Komplet nové brzdy (rozvody) - Zafira A
-
Komplet nové brzdy (rozvody) - Zafira A
Čau lidi,
potkal mě minulý týden takový problém, praskla mi nejspíš nějaká brzdová trubička, protože při sešlápnutí pedálu pomalu povoluje až na podlahu a kape to pod pravou přední poloosou. Auto je stré cca. 10let a nikdy na něm nikdo neměnil rozvody trubek ani hadice (pouze kotouče a destičky).
Vzhledem k tomu, že nemám možnost opravit si to sám, budu to muset vecpat mechanikovi, ale ND bych si chtěl koupit sám (mám možnost nákupu za ceny bez dph), mechanik mi provede pouze práci.
Může mi dobrá duše poradit co všechno koupit pro kompletní výměnu přední i zadní části a kolik si může mechanik za to říct (nerad bych se nechal natáhnout...) ?
Jedná se o Zafiru A, 92kW/benzín (r.v.2001)
potkal mě minulý týden takový problém, praskla mi nejspíš nějaká brzdová trubička, protože při sešlápnutí pedálu pomalu povoluje až na podlahu a kape to pod pravou přední poloosou. Auto je stré cca. 10let a nikdy na něm nikdo neměnil rozvody trubek ani hadice (pouze kotouče a destičky).
Vzhledem k tomu, že nemám možnost opravit si to sám, budu to muset vecpat mechanikovi, ale ND bych si chtěl koupit sám (mám možnost nákupu za ceny bez dph), mechanik mi provede pouze práci.
Může mi dobrá duše poradit co všechno koupit pro kompletní výměnu přední i zadní části a kolik si může mechanik za to říct (nerad bych se nechal natáhnout...) ?
Jedná se o Zafiru A, 92kW/benzín (r.v.2001)
Naposledy upravil(a) karelbehal dne 29 zář 2013, 17:23, celkem upraveno 4 x.
- Reklama
-
Re: Komplet nové brzdy (rozvody) - Zafira A
4x hadicky? 

ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Pokud pro tebe není problém sem napsat, nevidím problém ani v tom se ohnout pod auto a podívat se co je tam snad špatně a odkud to teče? hadička stojí cca 415kč pokud je KO trubička tak to asi 350kč 1m + práce. Jinak určitě se to musí po výměně odvzdušnit pak pokud jsou potečené třeba i desky tak i ty vyměnit. Co se ceny týče těžko říci každý má své ceny a my nevíme co vše tam máš špatný. Pokud by to byla jen hadička počítej cca 415kč hadička 120kč 1L brzdovky + práce dejme tomu 500kč (střelím od oka když to půjde vše hladce.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
-
Rád bych si opravu provedl sám, nicméně, na parkovišti a bez zvedáku to moc dobře nejde, proto jsem nucen s tím zajet k mechanikovi.
brzdová kapalina nekape hned u kola, ale pod předním ramenem, takže počítám, že praskla hadice někde u rozdělovače. Každopádně, když už bude auto na zvedáku, bude se odvzdušňovat a vzhledem k celkovému stáří, tak jsem si řekl, že by bylo dobré provést kompletní výměnu brzd. rozvodů (z výše uvedených důvodů).
Mechanik není můj známý, je to pouze jeden z mála servisů tady u nás. Není tajemstvím, že si účtuje 200% ceny za nákup + práci a vzhledem k tomu, že mám možnost koupi ND bez dph, rozhodl jsem, že nakoupím díly, po předchozí radě s vámi, sám.
brzdová kapalina nekape hned u kola, ale pod předním ramenem, takže počítám, že praskla hadice někde u rozdělovače. Každopádně, když už bude auto na zvedáku, bude se odvzdušňovat a vzhledem k celkovému stáří, tak jsem si řekl, že by bylo dobré provést kompletní výměnu brzd. rozvodů (z výše uvedených důvodů).
Mechanik není můj známý, je to pouze jeden z mála servisů tady u nás. Není tajemstvím, že si účtuje 200% ceny za nákup + práci a vzhledem k tomu, že mám možnost koupi ND bez dph, rozhodl jsem, že nakoupím díly, po předchozí radě s vámi, sám.

-
Myslím si že, v takom to prípade si mechanik patrične navýši cenu prace o ušli zisk, mechanika a ani štát jednoducho neoje.beš!karelbehal píše: Není tajemstvím, že si účtuje 200% ceny za nákup + práci a vzhledem k tomu, že mám možnost koupi ND bez dph, rozhodl jsem, že nakoupím díly, po předchozí radě s vámi, sám.

ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
-
To je mi jasné, že si něco dá navrch, ale nebude to tolik, než bych to celé kupoval od něj + práci...
Rád bych se vlezl s prací do 6tis. (vč. ND bez DPH), u něj bych dal 2x tolik...
Odpovám si sám, jen mě, prosím, opravte, jestli je to OK a vše co budu potřebovat pro výměnu:
přední náprava - 2ks
zadní náprava (levá) - 1ks
zadní náprava (pravá) - 1ks
Rád bych se vlezl s prací do 6tis. (vč. ND bez DPH), u něj bych dal 2x tolik...
Odpovám si sám, jen mě, prosím, opravte, jestli je to OK a vše co budu potřebovat pro výměnu:
přední náprava - 2ks
zadní náprava (levá) - 1ks
zadní náprava (pravá) - 1ks
Naposledy upravil(a) karelbehal dne 29 zář 2013, 20:08, celkem upraveno 1 x.
-
Tie autokelly linky vždy stoja za velký koko.t, ja som kupoval na zadok aj predok origo TRW a mám pocit že paradoxne predné jednoduchšie hadičky boli neúmerne drahšie oproti zložitejšemú zadku. Tiež si nezabudni kúpiť aj nové medene alebo alu podložky, dokonca si myslím že v zadnom sete sú aj nové šrouby + podložky ale ja som to mál u TRW sady, predok bol holý bez ničoho! Takže na to si daj pozor a 6000 je cca 240,é což je podla mňa na naše pomery docela paľba!
Myslím si že ja som nedal viac ako padíka za komplet hadičky na predok i zadok. Da sa ta výmena zvládnuť aj doma, ale na parkovisku by som to zasadne neskúšal!

Naposledy upravil(a) jerry mouse dne 30 zář 2013, 02:34, celkem upraveno 1 x.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No,hlavně,aby to byly hadice a ne trubky.Trubky dělám z metráže,ale na předku bez demont rámu a řízení to nelze vyměnit.
-
Jasne ale ešte + prípadná kontrola geometrie a zoštelovanie! Karelbehal: Teraz je to OK!denny píše:No,hlavne na předku bez demont rámu a řízení to nelze vyměnit.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím ale pokud je ten mechanik tak vyhlášený tak proč to proboha nedat jinam? to bydlíš v takovém prdelákově že nemůžeš to auto dotáhnout jinam? Ty brzdy jsou opravdu celé tak opotřebované, že je nutná jejich výměna? Díval jsi se vůbec na ně? Píšeš že chceš měnit rozvody. mě stály (rozvodová sada komplet i s pumpou od Ondra Bánov 2954kč) více zde:
http://www.hamar.cz/cs/1104-vodni-cerpadlo
http://www.hamar.cz/cs/1006-brzdove-hadicky
Má dobrý ceny tak to můžeš pošéfovat vše od něj. Jinak je ale lepší vždy mu napsat i číslo motoru kvůli rozvodové sadě aby seděla! No a nezapomeň i na novou chladící kapalinu že.
Pokud jsi zručný tak výměna brzd není problém pokud jak píše denny nejsou v prd. trubky. to je pak opravdu průser na garáž (rozvody to samé to bych před panelákem nedělal). Já vyměňoval komplet brzdy (obložení,kotouče, kapalinu + čidla) před panelákem na parkovišti a pohoda. Prakticky bez problémů (pokud nepočítám přirezlý kolo, který nešlo povolit
Ceny za matroš si dokážeš spočítat.
http://www.hamar.cz/cs/1104-vodni-cerpadlo
http://www.hamar.cz/cs/1006-brzdove-hadicky
Má dobrý ceny tak to můžeš pošéfovat vše od něj. Jinak je ale lepší vždy mu napsat i číslo motoru kvůli rozvodové sadě aby seděla! No a nezapomeň i na novou chladící kapalinu že.
Pokud jsi zručný tak výměna brzd není problém pokud jak píše denny nejsou v prd. trubky. to je pak opravdu průser na garáž (rozvody to samé to bych před panelákem nedělal). Já vyměňoval komplet brzdy (obložení,kotouče, kapalinu + čidla) před panelákem na parkovišti a pohoda. Prakticky bez problémů (pokud nepočítám přirezlý kolo, který nešlo povolit

Ceny za matroš si dokážeš spočítat.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
On ale chce měnit rozvody brzdové soustavy. O motoru ani zmínka.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line

Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
tak to jsem pochopil blbě každopádně měnit celý "rozvod" brzd tedy kompletně trubky?? No ty bláho...
-
Díky všem za odpovědi.
Na spodek jsem se nedíval, každopádně, po 12letech to asi nebude nic moc a vzhledem k pořizovací ceně trubek bych je rád vyměnil, už kvůli pocitu jakési jistoty.
Kotouče a desky byly měněny loni původním majitelem, takže ty zatím řešit nebudu.
Co se týče toho mechanika, tak ano, je hodně drahý, nicméně, je hodně pečlivý a proto je to jeden z mála, který mi byl doporučen. Má ale jednu blbou vlastnost, prodává ND za 200% pořiz. ceny, tak proto si chci koupit ND sám, nic víc v tom nehledejte.
Na spodek jsem se nedíval, každopádně, po 12letech to asi nebude nic moc a vzhledem k pořizovací ceně trubek bych je rád vyměnil, už kvůli pocitu jakési jistoty.
Kotouče a desky byly měněny loni původním majitelem, takže ty zatím řešit nebudu.
Co se týče toho mechanika, tak ano, je hodně drahý, nicméně, je hodně pečlivý a proto je to jeden z mála, který mi byl doporučen. Má ale jednu blbou vlastnost, prodává ND za 200% pořiz. ceny, tak proto si chci koupit ND sám, nic víc v tom nehledejte.
Naposledy upravil(a) karelbehal dne 30 zář 2013, 18:08, celkem upraveno 1 x.
Koukni se nejdřív, kde to teče. Kvůli (případně) prasklé hadici nemusíš hned měnit i trubičky.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Mám auto z přelomu roku 2001 a trubky jsou naprosto v pohodě. neviděl bych to tak dramaticky