Toť vše Nebál bych se toho, ostatně jak jsme se už my dva bavili
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV. My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV. My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Zatím spokojenost, astra má skvělý tah (což je výhoda při předjíždění, že se fakt rozjede bez toho, aniž bych měla plyn až na podlaze) a věřím, že vše, co nás potkalo nebylo způsobeno motorem ) Jediné, co mě (nás) překvapilo, je maličko vyšší spotřeba, než jsme mysleli, že diesel má (ale zas je to dvoulitr no..). Mně vyhovuje i to, že když šlápnu na brzdu, tak auto fakt znatelně brzdí, je ale potřeba opatrně, protože už se mi stalo, že sem přišlápla brzdu omylem víc než bych chtěla a trochu to se mnou cuklo
Já mám také Y20DTH, jsem spokojený i co se týče spotřeby, někdy tedy pokud mám těžší nohu, je samozřejmě spotřeba vyšší, ale jinak jezdím za málo a s pružností motoru jsem taky spokojený, to je pak předjíždění pohodička A řek bych, že v porovnání s octávií je tento diesel od opela tišší.
Děkuju všem za názory, jen tak dál, s Vojtou a některými z Vás už jsem to probíral telefonicky, na FCB, ICQ, Mailu ale více hlav více rozumu, že jo. Pokud půjdu do tohoto motoru, musím prostě být 100% přesvědčenej, že nelezu do problému a nebudu pak zklamanej.
Zatím mně ale většina z vás vyjma Vojty přesvědčila že je dobrý.
(v motorech a astrách se vyznám dost, ale benzínech, chrochták je pro mně nová etapa... )
Myslím si že 2.2 je dobrá volba,je tu sice strašák čerpadlo ale spotřeba a jízdní dynamika je super, akorát je poznat že vepředu máš oproti benzínu pár kilo navíc a při sportovnější jízdě v ostrých zatáčkách je to cítit. Cinkni eště romanoviK ten ti určitě poradí.
Jediné co mi leze na nervy a hlavně v zimě je že to auto kuwa málo topí, než začne tak máš 10-15 km za sebou. Navíc mě zlobí termostat.
Mam ho aj ja. Astru s tymto motorom mam uz cca 2 a pol roka a stala spokojnost. Na dlhe cesty spotreba do 6 litrov, ked sa vacsinou plizim po okoli na velmi kratke vzdialenosti tak spotreba tak 6.5 az 7 litrov. Ale inak taha pekne, zatial spolahlivy a sluzi mi hodne aj ako pracant. Casto zapajam vozik s dost tazkym nakladom. Mozem odporucit.
No asi největší mínus je jak psal Zigi čerpadlo VP44. Ale pokud budeš do nafty lít aditivum, pravidelně měnit palivový filtr při každé výměně oleje, je šance že by s čerpadlem problém být nemusel. Ale u toho čerpadla člověk nikdy neví.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
osobne bych rekl ze kdyz je cerpadp vp44 psg16 tak je v poho...mam skoro 200tis km a v pohode a na motor si nemuzu stezovat jen je trochu hlucnejsi ale jinak good
-čerpadlo VP44 -přepady nafty, protože to nevrací do nádrže, ale přímo do čerpadla. Takže sebemenší netěsnost (třeba zteřelá hadička) a je zavzdušněný. + rozvody řetězem
+ TRDLO má Astry v malíčku a vše mechanické opraví bez problému + TRDLO má diag svoji a tou si závadu kdykoli přesně najde - Občas se opravdu vysype čerpadlo.
Proti koncernovému Pašíkovi,kde se objevuje spoustu mech závad a ani čerpadla nebývají bez chyb,je to spíš do plusu pro Astru.