Horské kolo? Tipy, rady a zkušenosti

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
JoeL
Kontaktovat uživatele:

Horské kolo? Tipy, rady a zkušenosti

Příspěvek od JoeL »

Leto je tady a je treba zacit s pohybem...cele dny slapu jen na dva pedaly (brzda a plyn :D ) a to nestaci :) Ziju v centru cyklostezek a rad bych to vyuzil, ale s koupi kola nemam zadnou zkusenost. Tak se ptam, na co se zamerit, jake znacky jsou dobre a kvalitni, atd atd. Stezky jsou tady spis terenni, malo kde je upravena cesta, takze bych asi volil kolo s odpruzenym zadkem i predkem..

Prosim kazdeho, kdo se v tom aspon trochu vyzna, aby poradil...nehledam profi kolo za desitky tisic, ale ani smecko za tisic korun :D. Taky to nebude na denni jezdeni, nechci do toho dat vice nez 10.000,- (opraveno z peti na deset :)). A taky bych rad velikostne kolo k me postave (180cm/83kg). Netusim, jak se kola deli podle velikosti...jen vim, ze je tam nejay udaj v palcich :D.

Diky za rady, napady i odkazy :wink:
Naposledy upravil(a) JoeL dne 27 čer 2009, 14:38, celkem upraveno 1 x.
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
Reklama

santik
Kontaktovat uživatele:

Re: Horské kolo? Tipy, rady a zkušenosti

Příspěvek od santik »

JoeL píše: Tak se ptam, na co se zamerit, jake znacky jsou dobre a kvalitni, atd atd. Stezky jsou tady spis terenni, malo kde je upravena cesta, takze bych asi volil kolo s odpruzenym zadkem i predkem..

...nehledam profi kolo za desitky tisic, ale ani smecko za tisic korun :D. Taky to nebude na denni jezdeni, nechci do toho dat vice nez 5.000,-
tak podla toho co pises tak jedine na inzerat :lol:
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
Dj.radim

Příspěvek od Dj.radim »

Napiš tesariovi,od něho mám kolo i já...taková normálka za desitku.Pětka je málo :wink:
JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL »

myslis, ze je to malo? :D ja na tom budu tak parkrat do mesice :D Uvidime, jak zareaguji dalsi :) Ale diky :)
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

Celo odpružený za 5000,- nový je na h*vno. Kup si nějaké za max 10t s přední odpruženou vidlicí, časem si popřípadě kup odpruženou sedlovku. Za ty prachy co chceš za to dát, si můžeš jít tak do kauflandu apod....nedoporučuju.

ps:todle je dobrý za tu cenu http://www.akcniceny.cz/detail/horske-k ... 10-578663/
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Dj.radim

Příspěvek od Dj.radim »

Je to hodně málo...10tkč za kolo je minimum,jestli nechceš nakupovat v Tescu... :wink:
JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL »

ahaa...tak jsem asi zaspal dobu :D Tak zvysuju do 10.000,- kdyz to jinak nejde :)
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

Kolo se vybira podle rámu (hliník)
a podle osazení středů a přehazovačky.
podle řad:
od nejlepšího:

XTR
SAINT
XT
HONE
LX
DEORE
ALIVIO
ACERA
ALTUS
C050
TOURNEY
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL »

XTR je krute, ale kilo za kolo je psycho :D
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

a nebo se podívat po někom, kdo takové kola dováží, třeba z rakouska, já jsem u nás koupil tohle http://www.cyklo-kern.cz/2009/trekingov ... fe-one.php před 2 rokama za nějakých 5.500, a kámoš u nich sehnal horáka, který by nový stál 50t, za nějakých 13t, to jde ne? :D
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

No za 10 celopéro bude fakt jebka odpruženej zadek na normální ježdění pomalu nevyužiješ za tuhle cenu po sezoně vyprodávaj pěkný kusy já koupil v listopadu z 15 na 12 GTčko mám už nalítáno skoro 1000 a zatim sem kupoval akorád nový kola :lol: roztrh sem vzádu střed tak šli obě xtčkový středy černý ráfky a dráty a to už snad nevodrbu :oops:
jo a gt mi bylo doporučený když sem vážil 120 že perej mě asi i unese :lol:
Magma Red
Obrázek
http://www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
BAD TOYS FOR FAT BOYS
FALCO_01

Příspěvek od FALCO_01 »

Já bych taky doporučil GT mám toto: http://www.prodejkol.cz/gt-avalanche-30-disc a jsem s ním spokojený, je to model 08, letošní model je dražší a má akorát jinou barevnou variaci, Jediná slabost kterou pocituji je že to má mechanické brzdy radši bych kapalinové ale co není může být. Hold máš těžký výběr. :?:
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Projeď si weby Author, GT, Apache, Kellys, Merida. Po jiném snad ani nekoukej. Vznikne ti tím nějaký přehled o cenách a vybavení, a pak si už jen najdeš konkrétní kola za nejlepší cenu.
Jinak jak už bylo řečeno, kašli na celoodpružený, bude ti stačit odpružená přední vidlice (pokud možno se zámkem) a oszení neber pod deore. Maximálně mix alivio/deore. :wink:
END
KOLESO

Příspěvek od KOLESO »

Podívej se na netu na stránky Merida,slušná značka a loňské modely jsou levnější,i za těch 10000 Kč koupíš slušné kolo,nehledě na to že říkáš že ho budeš mít jen na nějaké rekreační ježďení.
Diagnostika OP COM Chomutov a okolí
Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek »

Pokud do kola chceš investovat 10tis tak zapoměn na zadní odpružení, od předního taky nečekej žádné zázraky-pružit to bude vždycky, horší to je s útlumem, ale tak píšeš že to bude na popojíždění tak to je v pohodě, na značce moc nezáleží, v podstatě cokoliv co je v normálních obchodech jsou kvalitní kola. Bavit se o supermarketových šrotech samozřejmě nemá smysl- nebrat - nic za žádnou cenu, ani zadarmo. S výbavou bych to viděl u kola za 10ku asi tak že se soustřed na to at to má kvalitní ráfky(neznamená ty nejdražžší třeba české remerxy jsou dobré, sice težžší, ale vydrží.) aby jsi nemusel vozit kola pořád centrovat. Kolo za 10ku už bude mít vždy dobré brzdy, pokud to nebudou kotouče, ty bych zase v této cenovce nedoporučoval, radši kvalitní "V" čka než slabé kotouče, co se týče komponentů souvisejících s pohonem(náby, řetěz, řazení,... stačí bohatě Alivio). No a co bych doporučil asi především, tak byť je internetový obchod levný, tak kolo je třeba vyzkoušet a proto mi přijde lepší zaplatit trochu víc v kamenném obchodě, ale ty ušetřené peníze nemusí člověka tak potěšit, jak dokáže otrávit každou jízdu kolo na kterém se člověk necítí dobře. A protože jsi od UH tak se hlavně vyhni těm ču*ákům v Juvacyklo. Jo jeěstě k té velikosti-to je právě potřeba vyzkoušet, kola se značí v palcich např 19",20".. Obecně ti bude nejspíš sedět 19-21", ale, to označení je vzdálenost od středové spojky(osy otáčení pedálů) po místo kde se horní rámová trubka spojuje se sedlovou trubkou. Jenže tento rozměr není vypovídajíci o tom jestli ti kolo sedne nebo ne, každý výrobce používá jinou geometrii rámu(kratší, delší, sklon sedlové a hlavové trubky, atdd.... je toho moc) takže na 19" Autoru se ti bude sedět jinak než na 19" GT. Tak asi tak ve zkratce :lol:
Odpovědět