Niečo pre nás ropákov....

Co se jinam nehodí pište sem
glemo
Kontaktovat uživatele:

Niečo pre nás ropákov....

Příspěvek od glemo »

Reklama

Capone

Příspěvek od Capone »

Jééé,tak to snad ani nečíst :( To je jak černá kronika :x
Číst tohle pod vlivem alkoholu,asi by mi hráblo :twisted: :lol:
Astra G 1.7.DTI ( 01 ) Obrázek už má nového majitele ...
... jinak Astra H Caravan...
"Myšlenka na ústup je až někde na dně vaší mysli, vlastně tam vůbec není. A tak se pečlivě zakopete. Hluboko. A čekáte." "Currahee"
langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 »

VIVAT benzin...:D
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo »

Capone neboj sa nič.Tvoj motor nespomínali.Len CDTI.A môj tak isto nie aj keď slabiny (VP44) má :( Ale pravda....vivat benzín.Budúce auto bude isto benzín 8)
langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 »

Sak u nas je o 5 korun liter benzinu lacnejsi nez nafta.....A aj auta s benzinovym motorom su lacnejsie...a spotrebu si myslim ze mam super....sak dole v podpise je ju vidiet...Naftu neriesim.....
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo »

Mňa u nafty ešte ako tak drží, že sa mi ju sem tam podarí zohna´t za pár korún.Keď vyschne zdroj predám a berem 1,8 benzín
Marky

Příspěvek od Marky »

Kazde auto a i motor ma sve klady a zapory a je jasne, pokud se zacne motor opravdu sr.at, tak je to cenova palba a je jedno jestli jezdis na to nebo na ono. Dnesni moderni eko-elektro-technologie jsou proste vice nachylne nez stara klasicka kovarska prace :D .

Mam benzin i naftu a uzivam si obojiho ke spokojenosti, ale pokud se neco zacne opravdu sr.at, tak to pujde stejne pryc.
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

langdon2 píše:Sak u nas je o 5 korun liter benzinu lacnejsi nez nafta.....A aj auta s benzinovym motorom su lacnejsie...a spotrebu si myslim ze mam super....sak dole v podpise je ju vidiet...Naftu neriesim.....
No to je sice pravda, ALE :lol:

1) Kdybych měl ten benál, tak tankuji minimálně 2X tak častěji při sportovnějším stylu jízdy :lol:
2) Sice to sem zřejmě nepatří, ale kámoš má v Octavii 1.6 benzín ( 100PS ) a když jede plně naloženej, tak rozdíly ( hlavně v rozjezdech a do horizontů ) oproti prázdnému jsou celkem znát... Kdežto u sebe jsem si takového většího rozdílu nevšimnul, nojo nafta :D
3) Někteří lidé mají určitě dobrý přísun nafty, tudíž o důvod více brát naftu :wink:
4) To že je benál nyní levnější ( ale jak dlouho to tak vydrží? ) + i auta jsou o něco levnější, ještě není důvod nebrat naftu... Jo pokud potřebuje člověk k uspokojivé jízdě i libový zvuk z výfuku, tak samozřejmě benál je jasná volba, protože z něj dostaneš jiný zvuk jednoduše, stačí udělat díru do výfuku a je to :lol:

Toť můj názor... Kdysi jsem chtěl jedině benzín, ale postupem času už na to hledím jinak, takže cca poslední dva roky jsem zastáncem KADLA KADLA :lol:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty »

Tak je to hlavně o nákladech. Pokud najezdíš ročně jen málo Km, tak se ti ropák nevyplatí. Lidi dneska chtějí všechno co nejlevnější. Takže čím menší obsah, tím lépe. Spotřeba, ručení, náklady na opravy......
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo »

Tak ja musím povedať, že z 11 aut čo sme kedy mali v rodine (otec, Mama,Ja) bolo 5 dieslov a 6 benzínov čiže asi pol na pol a ani s jedným autom neboli po motorickej stránke žiadné problémy až na jeden repas čerpadla na Omege B 2,5TD.Na účely, ktoré napr. používa auto otec (podnikanie,ťahanie vozíka,VW-T5) je benzínový motor nemysliteľný.To by si tie auta pýtali snáď dvojnásobok.Na druhej strane napr. ja (Astra DI) alebo mama (Punto Benzín) vyložene jadíme prázdny alebo poloprázdny a nie som typ agresívneho jazdca, takže by spotreba benzínu bola pre mňa porovnateľná s dieslom.
Takže si myslím, že každá varianta má svoje pre a proti.
Marky

Příspěvek od Marky »

Majesty píše:Lidi dneska chtějí všechno co nejlevnější. Takže čím menší obsah, tím lépe. Spotřeba, ručení, náklady na opravy......
No to je pravda, ale nastesti je jeste dost lidi co ten objem a vykon proste chteji, jinak ani Ty by jsi nemel motor co mas :wink: .
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

Majesty píše:Tak je to hlavně o nákladech. Pokud najezdíš ročně jen málo Km, tak se ti ropák nevyplatí. Lidi dneska chtějí všechno co nejlevnější. Takže čím menší obsah, tím lépe. Spotřeba, ručení, náklady na opravy......
No já podle toho co čtu, tak bych měl mít taky 1.4-1.6 benál, protože ročně najezdíme s Astrou možná tak 15-20tis :lol:

Jinak s tím, že dnes chce každý ušetřit, tak samozřejmě souhlasím, ale pro některé lidi by byl opravdu např. diesel nevýhodný, či benál...

Např. motor X20DTL má přibližně stejnou spotřebu pohonné hmoty jako 1.6benál co jsem si tak pročetl fórum. Co se týká nákladů na opravy, tak záleží co se zrovna vy*ere. No a pokud seš řidič, který má po několika letech nasbírané body za to, že neměl oficiálně autonehodu, tak ty slevy jsou kolikrát také zajímavé na ručení :wink: Např můj otec má poměrně dost vysokou slevu na povinné ručení, tak proto je Astra napsaná na něj, jelikož ve finále platí možná tak to, co platí majitel 1.4benzín bez výhod :wink:
Jo být Astra napsaná na mě, tak se asi po**ru z toho ručení :lol:
glemo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glemo »

Musíš mať známeho/známu a máš to ako ja.Od začiatku čo som vlastnil auto mám maximálne bonusy aké sa dajú dosiahnúť.Poistka ma stojí 4litre. :lol: Bez známosti snáď dvojnásobok. :)
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

JJ přesně tak by to bylo u mě, bych platitl dvojnáseb než můj otec :lol:
Mít známé na všech místech je ten největší luxus, co si dnes můžeš dovolit, bohužel ne každý má to štěstí :cry: Kdybych měl tuto možnost i já, tak už máme v rodině druhou Astru s stejným obsahem... Tuhle jsem měl možnost koupit velmi zachovalou Astrulku, 5-ti dvéř, v stejné motorizaci, r.v. 98 za cca 65tis :wink:
RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK »

Je to hlavně o technologii common-rail, a myslím, že tady není hodně těch co by měli Astru 1.7CDTI. A co se týče spolehlivosti tohoto motoru v Astře G, Astře H, Merivě, Corse a Combu, tam myslím že je na tom o hodně líp než technologie Bosch ve 1.7, 2.0 a 2.2 dieselových motorech (a X17DTL je snad nejhorší motor co kdy Opel do svých aut v dieselu dával). Naproti tomu Y17DT s naftou nemá problém, DENSO čerpadlo zchroustá úplně všechno. Trpí ale na jiné věci jako třeba ŘJ čerpadla (dá se ale říct, že je to technologickou chybou), olej ve vodě, atd...
Nicméně technologie common-rail je hlediska výkonu, spotřeby a emisí technologií nejlepší a určitě se bude v autech ještě nějakou dobu používat.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Odpovědět