Zatekanie do auta

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
palix

Zatekanie do auta

Příspěvek od palix »

Zdravim vsetkych. Nejaku chvilku som pozeral na forum a podobne tema som nenasiel.
Moj problem. Mam novu Astru G a vsimol som si, ze po dazdi mi zateka cez zadne lave dvere. Nie je to nic strasne - do interieru netecie, ale aj tak - voda ostava dole na tesniacej gume a po otvoreni vytecie a nieco ostane. Bojim sa,ze z toho raz moze byt korozia.
Neviete nahodou, co to moze byt? Pojdem s tym do servisu, ale aj tak sa pytam, ci s tym niekto nema skusenost. Aby som vedel, o co moze ist.
Zatial som neodhalil, skadial by ta voda mohla pretekat... Druhe dvere su v pohode.
Prajem pekny den ;) Obrázek
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Reklama

Máslo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Máslo »

Jestli jsi kupoval jetý auto, tak to bylo bourané. Měl jsem stejný problém a nakonec jsem ho přestal řešit. Těsnění jsem zkusil a bylo ok. Prostě zkroucená kastle..... snad budeš mít jen netěsnost na gumě dveří
Víc kW je víc kW, to neokecáš ....
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic. ... 2064#82064
Spin

Příspěvek od Spin »

Podle obrázku to vypadá, že by to mohlo téct dveřmi. Dole na skle okna je gumová lišta, která ale moc dobře netěsní a kolem ní se dostává voda do dveří. To není zase taková tragedie, protože se s tím počítá a tak by tam nemelo nic rezavět a odtokovými otvory ve dně dveří zase vyteče ven. (je to stejné u většiny aut). Proto je pod vnitřním čalouvěním dveří fólie, která by měla zabránit proniknutí této stékající vody do interieru. (Další využití teto fólie je pro správnou funkci bočních airbagů, pokud v autě jsou. ) Pokud je fólie porušená, nebo odlepená, může kolem ní voda protéct dovnitř. Takže ji doporučuji zkontrolovat.
Taky zkontroluj ty odtokové otvory dole ve dveřích, jestli nejsou ucpané. Nejlépe zastrčením nějakého tužšího plastováho pásku, nebo dřevěného kolíčku. (Šroubovák nedoporučuji, protože múže dojít k odprýsknutí laku.)
Někdy se otvory mohou ucpat antikorozním nástřikem (takový světle žlutý vosk) a potom je ve dveřích bazén. Dokonce jsem slyšel, jak ve dveřích při otvírání a zavírání šplouchalo. :)
Astra 2.0DTI Caravan, CDX, Y20DTH, 2001
palix

Příspěvek od palix »

Bol som na garančnej prehliadke... Zatekanie vyriešili - vraj výrobná vada. Príčinu mi nechcel povedať... takže už mám sucho...
palix

Re: Zatekanie do auta

Příspěvek od palix »

Doplním po pár rokoch :)...
Cez víkend som montoval reproduktory do zadných dverí - konečne.... Keď som dal dole čalúnenie dverí (ľavé zadné), kde to opravovali, skoro som spadol... Ten igelit bol dokrčený - bolo to celé riadne sfušované. Nech niekde ide taký značkový servis. Voda mi stále trochu kvapká na prah. škoda, že som na to nepozrel vtedy. Ale teraz to opravím sám...
MadCat

Příspěvek od MadCat »

Taky mam občas u zadních levých loužičku pode dveřmi kolem těsnění a na těch plastech. takže výrobní vada? fajn :)
Astra Classic II Caravan 1.4 Z14XE, r.v. 2004
palix

Příspěvek od palix »

U mňa výrobná vada a podľa mňa odfláknuta robota v servise. U nového auta by sa k tomu malo pristupovať z väčším rešpektom. Tú fóliu mali vymeniť za novú, dvere pekne vyčistiť a nalepiť ju ako najlepšie vedia. Na budúce asi budem chcieť vidieť ako opravu spravili :)
MadCat

Příspěvek od MadCat »

Jo já bych se mrknul do dveří jak to tam vypadá ale protože mam obě ruce levý tak bych ty dveře už nedal asi dohromady 8)
Astra Classic II Caravan 1.4 Z14XE, r.v. 2004
palix

Příspěvek od palix »

Nakoľko nie je čas, tak aj ja váham, či to má zmysel otvárať a odlepovať... Aby to potom nebolo horšie ;). Zas až tak to nezateká...
Odpovědět