Zohnali sme si Zafiru 2.2DTi 2004, havarovaná lahučko na prednú čast. Teraz sme začali dávať auto do kopy a zistili sme že sa vybíja autobatéria bez zapnutého klúča... Nevenoval som tomu pozornosť pretože baterka ktorú sme tam dali bola takpovediac varadená a nevedel som akú má výdrž. Ale pri inej batérii sa to zopakovalo, tak mi to nedalo a chcel som odmerať odber, Hodil som tam merák a skoro ulomilo ručičku, odber cez 6A!!!

Samozrejme som baterku ihned odpojil, taký odber je vhodný akurát tak na vyhorenie auta. Dnes som si našiel čas a vyhádzal som motorové pojistky a vkladal po jednej a meral. Robí to pojistka č.8 (80A), auto bez nej funguje, štartuje, vnútri tiež všetko ide, tak sa pýtam či nevie niekto na čo slúži... Zohnal som si manuál, ale tam sú popísané iba pojistky v kabíne

O motorových som sa dočítal, že pri vypálení treba navštíviť OPEL Ešte chcem podotknúť že pri havarii nedošlo k poškodeniu elektroinštalácie, jediná vada bola vytrhnuty a rozbitý stecker na klímovom ventílatore, tento zväzok je vymenený za nepoškodený...