Trochu z opačného soudku: Proč už by sis Astru nekoupil?
- Reklama
Bohužel, je to vadaNoxx píše:Tzn. že je to vlastnost a ne vada?

https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4752
-
Co jsem měl možnost projet jiné astry, tak byl nárust otáček a rychlosti stejný. Četl jsi ten link? https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4752
Jo četl, ale tento problém není v tom, že by po startu vyletěly otáčky. Já mluvím o rozjezdech a je jedno jestli se studeným nebo zahřátým motorem. Prostě když se při rozjezdu přidá málo plynu, tak se auto rozjede a tak cca při 1500-2000 otáčkách jako by přestalo tahnout a po vteřině zase zabere. Nevím jak to líp popsat ...
Astra 1.4 16V, r.v. 2006
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
for Salám: tak to bude motor od kusu...mě to fakt nežere..a jsem fakt šťastnej! a co musím podotknout! kdo měl vysoké otáčky(myslím také častý problém) po nastartování a nadával na to že se stím za studena jezdí šíleně...tak já fakt musím zaklepat na dřevo....natankoval jsem totiž plnou nádrž 100oct. naturalu na BENZINě a otáčky ihned po nastartování i za mrazu ihned spadnou na slabých 1000otáček a po pár vteřinách to klesá... takže doporučení fakt natankovat sice dražší benzín ale fakt pomohl!!!i po natankování zpět nat95 je motor živější... 

Já tankuju jen shell W-power, takže tím benzínem to pravděpodobně nebude...rychlyradim píše:for Salám: tak to bude motor od kusu...mě to fakt nežere..a jsem fakt šťastnej! a co musím podotknout! kdo měl vysoké otáčky(myslím také častý problém) po nastartování a nadával na to že se stím za studena jezdí šíleně...tak já fakt musím zaklepat na dřevo....natankoval jsem totiž plnou nádrž 100oct. naturalu na BENZINě a otáčky ihned po nastartování i za mrazu ihned spadnou na slabých 1000otáček a po pár vteřinách to klesá... takže doporučení fakt natankovat sice dražší benzín ale fakt pomohl!!!i po natankování zpět nat95 je motor živější...
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
For Gallo: tak to netuším...jedině kdo má po nastartování vyšší otáčky at zkusí ještě jeden nesmysl..at při prvním startu nechá klíč v poloze 2 - svítí kontrolky - až zhasnou tak pak zkus nastartovat!
Mě to dělalo pořád vysoké otáčky po startu měl jsem to na 1800ot/min a ted jak jsem natankoval tento benzín a čekám až mi zhasnou kontrolky..pokáždé otáčky spadnou tak jak mají pod 1000ot/min.... že by náhoda??
Mě to dělalo pořád vysoké otáčky po startu měl jsem to na 1800ot/min a ted jak jsem natankoval tento benzín a čekám až mi zhasnou kontrolky..pokáždé otáčky spadnou tak jak mají pod 1000ot/min.... že by náhoda??
rpi prvnim nastartovani se studenym motorem sou otacky cca 1100 z duvodu sitice, jak je zahratej motor tak klasicky nastartuju a otazky sou tak na 650 tak jak maj bejt a drzej v pohoderychlyradim píše:For Gallo: tak to netuším...jedině kdo má po nastartování vyšší otáčky at zkusí ještě jeden nesmysl..at při prvním startu nechá klíč v poloze 2 - svítí kontrolky - až zhasnou tak pak zkus nastartovat!
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001
rychlyradim píše:fakt Vám to žere tolik oleje u x16xel? já dnes měnil a po ujetí 18tis km jsem nedoléval ani jednou a olej mezi ryskami!!není to přesně v půlce ale je to stále v normě! leju tam normálně 10/40w jak udává výrobce! jestli tam někdo lejete plnou syntetiku tak se pak nedivím...

U mě to začíná právě tím. Po nastartování studeného motoru otáčky jdou na 1500 a drží. Když se takhle rozjedu, tak auto se rozjede plynule, pak najedou díra, musím vyšlápnout spojku a znova se jakoby rozjíždět, prostě jede, nejede a pak už jede jak má...Když však prošlápnu plyn, tak jsou otáčky dolů na cca 900 a odjezd je nornální bez přískoků..Noxx píše:Jo četl, ale tento problém není v tom, že by po startu vyletěly otáčky. Já mluvím o rozjezdech a je jedno jestli se studeným nebo zahřátým motorem. Prostě když se při rozjezdu přidá málo plynu, tak se auto rozjede a tak cca při 1500-2000 otáčkách jako by přestalo tahnout a po vteřině zase zabere. Nevím jak to líp popsat ...
To jsem zkoušel taky, dokonce i nastartovat a chvíli čekat...Pokaždé to samé.rychlyradim píše:For Gallo: tak to netuším...jedině kdo má po nastartování vyšší otáčky at zkusí ještě jeden nesmysl..at při prvním startu nechá klíč v poloze 2 - svítí kontrolky - až zhasnou tak pak zkus nastartovat!
-