kontrolka oleja

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
pavel kysely
Kontaktovat uživatele:

kontrolka oleja

Příspěvek od pavel kysely »

mam astru g-17 DTI motor isuzu a po nastartovani mi svieti este pet sekund kontrolka mazania,tak neviem co by to mohlo byt,ci slabe cerpdlo alebo co?Nemohol by to byt aj nejaky spetny ventyl co drzi olej nahore vo filtry a ten koli tomu spadne dolu a ked nastartujem tak zasa to chvilu trva kym to natlaci,vobec ma nic nenapada ak mate niekto s tym skusenost tak prosim o radu,dik.
kiko
Reklama

spermin

Re: kontrolka oleja

Příspěvek od spermin »

pavel kysely píše:mam astru g-17 DTI motor isuzu a po nastartovani mi svieti este pet sekund kontrolka mazania,tak neviem co by to mohlo byt,ci slabe cerpdlo alebo co?Nemohol by to byt aj nejaky spetny ventyl co drzi olej nahore vo filtry a ten koli tomu spadne dolu a ked nastartujem tak zasa to chvilu trva kym to natlaci,vobec ma nic nenapada ak mate niekto s tym skusenost tak prosim o radu,dik.
To vypadá na velké vůle v ložiskách, v tom případě to chce opravu ložisek, :( nebo opotřebené zubové čerpadlo.
Nechej změřit tlak v oleji. :(
PS, a klepe Ti, než se natlakuje? pokud né, není to až takový problém.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Marky

Příspěvek od Marky »

Delalo mi to obdobne a po case z niceho nic se to dokonce rozsvitilo i pri volnobehu. Reknu, docela velky sok :shock:, protoze jsem potreboval jet zrovna do Bratislavy , nastesti jsem jel zrovna kolem sveho servisu, tak se na to sli hned kouknout a bylo to spatne cidlo tlaku oleje - vymena 195Kc.

Pry kolem toho vadneho cidla prolinal olej, tak se na to koukni jestli to nemas take od oleje.
pavel kysely
Kontaktovat uživatele:

dik za radu ale mne to roby len ked auto dlhsie stoji to je asi dve hodiny a z toho som usudil ze ten olej co je natlaceny hore vo filtry ze stecie dolu do vane a potom to musi cerpadlo znova natlacit,chcel by som sa spytat ci nevie niekto nahodou ci to olejove cerpadlo ma nejaky spetny ventyl akde sa nachadza.dik
kiko
Lomikar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lomikar »

No kdyby náhodou tak mám jedno čidlo tlaku oleje doma v šupleti.Funglovka
ASTRA CARAVAN Z16XE rv. 2002
KUK na Rákosníčka
Rákosníčkovi doplňky
spermin

Příspěvek od spermin »

pavel kysely píše:dik za radu ale mne to roby len ked auto dlhsie stoji to je asi dve hodiny a z toho som usudil ze ten olej co je natlaceny hore vo filtry ze stecie dolu do vane a potom to musi cerpadlo znova natlacit,chcel by som sa spytat ci nevie niekto nahodou ci to olejove cerpadlo ma nejaky spetny ventyl akde sa nachadza.dik
Přesně, čerpadlo nemá zpětný ventil, propouští jedině vychozené, nebo velké vůle v ložiscích.
NECHEJ SI ZMĚŘIT TLAK V OLEJOVÉM ROZVODU.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
pavel kysely
Kontaktovat uživatele:

ten spetny ventyl tam asi neni ale pretlakovy by tam mal asi byt,koli bezpecnosti ale nemozem ho najst aj ta vola v cerpadle medzi zubami teda ak je zubove by to mohla robit,ale ten pretlakovy by mal byt asi vsade aspon si myslim co ty nato
kiko
Zamčeno