Niečo pre nás ropákov....
- Reklama
Kazde auto a i motor ma sve klady a zapory a je jasne, pokud se zacne motor opravdu sr.at, tak je to cenova palba a je jedno jestli jezdis na to nebo na ono. Dnesni moderni eko-elektro-technologie jsou proste vice nachylne nez stara klasicka kovarska prace
.
Mam benzin i naftu a uzivam si obojiho ke spokojenosti, ale pokud se neco zacne opravdu sr.at, tak to pujde stejne pryc.

Mam benzin i naftu a uzivam si obojiho ke spokojenosti, ale pokud se neco zacne opravdu sr.at, tak to pujde stejne pryc.
No to je sice pravda, ALElangdon2 píše:Sak u nas je o 5 korun liter benzinu lacnejsi nez nafta.....A aj auta s benzinovym motorom su lacnejsie...a spotrebu si myslim ze mam super....sak dole v podpise je ju vidiet...Naftu neriesim.....

1) Kdybych měl ten benál, tak tankuji minimálně 2X tak častěji při sportovnějším stylu jízdy

2) Sice to sem zřejmě nepatří, ale kámoš má v Octavii 1.6 benzín ( 100PS ) a když jede plně naloženej, tak rozdíly ( hlavně v rozjezdech a do horizontů ) oproti prázdnému jsou celkem znát... Kdežto u sebe jsem si takového většího rozdílu nevšimnul, nojo nafta

3) Někteří lidé mají určitě dobrý přísun nafty, tudíž o důvod více brát naftu

4) To že je benál nyní levnější ( ale jak dlouho to tak vydrží? ) + i auta jsou o něco levnější, ještě není důvod nebrat naftu... Jo pokud potřebuje člověk k uspokojivé jízdě i libový zvuk z výfuku, tak samozřejmě benál je jasná volba, protože z něj dostaneš jiný zvuk jednoduše, stačí udělat díru do výfuku a je to

Toť můj názor... Kdysi jsem chtěl jedině benzín, ale postupem času už na to hledím jinak, takže cca poslední dva roky jsem zastáncem KADLA KADLA

My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to hlavně o nákladech. Pokud najezdíš ročně jen málo Km, tak se ti ropák nevyplatí. Lidi dneska chtějí všechno co nejlevnější. Takže čím menší obsah, tím lépe. Spotřeba, ručení, náklady na opravy......
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)

http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
Tak ja musím povedať, že z 11 aut čo sme kedy mali v rodine (otec, Mama,Ja) bolo 5 dieslov a 6 benzínov čiže asi pol na pol a ani s jedným autom neboli po motorickej stránke žiadné problémy až na jeden repas čerpadla na Omege B 2,5TD.Na účely, ktoré napr. používa auto otec (podnikanie,ťahanie vozíka,VW-T5) je benzínový motor nemysliteľný.To by si tie auta pýtali snáď dvojnásobok.Na druhej strane napr. ja (Astra DI) alebo mama (Punto Benzín) vyložene jadíme prázdny alebo poloprázdny a nie som typ agresívneho jazdca, takže by spotreba benzínu bola pre mňa porovnateľná s dieslom.
Takže si myslím, že každá varianta má svoje pre a proti.
Takže si myslím, že každá varianta má svoje pre a proti.
No já podle toho co čtu, tak bych měl mít taky 1.4-1.6 benál, protože ročně najezdíme s Astrou možná tak 15-20tisMajesty píše:Tak je to hlavně o nákladech. Pokud najezdíš ročně jen málo Km, tak se ti ropák nevyplatí. Lidi dneska chtějí všechno co nejlevnější. Takže čím menší obsah, tím lépe. Spotřeba, ručení, náklady na opravy......

Jinak s tím, že dnes chce každý ušetřit, tak samozřejmě souhlasím, ale pro některé lidi by byl opravdu např. diesel nevýhodný, či benál...
Např. motor X20DTL má přibližně stejnou spotřebu pohonné hmoty jako 1.6benál co jsem si tak pročetl fórum. Co se týká nákladů na opravy, tak záleží co se zrovna vy*ere. No a pokud seš řidič, který má po několika letech nasbírané body za to, že neměl oficiálně autonehodu, tak ty slevy jsou kolikrát také zajímavé na ručení

Jo být Astra napsaná na mě, tak se asi po**ru z toho ručení

JJ přesně tak by to bylo u mě, bych platitl dvojnáseb než můj otec
Mít známé na všech místech je ten největší luxus, co si dnes můžeš dovolit, bohužel ne každý má to štěstí
Kdybych měl tuto možnost i já, tak už máme v rodině druhou Astru s stejným obsahem... Tuhle jsem měl možnost koupit velmi zachovalou Astrulku, 5-ti dvéř, v stejné motorizaci, r.v. 98 za cca 65tis 

Mít známé na všech místech je ten největší luxus, co si dnes můžeš dovolit, bohužel ne každý má to štěstí

Je to hlavně o technologii common-rail, a myslím, že tady není hodně těch co by měli Astru 1.7CDTI. A co se týče spolehlivosti tohoto motoru v Astře G, Astře H, Merivě, Corse a Combu, tam myslím že je na tom o hodně líp než technologie Bosch ve 1.7, 2.0 a 2.2 dieselových motorech (a X17DTL je snad nejhorší motor co kdy Opel do svých aut v dieselu dával). Naproti tomu Y17DT s naftou nemá problém, DENSO čerpadlo zchroustá úplně všechno. Trpí ale na jiné věci jako třeba ŘJ čerpadla (dá se ale říct, že je to technologickou chybou), olej ve vodě, atd...
Nicméně technologie common-rail je hlediska výkonu, spotřeby a emisí technologií nejlepší a určitě se bude v autech ještě nějakou dobu používat.
Nicméně technologie common-rail je hlediska výkonu, spotřeby a emisí technologií nejlepší a určitě se bude v autech ještě nějakou dobu používat.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line

Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]