Jak Vam v zime topi auto?
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
-
- Kontaktovat uživatele:
topení
Ty máš ale benzín a to je velký rozdíl. Benzín mi na druhém autě topí taky hned, ale u toho dieselu je to jiné. Ventilátor mi nezapnul ani jednou za celou dobu co jezdím nebo stojím v koloně aut a popojíždím. L
2.0 DTI 16V, 2001 CDX, CARAVAN Z147
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Manliku, nemaze to hur kdyz auto stoji v zime nastartovani?, nebo to neresis? Ja oskrabu okna pak nastartuju a jedu.manli2 píše:neš voškrabu okna topí...1.5km a začne foukat něco jinýho než zima
Astra 2.0 DI Y20DTL automat, r.v. 10/2000, model 2001
Jinak ješče chci tu klubovku v černym lemovaním na prdel. Mojickova Bublinka se mnou bude vzdy jezdit.
Jinak ješče chci tu klubovku v černym lemovaním na prdel. Mojickova Bublinka se mnou bude vzdy jezdit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: topení
Me se u dieselu, taky jeste ventilator nesepnul a to jsem v lete chtl pradni kolonu na dalnici a vse bylo ok. Jen jsem mel pozdeji strach ze by to mohlo varit a tak jsem zapnul topeni a stejne se to neprehriva.Lysek Vladimír píše:Ty máš ale benzín a to je velký rozdíl. Benzín mi na druhém autě topí taky hned, ale u toho dieselu je to jiné. Ventilátor mi nezapnul ani jednou za celou dobu co jezdím nebo stojím v koloně aut a popojíždím. L
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám teplotu kosek nad 90 a ventilátor sepne pokaždé když zastavím, možná je sepnutej i za jízdy to nevím protože ho není slyšet ale když vylezu z auta ven a mám nastartováno tak pokaždé hučí a to i klima
Astra G 2001 Z16XE ČERNÁ METLA
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
Zigi píše:Nedoporucuji nastartovat a hned jet,hlavne ne pri minus 20°C,jelikoz bude vetsi opotrebovani a spatne mazaci schopnosti.Lepsi je nechat chvilinku (treba 2 min) nechat motor bezet na volnobeh a potom uz ho lehce zatezovat!CUBErt píše:To je zajímavá úvaha s tim nastartovanym autem. Jsou dvě teorie : Buď nastartovat a rovnou jet, nebo nastartova a v klidku si udělat věci okolo a pak až vyrazit. Někdo říká, že studenej motor je lepši hned mírně zatěžovat než ho nechat pozvolna zahřát. Tak co je lepší
Doporucuje to i Mercedes

-
- Kontaktovat uživatele:
xpolstarekx píše:Zima jeste neni neblbneteje teprve podzim
a ja osobne neznam nikoho kdo by nastartoval a jel hned kilo
![]()

Vojta píše:kdyby to půl minuty nemazalo tak je to zadřený

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem zase [uy nevim kde] cetl, ye se nema v zime nechat auto stat nastartovany. Ma se pry hned vyjet, samoska ze ne hned plny knedl, ale pomalu. Kolega z prace ten ma Forda Focusa a ten nastartuje a hned tou dava. Ja jsem mu rekl ze si nici motor, ale on me rikal ze se nechce plouzit a chce hned valit. Je to blazen.pepca píše:Vojta píše:kdyby to půl minuty nemazalo tak je to zadřenýto jsem si nevycucal ale z palce,to bylo psáno již nevím kde,ale prostě motor než po natočení nasaje z vany olej a ten než se dostane až na horu,tak to trvá až třicet vteřin,to není žádný kec,to je fakt,jinak bych to vůbec nepsal,to bych si ani netroufal,opravdu,Vojto.
To je písané v návode na obsluhu, ale v súvislosti so zahrievaním motora a znižovaním spotreby – neodporúčajú motor zahrievať na voľnobehu, ale počas jazdy pomalým zaťažovaním motora.Lukas G. píše:Ja jsem zase [uy nevim kde] cetl, ye se nema v zime nechat auto stat nastartovany. Ma se pry hned vyjet, samoska ze ne hned plny knedl, ale pomalu. Kolega z prace ten ma Forda Focusa a ten nastartuje a hned tou dava. Ja jsem mu rekl ze si nici motor, ale on me rikal ze se nechce plouzit a chce hned valit. Je to blazen.pepca píše:Vojta píše:kdyby to půl minuty nemazalo tak je to zadřenýto jsem si nevycucal ale z palce,to bylo psáno již nevím kde,ale prostě motor než po natočení nasaje z vany olej a ten než se dostane až na horu,tak to trvá až třicet vteřin,to není žádný kec,to je fakt,jinak bych to vůbec nepsal,to bych si ani netroufal,opravdu,Vojto.
Osobne si myslím, že motor hneď po štarte nemaže na 100%. Určitú dobu trvá kým sa dosiahne v celom mazacom obvode predpísaný tlak oleja.

No v mém případě nastartuji a pak teprve dodělám ostatní věci, jako rádio, světla apod... , takže těch 30 vteřin mám tak jako tak. Rozdíl mám akorát v zimě, že když jsou omrzlá okna, tak po nastartování jdu škrábat
.Výsledkem je, že dříve jak za 30 vteřin neodjíždím hned po nastartování a pak stejně jedu pozvolna, než se motor zahřeje

My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!