Nesprávný signál.

Odpovědět
MATES2

Nesprávný signál.

Příspěvek od MATES2 »

Ahoj všem,moc vás všechny prosím o radu,mám Opel Astra G 1.7 DTI,rozsvítila se mi za jízdy kontrolka motoru(auto s klíčem),když jsem zastavil vypnul motor a pak otočil klíčem v zapalování do polohy před nastartováním,tak kontrolka zůstala svítit i když má po chvíli zhasnout společně s kontrolkou abs a nádrže.Po nastartování zhasla a to se stále opakovalo.Nechal jsem auto napojit na diagnostiku a ta prý vypsala vysoký tlak (přetlak) sání.Chybu vymazali,ale než jsem dojel domů tak kontrolka začala dělat to samé jako předtím a tak jsem si vyblikal přes plynový a brzdový pedál chybový kod 0370 a to je nesprávný signál rychlosti otáček motoru čidla A.Nevíte někdo prosím co to znamená,co mám vyměnit?Předem díky moc za každou vaší radu a názor. 8) 8)
Reklama

MATES2

Re: Nesprávný signál.

Příspěvek od MATES2 »

Poraďte prosím,mám před sebou delší cestu a bojím se,abych někde nezůstal s nepojízdným autem.Předem děkuji za vaše rady 8)
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

1. Já bych se zaměřil na přetlak sání. V první řadě vyčisti MAP. To že to smázli neznamená , že opravili :(
2. Fakt je to chyba 0370? Nějaké projevy jako výpadky otáčkoměru, cukání motoru...
Když se ti rozsvítila konrolka za jízdy, následoval nouzový režim?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

RE:ALZAFIR-Ahoj díky za reakci,právě že do nouzáku mě to nehodilo a otáčkoměr funguje bez chyby-žádné výpadky ani cukání motoru.Když jsem chybu vyblikával tak poprvé 10 bliknutí pauza,pak 3 pauza,pak 7 pauza,pak zase 10 bliknutí-PODLE MĚ JE DESET BLIKNUTÍ ČÍSLO NULA a pak ostatní už podle počtu bliknutí mezi pauzou to číslo. A prosím tě kde najdu to map čidlo?Mam opel astra G 1.7 DTI KOMBI.Předem díky za rady a názory. 8)
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Opravdu nikdo neví a neporadí???? :shock: :cry:
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Tyto chybové kody
P0370 Nesprávný signál senzoru polohy cerpadla C-014
P0370 Nesprávný signál senzoru polohy cerpadla C-014

vedou tímto směrem
Vadné součásti:
A7 Řídicí jednotka - Diesel
nebo
B106 Snímač polohy hřídele vstřikovacího čerpadla
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Díky Denny,ale potom nerozumím tomu,že když mě auto připojili na dignostiku,tak mi řekli,že je tam přetlak v sání a že chyba 0370 je nesprávný signál rychlosti otáček motoru čidla A. :? Auto zatím nepadá do nouzového režimu a kontrolka motoru svítí jen do nastartování a za jízdy nesvítí.Za jízdy se rozsvítila jen jednou a když jem vypnul motor a pak znovu nastartoval tak už se při jízdě nerozsvítila.Doma jsem pak vyblikal přez pedály zase tu chybu 0370.Prosím tě poradil by jsi mi jak mám dál postupovat,abych nedopadl v servisu tak,že to budou řešit postupem pokus omyl. :oops: :P Předem díky za každou radu. 8)
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Tomu,co ti řekli sám nerozumím.Na diagnostice museli jasně přečíst číslo kodu a jestli je to P0370,tak je to chyba čidla otáček čerpadla.
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Takže díky moc za radu,asi zajedu na diagnostiku někam jinam. :( A nevíš prosím tě co ta výměna toho čidla bude stát,alespoň orientačně.DÍKY MOC 8)
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Opravdu nikdo by nevěděl? :?
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

MAP +-2000, čidlo v čerpadle netuším, ale nic nekupuj a neměň!!! Diagnostika ti vyhodila 2 chyby, kdoví, jestli aktuální. Diagnostika není o přečtení registru závad, je třeba v livedatech zkontrolovat, co ta čidla hlásí ve skutečnosti. Až bude jasné co je špatné, pak nakupuj!! 8)
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Odpovědět