Ráno nestartuje - PROSIM O POMOC

Majitelé Efka sem
stan

Ráno nestartuje - PROSIM O POMOC

Příspěvek od stan »

MAM ASTRU 1,4 16V ecotec combi automat r.v.1997 najazdane 150k.a velky problem :
rano nemozem nastartovat.Musim tocit tak 3-4 MIN. A POTOM TO NASKOCI.Cez den toci v pohode.Bol som v Opli a v dalsich troch servisoch a nic.Nemozu najst chybu.Vymenili rozvody,sviecky,tesnenie pod hlavou....a nic.Nevie niekto,kde moze byt chyba?vopred dakujem za pomoc
Reklama

APiK

Příspěvek od APiK »

Palivové čerpadlo, váha vzduchu, vstřiky, ŘJ.... :? :? :? , to mě jen tak napadlo jako první, ale že by si s tím ani v Opelu neporadili, to se mi nezdá. :(
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
stan

Příspěvek od stan »

čerpadlo funguje,elektronika nevykazuje chybu.cez den startuje v pohode. :cry:
Okura
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura »

snímač klikové hřídele, mrkni na něho, spíše si zkus pujčit druhý
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

Nestartuje jen ráno při nižších teplotách a nebo celkově po delším stání?
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
stan

Příspěvek od stan »

ak stoji dlhsie nenastartuje.trva to od leta.mal so aj nadrz dole.novy filter atd.
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

Podobný problém jsem měl na X20DTL, kde jsem po delším stání dlouho točil než naskočil... Stačilo vyměnit přepadové hadičky :wink: Ale jestli jsou i u tohoto motoru přepadové hadičky, to nevím, já jsem ještě do nedávna byl v domění že každý motor u Astry G má váhu vzduchu :lol:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
stan

Příspěvek od stan »

čo je váha vzduchu? :oops:
APiK

Příspěvek od APiK »

stan píše:čo je váha vzduchu? :oops:
snímač teploty nasávaného vzduchu, někdy taky čidlo množství nasávaného vzduchu

jinak taky TOHLE
Arwy

Příspěvek od Arwy »

A čo nejaká netesnosť spätného ventilu v palivovom čerpadle, alebo regulátor tlaku paliva? Skús pred štartom viac krát po sebe prepnúť kľúčik do II. plohy (v nej počkaj na zahasnutie kontroliek, znova do polohy I. a opať do polohy II.), aby si spustil viac krát po sebe palivové čerpadlo a potom skús naštartovať.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
stan

Příspěvek od stan »

Vsetko som predal chlapikovi,co ho teraz ma v servise.Takze uvidime.ak aste mate nejaky napad sem s nim.Zatial vsetkym dakujem.
Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty »

Pokud to špatně startuje po delším stání, tak spadává benzín. Někde v palivové soustavě je netěsnost. Jak už tu někdo psal, typoval bych to na přepadovou hadičku. Určitě tam je.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
stan

stale neštartuje

Příspěvek od stan »

Dnes mi chlapci v servise povedali,že mam zlu riadiacu jednotku.Vraj vstriky sa neotvaraju a tym páadom to nedostáva benzín.Mam automat a preto vraj bude problem tu jednotku zohnat.Auto chodí po servisoch od oktobra.Uz som snad na nom vymenil skoro všetko.Ako je to s tou jednotkou?Vie niekto? mám motor X14XE
APiK

Re: stale neštartuje

Příspěvek od APiK »

stan píše:Dnes mi chlapci v servise povedali,že mam zlu riadiacu jednotku.Vraj vstriky sa neotvaraju a tym páadom to nedostáva benzín.Mam automat a preto vraj bude problem tu jednotku zohnat.Auto chodí po servisoch od oktobra.Uz som snad na nom vymenil skoro všetko.Ako je to s tou jednotkou?Vie niekto? mám motor X14XE
Automat, jo? Tak to jsem vůbec nenašel cenu, ale ŘJ X14XE (manual) stojí přes 28tis. Kč. :cry: :(
denny
Kontaktovat uživatele:

Re: stale neštartuje

Příspěvek od denny »

stan píše:Dnes mi chlapci v servise povedali,že mam zlu riadiacu jednotku.Vraj vstriky sa neotvaraju a tym páadom to nedostáva benzín.Mam automat a preto vraj bude problem tu jednotku zohnat.Auto chodí po servisoch od oktobra.Uz som snad na nom vymenil skoro všetko.Ako je to s tou jednotkou?Vie niekto? mám motor X14XE
Dodává se výměnným způsobem.Objednací číslo je62 37 561 .Je bez programové paměti-tu použiješ svoji.Starou jednotku vrátíš.Cena výměnou 10667,-Kč.Musíš pak přihrát immo přes security code.Měl by stačit TECH1.
Jestli teda platí ten rok výroby 1997 a model F.
Odpovědět