Příspěvek
od Oťas » 23 dub 2007, 18:10
STAN.CHAD píše: 
Jelikož mám taky tento typ EGRu a po více než 3letém zaslepení (bezproblémovém) se mi rozsvítila kontrolka a po mé nové diagnostice, kterou jsem si pořídil, vzhledem ktomu, že u mé Astry nejdou vyblikat závady a servisu se mi cpát prachy nechce, jsem zjistil závadu EGRu = kód P0400.Jelikož jsem celou dobu měl zaslepený jen 1 otvor na přírubě, tak se EGR zasekl a zůstal otevřený.Zatlačil jsem jehlu zpět do tělesa, ale po připojení krajních pinů na baterku (je jedno kde je +) se ani nehnul.Nepomohlo ani prostříkání různými sajrajty na čištění sporáků, pomohl jsem si úzkými zahnutými kleštěmi, které jsem strčil do toho volného otvoru, uchopil jehlu a pohyboval sem a tam a zároveň prostříkával kontaktolem (není podmínka), až cvakal po připojení a odpojení na baterku úplně volně.
Teď bych se zmínil o záslepce.......... změřil jsem kolik ta jehla vyleze a je to 8,2 mm k tělesu, tudíž nestačí 8mm podložka, jak se tu psalo dříve, ale alespoň 10mm,aby jehla nenarážela.Zatím tuto podložku vyrobenou nemám, tak jsem tam vrátil tu mou původní (zaslepen jeden otvor), vymazal chybové hlášení a jezdí se vesele dál (zatím cca 480km).....Tak přeju mnoho zdaru, snad to někomu pomůže.....

Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW