Brzdy nebrzdí !!! :)

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Pjasatoo

Brzdy nebrzdí !!! :)

Příspěvek od Pjasatoo »

Čaute lidi, mám problém a to dost vážný,
když jsme včera odvzdušňovali brzdy, začali jsme od nejdelšího třmene, když jsem došli na začátek....pedál tvrdnul vždy jen na 2x tlakování....z hadiček ani z jednoho třmenu neucházela kapalina s bublinkama....Další věcí co byste měli vědět je to, že jakmile mi kolega prošlápnul pedál ( 1. byl mrtvý chod 2. už zabíral tlak) jenže k tomu mi z posilovače brzd....toho válce syčí nějaký zvuk s tlačení té kapaliny, je možné že by tam byla díra...a teklo to ven ?? protože kolem prostoru posilovače není žádný jev po kapání či úbytku kapaliny.....Další věcí je to, dávali jsme nové kotouče, a když jsem zpátky montoval hadičku která vlastně patří na třmen a přes ní vede do něj kapalina, takže je strašně natáhlá a dalo by se říct i tlakově vytočená...může to být i tím ??? Budu rád za každou cenu, protože tohle je docela velký problém...Když jsem včera jel domů, musel jsem brzdit na 3x než jsem konečně začal brzdit :D:D:D

Zkoušeli jsme to hodněkrát a už si fakt nevím rady, jestli je posilovač brzd v háji, přece by napodruhé netlakoval ne ??? Můžu odpojit hadičku co vede do toho válce a nastartovat, že bych to vyzkoušel na nečisto, jestli tam vůbec je podtlak ??? Můžete mi dát nějaké rady, auto muž mi stojí 2 dny a jsem KO :D:D
Teď máme Z18xe Mazlík
Reklama

Lake292

Re: Brzdy nebrzdí !!! :)

Příspěvek od Lake292 »

nieje jednoduchsie to dat do ruk profesionalom? :?
manli2

Příspěvek od manli2 »

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... C3%AD+brzd
Pjasatoo píše:Výhružka nevýhružka....prostě doma si to každý udělá i když má ABS...prostě nemůže se nic stát. To by asi každý měl chodit do servisu a platit za odvzdušnění brzd...přitom nic těžkého na tom není a nic člověk nepokazí...

Je tu mnoho názorů a každý bude stát za svým :D
tak co... fakt nic nepokazí? :D :D :D
denny píše:
Alzafir píše:Ten postup je: pravá zadní, levá zadní, pravá přední, levá přední.
Jestli máš zadek odvzdušněný a nebrzdí, nejspíš jsi to špatně složil. Bývá to i obráceně daná pružinka samostavu.
Složíš brzdy, párkrát zašlapeš na pedál, aby mechanismus sedl, samostav se dorovnal, odvzdušníš a mělo by to být OK.
Toto je Aleši postup pro vozy bez ABS.S ABS je postup zcela opačně,od nejkratší k nejdelší.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo »

S tímto to nemá vůbec co dočinění :) Celou dobu to funguje a v servise to taky tak dělají..že odvzdušnujou ručně :) Tak Manli co zas rypeš :P:P
Teď máme Z18xe Mazlík
marvys

Příspěvek od marvys »

Blbost je sundávat hadičky ze třmenů při výměně kotoučů. Tím pádem to máš totálně zavzdušněné. Raději investuj a dej si to odvzdušnit někde na odsavačku.
ZAFIRA 1,8 Elegance 2001 Z18XE
Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo »

Ne zjistil jsem, že mám v háji hlavní brzd. válec !!! Takže už to mám dole...teď jen čekám až dojde...
Teď máme Z18xe Mazlík
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Pročpak tak najednou odešel?Do odvzdušňování fachčil,ne?
spermin

Příspěvek od spermin »

Že by mooooc stará brzdová kapalina ???
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

Podobně dopadl, kolega s fobií, po x letech nechal v servise vyměnit brzdovku, odešel brzdový válec. Prý běžný jev, nová kapalina nějak dokáže obrátit gumičky uvnitř válce...píšu jen co mu řekli, já s tím zkušenost naštěstí nemám.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
spermin

Příspěvek od spermin »

ale né, já mám zkušenost, že voda v kapalině zkoroduje část válce, nová brzdovka
korozi uvolní a potom netlakuje, ale mi tenkrát stačilo vrtačku, jemný šmirgl
a leštit a leštit a bylo OK.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo »

Nové informace o těch mých brzdách....takže vyměněný hlavní brzd. válec (2000,- nový) posilovač brzd ( 500,- vrakáč) kapalina 2L navíc nová a čistá.....a kuuur**** pořád to vůbec nebrzdí...až na třetí tlakování !! Navíc je pořád slyšet ten zasraný šblunkání v prostoru nádobky s kapalinou...tak kurde hoši kde to jsme ??? Já už toho s tím zasr*autem mám dost...dneska jsem tak napěněný že bych ho nejraději nechal ze srázu zhodit !!!! Furt cpát prachy a banán....hlavně že mi v servise řekli ano tohle bude ono....kulový oči hňupy Ostravští !!! :D :lol: :lol: :evil: :evil: :evil: :evil:

Teď mi řekněte kde může bejt zakopaný pes ??? Může to způsobovat i hloupá hadička co vede do třmene ale způsobem že je totálně tvrdá...natočená do S-ka...navíc....vůbec si už nepamatuju tu starou pozici..nikde nic neuniká...naopak nepřebývá...tak já už fakt nevím....Už se s tím trápím skoro 3 týdny
Teď máme Z18xe Mazlík
marvys

Příspěvek od marvys »

Co máš s tou hadičkou? Dej fotku. Odvzdušnoval jsi šlapáním nebo servis přes přístroj?
ZAFIRA 1,8 Elegance 2001 Z18XE
Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. »

A CO SPOJKA?
Ovzdušnil si i spojku?
V JAKÉM STAVU JE SPOJKOVÝ VÁLEC? NEPROPOUŠTI?
Pročpak si nedal i nový válec?
Zrovna veci na brzdy bych tedy nekupoval staré/vrakárna :P
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo »

No spojku jsem taky odvzdušňoval...jenže přece přes ni nemůže být nic špatného..to bych nezařadil a za druhé by mi spojka lítala na lehko....spojku tlačím normální silou.....Ano odvzdušňoval jsem to i nohou, ale pak jsem jel do servisu a ani tam mi kokoti nepomohli.....vzali to to vysávačkou na kapalinu a to je vše...bublinky chodily ale po 25 minutách vklidu a furt nic.....Jako tohle je zakopaný pes..dneska jsem vypojil hadičku od podtlaku...no když jsem nastartoval auto mělo chuť zdechnout, což si myslím je dobře ne ??? když jsem tam strčil prst, abych to zacpal auto se nadechlo a fičelo normálně.,..ale zase jsem prst pustil a zase mělo tendenci chcípnout :)

Co ještě více by toho mohlo být...mají vliv takové ty válečky co jsou u kol ??? Co do nich vedou ty ocelové hadice ???? No fotku toho třmenu jak vedou hadice nemám...ale asi to zajdu vyfotit kvůli vám....no šáhnul jsem na to, a ta hadice je strašně tvrdá....je tak prakticky natáhlá že to není možné no...jenže tohle je fakt hledání jehly v kupce sena....asi to vážně dám do servisu...jenže ty peníze co to bude stát....to je v háji no :(

Tu fotku tu hodím :)
Teď máme Z18xe Mazlík
Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. »

Ehh dej to radši do autoservisu, fakt to bude lepší, nejen pro tebe ale i pro účasníky silničního provozu, ono je to vcelku jednoduché, v okruhu máš vzduch a je jedno zda to je na brzdách či na spojce.Nebo si při montáži všehoi co jsi tam dával udělal nějakou botu, to už takto nikdo neposoudíme...
Svěř to odorníkům, pomůžeš i sobě, hlkavně nervům :lol:
Neber to nějak zle, ale pokud tomu nerozumíš a ani nikdo kdo je v tvém okolí, tak to nedělej 8)
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Odpovědět