu co rika Denny.
Všechno ven, new filtr a minimálně hodinové modlení, aby to čerpadlo přežilo...
END
No jo, každopádně jsem v areálu podniku, žádná odtahovka se tady nedostane, takže doliju nafty co to půjde (počítám 15 l), dojedu 15 km domů a bohužel až tam to začnu řešit...a modlit se budu celou dobu, po kterou bude motor v chodu
Ještě dotaz - jaký vliv má na tento můj přehmat ten palivový filtr? Myslím, když odpustím z nádrže co to půjde, doliju naftu a filtr bych měnil dejme tomu až během týdne.
Ještě dotaz - jaký vliv má na tento můj přehmat ten palivový filtr? Myslím, když odpustím z nádrže co to půjde, doliju naftu a filtr bych měnil dejme tomu až během týdne.
(10/1998)

(10/1998)

-
HerryCZ
- Kontaktovat uživatele:
Palivovy filtr je nasakly palivem.
Veř, že mi rady je, ale bohužel není jiná možnost, než to prostě dolít, dojet těch 15 km a poté odpustit a znovu čistou naftou dopustit. Filtr vyměním taky, jenom jsem se ptal...Trdlo píše:Komu není rady......
(10/1998)

(10/1998)

Opradu to neber na lehkou váhu. I když to doliješ do plna naftou, tak tam furt budeš mít ten benzín a hlavně o to víc kilometrů najedeš s touto nekvalitní směsí a po celou dobu dáváš na prdel motoru a hlavně čerpadlu. Filtr musíš vyměnit protože je tím benzínem nasáklý a je ihned K.O. Radši investuj nějaký peníz za vyčištění v service neni to žádná hrůza než dělat repasi čerpadla, příp. dalších motorových částí. 
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005