Jak povolit zrezlé šrouby??
Jak povolit zrezlé šrouby??
zjistil jsem že mi nefunguje osvětlení SPZ. Když jsem to chtěl rozebrat zjistli jsem, že šrouby jsou totálně orezlé a nevim jak to povolit. Přístup k tomu je na hov.. a hlavy šroubů jsou navíc zapuštěné v tom "sklíčku".
Poradí mi někdo jak na to??
Díky
Poradí mi někdo jak na to??
Díky
- Reklama
Re: Jak povolit zrezlé šrouby??
ve spreji se da koupit uvolnovac zarezlych sroubu. Vazne to pomaha, staci jen nechat minutku, dve a jde ven vetsinou snadno. I kdyz je sroubek nezrezly jen silne dotazeny tak to pomuze. Bohuzel si nepamatuju vyrobce, ale je jich hodne a nemyslim ze mezi nimi bude velky rozdil
nebo to poklepej kladívkem joke
bud ten sprej, nebo brzdovka, nebo jeste mozna coca-cola. Taky mi uz nejednou pomohla, ale chce to nechat dýl pusobit.

bud ten sprej, nebo brzdovka, nebo jeste mozna coca-cola. Taky mi uz nejednou pomohla, ale chce to nechat dýl pusobit.
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20 
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398

https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398

-
- Kontaktovat uživatele:
Co se tyce brzdovky, doporucuji spese tu cervenou nez tu zlutou.
wd-40, brzdofka, odrezovac, kofola ci kola no 

Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.
Moj S-opel TU
Moj S-opel TU
díky za tipy. WD-40 nepomáhá, to jsem zkoušel jako první. Je to vyrezlé natolik, že ty šrouby už nemají pořádné drážky na šroubovák 

hmm mnom to bude tazke, take som na favorite este musel odvrtavat 

Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.
Moj S-opel TU
Moj S-opel TU
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
zdravíčko mám taky problém potřebuju povolit EGR ventil a ty šrouby jsou zarezlé jako prase
koupil jsem odrezovač v mototechně říkali nastříkat počkat povolit stříkám a čekám už měsíc a furt nic. teď jsem zkusil i odrezovač nějaký zahradní a taky nic, wd-40 taky nic... použivám hasičskou golu takže nářadím to není. ale mám strach pořádně zabrat abych neztrhl šrouby i když se snažím co nejvíc zabrat. Díky za jiné rady:)
koupil jsem odrezovač v mototechně říkali nastříkat počkat povolit stříkám a čekám už měsíc a furt nic. teď jsem zkusil i odrezovač nějaký zahradní a taky nic, wd-40 taky nic... použivám hasičskou golu takže nářadím to není. ale mám strach pořádně zabrat abych neztrhl šrouby i když se snažím co nejvíc zabrat. Díky za jiné rady:)
Astra G hatchback, 1999, 1.8, 85 KW, stříbrná metla
-
- Kontaktovat uživatele:
Obavam se, ze ti nezbyde nic jineho, nez to risknout a kdyz to prdne, tak jeste zkusit vytahovaky. Ale obavam se, ze ty ti nepomuzou. Mno a potom uz jen odvrtat a narezat nove zavity.
Jo a jeste autegen by ti mohl pomoct. Pokud to rozhavis, tak by ty srouby mohly povolit.
Jo a jeste autegen by ti mohl pomoct. Pokud to rozhavis, tak by ty srouby mohly povolit.
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
co mám risknout ?:) to násilím povolit? no a když to ztrhnu tak mi to egr tam držet asi nebude co? no já mám ten problém že s tím autem jezdím každý den a když by to prdlo tak nevím jak bych jezdil do práce:D potřebuji to EGR vyčistit. a Nějaké drastické odrezovače neznáš?:) četl jsem že kofolu to byl vtip nebo fakt?:D klidně bych to zkusil:D většinou pomůže to co by člověk nečekal:D
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno lepsi nez kofola je coca cola. Jeste lepsi je brzdova kapalina a pak uz jen nejake special chemikalie. Ale problem je v tom, ze se ta kapalina nedostane na ten zarezly (srostly) zavit. Dale jaxem psal. Zkusit to jestli to povoli a kdyz to ztrhnes, potom zkusit povolit pomoci vytahovaku. A kdyz ani vytahovaky nepomuzou jako, ze mi vetsinou nepomohly. Tak odvrtat zbyle srouby a narezat novy zavit.
Mno a nebo vymenit hlavu ci svody, nevim na cem je EGR pridelany, sam ho v motoru nemam.
Mno a nebo vymenit hlavu ci svody, nevim na cem je EGR pridelany, sam ho v motoru nemam.
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
zkusim teda coca colu:D a pak brzdovku a uvidíme jinak řeknu technikum at to vyvrtají no
tak díky za radu 

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo a jak jsem psal vyse, kdyz neco nahrejes do "ruzova" tak to jde vetsinou lepe povolit, protoze se materialy roztahnou. Ale timto se material degraduje, ale nekdy neni zbyti a taky se ti muze stat ze zahrivany podklad praskne nebo se zdeformuje.
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
to bude lepší to vyvrtat než to nahřívat raději:)
- vasekpetr1
U nás používají kontroloři defektoskopie takový červený spray, který nastříkají na postižené místo, ten potom utřou a nastříkají bílý spray, a pokud je někde prasklina, tak přes ten bílý sprej ten červený kontrastně vyvzlíná a je vidět, kde je to prdlé.
Tím chci říci, že ten červený sprej je silně vzlínavý a já s ním povolil totálně zarezlé a zatažené šrouby na třmenu zadní brzdy. Nevěřil jsem tomu, ale funguje to parádně. Zkus se na to zeptat nějakého profi svářeče nebo v obchodě se svářecí technikou.
P.S. mně se ta stránka nezobrazuje korektně, ale mělo by to být něco takového.
2 P.S. někdo už tu psal, že se mu podařilo při povolování EGR ulomit celé sedlo i se šteftem, takže buď opatrný, ať nemusíš měnit celé parohy! strana 4.
Tím chci říci, že ten červený sprej je silně vzlínavý a já s ním povolil totálně zarezlé a zatažené šrouby na třmenu zadní brzdy. Nevěřil jsem tomu, ale funguje to parádně. Zkus se na to zeptat nějakého profi svářeče nebo v obchodě se svářecí technikou.
P.S. mně se ta stránka nezobrazuje korektně, ale mělo by to být něco takového.
2 P.S. někdo už tu psal, že se mu podařilo při povolování EGR ulomit celé sedlo i se šteftem, takže buď opatrný, ať nemusíš měnit celé parohy! strana 4.
Naposledy upravil(a) vasekpetr1 dne 09 kvě 2012, 14:04, celkem upraveno 2 x.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)