Horské kolo? Tipy, rady a zkušenosti

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
JoeL
Kontaktovat uživatele:

Re: Horské kolo? Tipy, rady a zkušenosti

Příspěvek od JoeL »

Děkuji velice za info "ve zkratce" :D ...už po nějakém kolečku koukám..
..pokud mě neklame paměť, dříve byla dobrá značka Shimano..? Na brzdy a přehazovačky? Co?
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
Reklama

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek »

Byla, je a bude. A dnes na běžných kolech ani nic jiného najdeš. Vyjímkou jsou brzdy, tam jsou i jiní výrobci dobří, Tektro, Avid, ...
JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL »

Psal jsi, ze u levnejsich kol nedoporucujes kotoucovou predni brzdu...pokud je ta kotoucova brzda Shimano, je to i tak spatne?
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek »

Bude to nejspíš mechanicky ovládaná kotoučovka-lankem stejně jako "V"čka takže tady chybí komfort a brzdný účinek hadrauliky. A je to náročnější na udržbu takže nevím, v konkrétních modelech už nemám přehled, možná jsem to trochu přehnal s tím že nedoporučuju kotoučovku v cenovce kola do 10tis, ale obecně to tak platí no. Netvrdím že se nemůže najít vyjímka a i levná mechanická kotoučovka může být super, ale v dobrém bikekrámu ti poradí.
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

jo hříbek má pravdu lepší pořádný véčka něž mechanický kotouče mám možnost porovnání mladá má kotouče a mě to brzdí daleko líp :D
Magma Red
Obrázek
http://www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
BAD TOYS FOR FAT BOYS
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Když ktouč, tak hydrauliku, ale na tvé ježdění to je jen zbytečná investice navíc. Bohatě ti stačej kvalitní tektra V brzdy.
END
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

A dobrý špalky s vyýměnnými brzdovými plochami k tomu.

Také jsem zastáncem názoru když brzdy tak kotouče hydrauliky a nebo kvalitní špalky, kotouče lanka sou nic moc.
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
palix

Příspěvek od palix »

Hribek - popísal si to dobre. Tiež sa priklaňám k V-čkam ;). Za 10 000 podľa mňa kúpiš slušný bicykel na to, čo podľa popisu potrebuješ. Sám by som za bicykel viac nedal - my sme amatéri ;). Ešte Ti poradím: Kúp si crossový bicykel. Má väčšie a užšie kolesá - menej sa nadrieš - v porovnaní s horským je to úplne iné zvezenie. Brat aj sestra majú horské, aj manželka. Ja mám crossový, ale pohodlie je niekde úplne inde na mojom, navyše sa menej nadriem a pri bežnom jazdení v miernom teréne mu neuškodíš ;). Možno som trafil dobrý rozmer bicykla a spomínané horské mi nesedia... To je len môj názor. Vyber si ten, na ktorom sa budeš cítiť pohodlne ;). Pre mňa je jazda na horskom bicykli nepohodlná...
A hlavne vyberaj v nejakom obchode s bicyklami a nie ako tu bolo už písané v hypermarkete - pár takých hypermarketových som opravoval, boli síce lacné, ale ináč HRôZA, čo sa týka riešenia a kvality...
Toľko môj názor...
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek »

Taky bych se přiklonil ke crosovému kolu, sám mám sice čistokrevného horáka, ale to z dob kdy jsem si opravdu dával jěždění v terénu(Joel- budeš vědět např cesta z Barborky dolu k té hospůdce a podobné kousky v buchlovkách :lol: ) dnes už je mi horák naprd. Ty jsi Joeli psal něco o cyklostezkách a to je na horáku opravdu zbytečná dřina. Nehledě na pohodlí posedu, na crosovém kole se posadíš pohodlněji.
JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL »

Tak ony to jsou cyklostezky, ale pokud znas moje okoli (kolem hradu Buchlov) tak vis, ze ty stezky zrovna nevypadaji jako nemecke dalnice :D :D :D O crossovem kole mi ale rikalo uz vice lidi...
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek »

Jo tak je cyklostezka a cyklostezka že jo :lol: já myslel že pomýšliš spiš na ježdění po takových jak ti vede pod tím tvým rekreačním zařízením.
Jestli chceš drtit buchlovky tak kup horáka :lol:
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Joeli, veškeré cyklostezky kolem tebe jsou upravené a zpevněné. Takže trek ti tam bohatě stačí. :wink:
END
JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL »

a co toto?
http://www.sport4you.cz/krosove-kolo-gt ... 39_312_332
nebo
http://www.sport4you.cz/krosove-kolo-gt ... 39_312_332
nebo
http://www.sport4you.cz/horske-kolo-gt- ... -2362.html??
jo a velikosti u kol S, M, L, XL?? Co to kruci je, :D Na vysku 180cm bude asi L?

Maj docela ok ceny :) a na to moje popojizdeni... :D
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
Dj.radim

Příspěvek od Dj.radim »

Já mám koupené od Tesaria toto http://www.mmsport.cz/tesport/eshop/43- ... o-09-DAREK .Dneska najeté 70km a perfektní.Nejsem moc rozježděný tento rok a zvládl bych to zajet ještě jednou :) V září na něm k tobě přijedu na sraz,tak můžeš se svézt...ale ty to kolo potřebuješ asi rychleji...A vzhledově to moje Raveo taky perfektní,každý na něj čumí jak puk :D pěknější než na fotkách 8)
Zralok

Příspěvek od Zralok »

Taky radím crossové kolo a minimum výbavu Alivio. Stačila by možná i Acera ale je mezi nimi tak malý cenový rozdíl že už radši Alivio. Doporučuji koncovky rukojetí pěnové a ne takové ty všelijak tvarované gumy a plasty. A brzdy jak radí nade mnou Včka a ne kotouče. Na údržbu je to mnohem lepší a na normální ježdění to naprosto stačí. Vždyť ještě nedávno o kotoučích na kole nikdo ani neměl páru a i profíci jezdili s V brzdami. Velikost rámu zvolit podle výšky každý slušný cykloprodejce poradí, ale vždy je nejlepší se na kole projet. Slušné obchody to umožňují. Ta Dema co odkázal DJ Radim je slovenská značka ale slušná a výhoda je že když je kolo psané s výbavou Alivio tak je to komplet Alivio. Jiní výrobci často mají spíš mix výbav. Tu Demu prodává mysím i Heliasport. Za slušnou cenu a taky ve stejném duchu jako Dema tj. v komplet stejné výbavě můžu doporučit českou značku Maxbike.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Odpovědět