Koupě Astra G ´99, drobné vady, dáte mi rady? ;)

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
majsterkoo

Re: Koupě Astra G ´99, drobné vady, dáte mi rady? ;)

Příspěvek od majsterkoo » 11 črc 2012, 13:10

Ono to jde spíš z levé strany někde okolo té cívky. Zajímavé ale je, že až se ustálý otáčky, tak to není tak hlasité :twisted: . Možná by se to dalo lehce přirovnat k papíru, který srtčíte mezi špice na jízdním kole a budete točit tím kolem a ten papír bude drnkat o špice, to je ale opravdu blbé přirovnání. Zkusím to ještě jednou natočit, snad se to povede :(

//Četl jsem někde, že Opel dokáže občas "krásně" zapojit elektrické vedení, tak bych se chtěl ještě zeptat, zda to máte taky někdo takhle, nebo je to úprava od přechozích majitelů, popř. servisu... http://obkladyprochi.rajce.idnes.cz/Opel :? :? A taky bych rád věděl, co je ta krytka a díra na posledních dvou fotkách, je to vedle světla, jak jsou zadní dveře...

Reklama

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 11 črc 2012, 15:38

To amatérské "rozdvojení" kabelu je samozřejmě samodomo, opel rozvětvuje kabeláž se stejným potenciálem v konektoru ve fastonu a stejnou barvou kabelu.
A ta úchytka by měla být na síťku pro oddělení zavazadlového prostoru.
A to tvoje cvakání - nemůže to být tohle?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

majsterkoo

Příspěvek od majsterkoo » 11 črc 2012, 16:27

Tak jsem si to pročetl a ani jeden problém není totožný s tím mým, jeden tam byl jen lehce podobný, ale nebylo to to správné ořechové :roll: . Zkusil bych ten přetlakový ventil odpojit, jenže všechny obrázky, co ho tam mají znázorňovat již nefungují a v jiých sekcích to taky nemůžu najít. Rád bych zkusil ten ventil odpojit, jestli to pomůže. Kde ho prosímvás přesně najdu? :?:

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 11 črc 2012, 16:52

Je uchycen na airboxu a vedou do něj palivové hadičky a jeden konktor.
Přílohy
motor.JPG
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

majsterkoo

Příspěvek od majsterkoo » 11 črc 2012, 18:00

Tak to nebude ono, ten zvuk jde úplně z druhé strany...

majsterkoo

Příspěvek od majsterkoo » 21 črc 2012, 14:47

Může mít ta cívka, co tak cvaká (jakoby asi opravdu jiskřila) vliv na výkon? Mám starou Astru F se stejnou motorizací, měla by mít naježděno víc kilometrů a na to, že je o 300kg těžší je výrazně živější... :roll:

// Tak se mi povedlo alespoň trochu natočit, jaký to má vlastně zvuk. Když budete dobře poslouchat, uslyšíte, když budu v blízkosti cívky takový crvkot při přidání plynu... Nejvíc to jde slyšet v čase někdy mezi 16-19 sekundou... Pokud se s tím někdo setkal zajímalo by mě, jestli se to dá ještě nějak opravit.... :?: http://sdrv.ms/LA1Y0p

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 21 črc 2012, 15:53

Jo opravit se to dá - výměnou za jinou :( Kdybych měl čas tak byj si se mohl stavit napíchli by jsme to na diagnostiku ale zítřek mám celej zabitej a v neděli večer odjíždím na služebku...

Teda nevím ale zdá se mi, že máš ten motor nějak divně vyklechtanej - podle toho zvuku...

To je taky nápad koupit ojetinu a pak teprave řešit takový "problémy" Hele změř tlaky - Pokud budou OK tak určitě vyměnit hned svíčky, olej, filtry, taky kabely ke svíčkám vyměnit, možná bude KO řemen a napínací kladka - jestli to nějakou má - 1,6 neznám. CO altík nechrastí? V tvém případě bych nějaké "cvakání" s cívky viděl jako nejmenší problém. Klimu nechat natlakovat a dát barvivo pro únik (asi 800kč) pak když to nepojede řešit příčinu.
Naposledy upravil(a) Marťasek dne 21 črc 2012, 16:00, celkem upraveno 2 x.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

majsterkoo

Příspěvek od majsterkoo » 21 črc 2012, 15:56

Jocker se na to díval a chyby v motoru nebyly a nezdálo se mu tam, že by něco nesedělo... :?:

majsterkoo

Příspěvek od majsterkoo » 25 črc 2012, 11:33

Dokázal by jste někdo z VINu zjistit původní výbavu a další detaily, když je auto z Německého dovozu?

Absinth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinth » 25 črc 2012, 11:36

Mike.S to umí 8)
http://www.eastwoodcarshow.cz - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 25 črc 2012, 11:42

Dokonce i první eSpéZetku :D
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 25 črc 2012, 12:45

Jjj Mike.S i mě prověřoval auto před kupí a co zjistil mě dost překvapilo! fakt je dobrej.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

majsterkoo

Příspěvek od majsterkoo » 26 črc 2012, 23:47

Tak jsem dnes vyměnil tu vysokonapěťovou cívku a problém přetrvává... Jel jsem za jedním autoservisákem, ten řekl, že to jsou hydroštely a ventily, že mají velkou vůli (nebo co to vlastně říkal) a že je to přesně to, že to při přidání plynu takhle "cvaká". Jenže jsem si zajel ještě do jednoho servisu a tam mi řekli, že je to výfuk :lol: . Dneska jsem ten výfuk obcházel a nevypadá to, že by prděl zrovna on... To je zakletý auto, každý říká, že je špatný něco jinýho :mrgreen: ... Ale je fakt, že to nějak podezdřele málo táhne, hlavně to nemusí kopečky, tak snad jezdil Favorit v kondičce :lol: .

Ono když mi popsal závadu těch ventilů, tak by to sedělo. Prý to ztrácí výkon a je to při rozjezdu, jakoby to auto někdo držel... Třeba se mi stalo, že jsem dal jedničku a plnej, tak se to zadusilo či co a akcelerovalo to poměrně pomalu, až u nějakých 4k otáček se to pomalu chytlo a už to frčelo :evil: . Ale je zajímavý, že když se ustálý otáčky, tak to cvakání nejde slyšet.

Jinak klimatizace byla dneska na jakýmsi plnícím automatě, kde napojil na hodinu hadice a nechal pracovat ten stroj. Naplnil to, klimatizace funguje a test nejevil známky ucházení. Příští týden tam jedu na kotrolu, tak to snad bude držet :) .

EDIT: fajn, takže jsem dneska zkusil ještě jeden servis a tam se shodl na tom, že je někde prasklé výfukové potrubí. Jen by mě zajímalo, zda to může ovlivňovat lambda sondu a může to být důvodem, že to auto nejede tak, jak má? Jinak spotřeba na 100KM je 6.5L :)

Odpovědět