Vymenene brzdove kotuce + platnicky

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Bredli

Vymenene brzdove kotuce + platnicky

Příspěvek od Bredli »

Caute. Mam Opel Astra G, 2.0/DI/16V, rok vyroby 1998. Pred dvoma dnami som si dal v servise menit zadne brzdove kotuce + brzdove dosticky + brzdovu kvapalinu.
Prvy den sa mi zdalo vsetko ok, ale dnes mi zacali klepat brzdove dosticky. Podotykam, ze je to na oboch zadnych kolesach rovnaky zvuk. Ked som kolesa dal dole, tak som zistil, ze brzdove dosticky sa pohybuju v strmeni, maju volu do stran cca 2mm. Ked s tym jazdim, tak si pripadam ako rapkacik. Automechanik mi v danom servise co mi to menili povedal, ze brzdy si musia sadnut, ale nejako sa mi to nezda. Ked si brzdove dosticky sadaju, tak by mali predsa suchat o kotuc, ale nie sa pohybovat do stran, nie? Poradte mi prosim co s tym ?
Reklama

manli2

Re: Vymenene brzdove kotuce + platnicky

Příspěvek od manli2 »

nemáš na destičkách pružinky co je drži aby tam nelítali...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Bredli

Příspěvek od Bredli »

Ked so zhodil koleso a pozeral na brzdove dosticky, tak som nevidel ziadne pruziny. Kde by mali presne byt ? Dik.
langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 »

To su tie uchyty co su nasunute na brzdovom valceku...
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
manli2

Příspěvek od manli2 »

tady Obrázek
Bredli

Příspěvek od Bredli »

Diki moc za ochotu a tvoj cas. Ja mam ten strmen uplne iny, na dosticky vidim len cez prierez z boku a tam som nevidel ziadnu pruzinu, len zvnutra nejaky cierny zahnuty pliesok. Ked idem po hrboloch tak cele oblozenie cinka ako zvoncek. Pred hodinou som sa vratil z parkoviska, vystrihol som si pliesok a dal som ho do medzier medzi strmenom a dostickou. No nedostal som sa k vnutornym dostickam, aby som aj tam mohol dat pliesok, tak som sa na to nakoniec vykaslal a vytiahol som aj tie pliesky co som tam poredtym dal. Predsa to musi ist aj nejako inak nie? Mohol to ten automechanik zle osadit? Nezda sa mi, ze by sa to po jednom dni malo povolit, nie?
kukajz

Příspěvek od kukajz »

Teraz som aj ja menil zadné. Je to robota o hubu. No ale podľa mojho názoru tam nedal na tie platničky takéto sponky, ktoré vlastne vymedzujú vôlu platničky. (sory za pokus o skicu.

Takto by tam mali ísť, ale je to len pohľad z vrchu
Přílohy
imageaction.asp.jpg
spona.jpg
spona.jpg (7.75 KiB) Zobrazeno 4066 x
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
mr.login
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.login »

To byl urcite nejakej kvalitni servis co? :roll: Bych jim to reklamoval, jako spatne odvedenou praci za kterou jsi jim zaplatil...
Kombi, 1,6 16V 74kW r.v.99, x16xel, zaslepený EGR, zavírání okýnek dálkou, díra ve výfuku...
Daignostika VAG-COM
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Bredli: Mechnik si buď odštípl, nebo prostě tam nedal jistící pružinky, jak ti napsali kluci. Manli Ti poslal správnou fotku, tak to tam máš též, jen na té fotce je vršek brzdového třmenu sundaný, kdyby byl nasazen, viděl by jsi destišky stejným "okénkem" jako to vidíš ty. :wink: Jinak toto je na jednoznačnou reklamaci. :?:

Manli: Jako by jsi to taky někdy zažil, viď. :lol:
END
Bredli

Příspěvek od Bredli »

Diky moc za rady. Dnes to este rozoberiem a potom Vam dam vediet. Kazdopadne keby tam tie spony neboli, daju sa niekde dokupit ? Bol som v servise na Hranicnej 16 a uz tam nechcem znova ist. Totalne nesympaticky majitel servisu a uhral cenu bez papierov, takze nemam ani doklad na reklamaciu. Nepoznate prosim nejakeho normalneho automechanika v BA a okoli, ktory neni arogantny egoista, nechce len hrabat a vymienat, ale vie aj opravovat, ku ktoremu by som mohol chodit ? Uz ma to nebavi skusat jeden servis za druhym a permanentne mi nieco dodr... Naposledy mi takto v servise v Petrzalke odstavili celu klimu.
Mlaka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlaka »

Neoplatí sa Ti ísť do oroginál OPLA, teraz je akcia classic servis ND -30% a montáž -15% a máš to zo zárukou. / teda podľa veku auta /
Bredli

Příspěvek od Bredli »

Bol som v original servise na Opel( Panonska BA) asi tak pred pol rokom a mal som taky problem, ze mi 2x za sebou uplne vyslahalo bateriu. Ich odstranenie problemu bolo take, ze mi vybrali poistku od klimy a doteraz ju nemozem pouzivat. Vraj to robi klima a nevedia preco. Tak ani original servis asi nie je nic moc, nie? Potrebujem normalneho chalana, co sa do toho auta aspon trochu vyzna.
Bredli

Příspěvek od Bredli »

Este raz vsetkym dik. Velmi ste mi pomohli. Problem uz mam vyrieseny. Vyrobil som si spony a dal som ich tak, aby zatlacili brzdove platnicky. Takze konecne uz nezvonim. No mam dalsiu skusenost a to tu, ze sa treba vyhnut servisu Stanislav Drgon na Hranicnej 16. Tam mi to odflakli a vypytali odomna 110€ za 3h roboty. Este mi robili aj ine veci. Podla mna to bolo dost drahe na to, ze vraj to dostavam zlavu, lebo je to bez papierov, nie? A este k tomu ked som mu dnes volal, tak mi ani nedvihal telefon. Ked mi robil auto, tak hovoril, ze sa na neho nemozem pozerat ako to robi, lebo vraj ani na chirurga sa nermoze pozerat ked operuje. :D Takze podla prace aku vykonal, tak keby bol naozaj chirurg, tak som dead.
PS: Pochopil som, ze castokrat staci ist na taketo forum a clovek usetri kopec casu a penazi, ktore by nacpal do automechanikov, ktory jednu vec opravia a dalsie dve pokazia.
kukajz

Příspěvek od kukajz »

Len tak mimochodom, z čoho si tie sponky urobil? Lebo oni sú tuším ocelové (tvrdé a pružné) aby sa ti nezmačkli a neostali stlačené... (to len tak na okraj :D )
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
manli2

Příspěvek od manli2 »

taky cinkám... jak si je udělal? :D
Odpovědět