řeším problém s klepání hydraulických zdvihátek u motoru 1.6 8V 55kw (X16SZR). Klepání začalo pravděpodobně kvůli starému oleji (neměnil se asi 20 000 - 25 000km). Nejdříve jsem použil aditivum na vyčištění LIQUI MOLY Hydro-Stössel-Additiv 1009. Po jeho použití mi přišel problém ještě horší
 . koupil jsem tedy nová zdvihátka značky INA a když byly dole rozvody, pokusili jsme se také vyčistit (odkarbonizovat) motor. Zdvihátka utichla a vše vypadalo OK, ale cca po 3 000km se klapání začalo objevovat znova. Nenapadá vás čím to může být? Může být ještě nějaký jiný problém, který by zněl podobně jako zdvihátka?
. koupil jsem tedy nová zdvihátka značky INA a když byly dole rozvody, pokusili jsme se také vyčistit (odkarbonizovat) motor. Zdvihátka utichla a vše vypadalo OK, ale cca po 3 000km se klapání začalo objevovat znova. Nenapadá vás čím to může být? Může být ještě nějaký jiný problém, který by zněl podobně jako zdvihátka?Pokud by bylo potřeba vyměnit nějaké části motoru, mám možnost použít díly z 1.6 16V 74kw (X16XEL) po repasi. Jaký je rozdíl mezi 8V a 16V´, jen počet ventilů?

díky
Dominik
 tymto smerom cesta rozhodne nevedie
 tymto smerom cesta rozhodne nevedie