Zdravím všechny,mám Opel Zafira 2.0 Di 60kw fakt výkonný motor . Auto bylo v servisu na výměnu řídící jednotky,předtím mi nežhavilo,povýměně jednotky jo ale auto ztratilo tah. při 120km v hodině hlásilo chybu egr ventilu tak mi ho vyčistili "ůdajně" ale nic se nezměnilo,tak mi dali zpátky tu moji.Pár kilometrů v pohodě a zase pokles výkonu.Chvílí jede jak má a pak zase jedu jako slimák Nevíte někdo co by to mohlo být,nebo kde se nachází egr ventil? Dík za odpovědi.
Tak to by me také zajímalo..mam přibližně stejný problém..od repasu řídící j.čerpadla se mi zda ze auto pořádně netahne.. A poměrně dlouho trvá nez se rozjede. Ale zadnou chybu mi to nehlásí..
Vyhodnocenou chybu EGRu může způsobit i váha vzduchu. Chce to diagnostiku, ale tím myslím diagnostiku, ne jen výčet chyb. Projít hodnoty čidel, otestovat....Nemá smysl měnit díly jen tak pokusně.
V případě té Zafiry bych v první řadě zkontroloval podtlaky.
Naposledy upravil(a) Alzafir dne 10 dub 2012, 07:46, celkem upraveno 1 x.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Pokud auto netáhne, není nic jednoduššího, než udělat na diagnostice testy podtlakových ventilů - turba, EGR a víření. Skoro vždy se najde problém tam.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diky za radu, a kdyby bylo neco spatne..,nerozsvitila by se kontrolka servisu? Ale zkusím to..jen musim nekoho sehnat..nekoho kdo ze me nevyždíma pul výplaty.. :-S
Půl výplaty by bylo ještě dobrý né. Já začal turbem které teklo- 10000kč. A auto nejelo. Pak čerpadlo 25000kč. auto nejede. Nakonec měření tlaku a dva válce bez tlaku a tak čekám kolik to ještě bude. Budou dělat hlavu asi tak 10000kč. a snad pojede ( možná) Vše v bosch servisu a diag. nic neukazovala. A pak hledej.
Zdarec,problém s tahem je vyřešen egr ventil je přišroubovaný na víku kde se vrací výfukové plyny,tam jsou ventilky které byly zanesené nejspíš od těch plynů tak to vyčistili a auto jede jako dřív