Na krytu pojistek z vnitřní strany máš vyznačeno, k jaké funkci která pojistka patří. Zkus nejdříve zkontrolovat dle tohoto návodu, pokud se nezadaří, pokročíme dále s obrázkem pojistek .
Môj problém: Po zapnutí klimatizácie mi vyrazí 7,5 poistku a začne svietiť kontrolka klimatizácie. testovaním som zistil že skrat vzniká na kompresore ak odpojím konektor nič sa nestane poistku nevyrazi.
Otázka: Dá sa kompresor opraviť alebo je jednoduchšie vymeniť za nový. Aké problémi môžu vzniknúť pri demontáži a montáži? Je dobré sa do tho púštať sám alebo to dať radšej mechanikovi?
Bonus: Má niekto kompresor na predaj? (samozrejme funkčný)
Zdravím všechny,
mám taky problém s klimatizací, jednoduše nechladí. Příčina nejspíš bude v kompresoru, který nechce sepnout. Zkoušeli jsme ho připojit i přímo na napětí a nic. Myslíte, že je potřeba koupit celý nový nebo se to nechá nějak vyřešit? A když jiný, bude pasovat třeba z 1.4 16V (mám 1.6 16V)
Předem díky
Málo informací:
je dostatečný tlak média?
když jsi připojil cívku kompresoru napřímo, tak sepla spojka?
nejsou nikde vidět stopy úniku? (chladič, hadice, spojky trubek)?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
Klima je nově naplněná a nikde neutíká, takže tlak snad dobrej
Nesepla, vůbec nic se nedělo- (na konektor napětí jde)
Úniky žádné, pod autem ani kapka a chladící kapalina se neztrácí
nejsou nikde vidět stopy úniku? (chladič, hadice, spojky trubek)? Úniky žádné, pod autem ani kapka a chladící kapalina se neztrácí
Tím byly myšleny úniky na okruhu klimy - nazelenalé stopy barviva na chladiči klimy (zde nejvíce trpí prostor za vrtulí větráku), totéž na trubkách a hadicích, hlavně u spojů. Pokud spojka nespíná ani při přímém spojení napájení, tak je přerušená tepelná pojistka v cívce. Postup výměny a opravy je zde několikrát popsán, jde to udělat svépomocí.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.