Ahojte, vyuzijem tuto temu a spytam sa. Mam Astru G 1.4 16V 2005 a rad by som vedel ako sa maju na OP-come spravat lambda sondy? kazda tam ma tri udaje ale neviem ake hodnoty mam cakat? diky
Jedna sonda mi pri nastartovani motora stale skacie od 800mv az co ja veim na 80mV skace jak sprosta, je to normalne ? ta druha pri pridani plynu ide hore a potom sa ustali na nejakych 800mv ale ta prva nejako divno skace.
jop to je v pořádku. první koriguje směs a ta druhá za katem ta jen kontroluje zda je opravdu vše v pořádku popřípadě doupravý směs - hooodně laicky řečeno
Jak jsem psal výše po cco 500 Km mi počítač píše tuto poruchu PO140-(8) O2 Sensor 2 Incorrect Signal - Not present. Chystal jsem se na její výměnu a než jsem se k tomu rozhoupal začalo mi to psát další: P0140 - (4) O2 Sensor Heater Circuit Open (Bank 1, Sensor 2) - Not present.
Bude druhá lambda sonda vadná, nebo je závada jinde. Teď asi po cca 500 km mi to už píše stále tyto dvě závady.
Ta za katem je víceméně kontrolní, takže podle mně když první dává špatné hodnoty, ta druhá může být mimo rozsah a vykuzuje tudíž taky chybu, ale já osobně bych raději vyměnil obě, když už. Kolik máš km ? kolem 150.000 už jsou asi po smrti, někdy dřív. Třeba NGK po slevě stojí cca 2000,- / ks, ale zase máš na dalších 150000 km klid.
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
Delphi je dobra volba jen se vam nesmi stat to co me ve 170tis sem menil obe dve obednal delphi a po nastartovani to hned hlasilo chybu tak sme premerovali kabelovej svazek a nakonec chybu udelali soudruzi v delphy a prohodily kabeli ve stekru prohozeno a je to v cajku az na to ze po tejdnu to zaclo hlasit tu druhou kde vypadnul kabel ze stekru zas chyba od delphy spatne nalisovanej konektor ted maj najeto 50tis a v cajku ale priste opet delphy
[color=#FF0000]OPEL ZAFIRA B 1,8 16v 103kw r.v. 2006 LPG[/color]
OPEL ZAFIRA A 1.8 16v 92kw r.v.2004
Ford C-MAX II 1.6 16v 77kw r.v. 2011
No já mám tu první vyměněnou již delší dobu a v pohodě. Teď přišla řada i na tu druhou (né že by bylo potřeba funguje bez problémů ale 17tis má nalítáno a jelikož dávám LPG raději to jde vše nové. Popravdě jsem se na konektory vůbec nedíval tak doufám, že bude ita nová OK. RomanK když jsem u něj byl s autem jednoznačně řekl: "Pokud výměna tak jedině Delphy" a toho se držím a problémy nemám. proč bych ušetřil litr dal tam "uni" a pak brečel že mám problémy...
Ja taky radsi davam co je tam original ale asi zrejme ty 2 kusy co se jim nepovedli z tech milionu vysli na me. Pri rozvodech sem menil i snimac vacky dal se tem levnej od EPS vydrzel 20tis a byl v hajzlu ale stal jen 7kil ted je tam origo uz 50tis sice stal 3krat tolik ale spokojenost
[color=#FF0000]OPEL ZAFIRA B 1,8 16v 103kw r.v. 2006 LPG[/color]
OPEL ZAFIRA A 1.8 16v 92kw r.v.2004
Ford C-MAX II 1.6 16v 77kw r.v. 2011
Už Baťa říkal : "nejsme tak bohatí, abychom mohly kupovat levné věci"... Origo je origo i když je pravda, že někdy to neorigo je ve stejné kvalitě ale zase záleží co...