tovar na dobirku

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
freeKevinM
Kontaktovat uživatele:

tovar na dobirku

Příspěvek od freeKevinM » 18 úno 2009, 20:43

Zdarec lidi

potrebuji poradit : chci prodat notebook na dobirku ale neznam toho cloveka, a mam dve otazky:

1.jak zabezpecit , ze po prevzeti nebude spekulovat, ze tam bylo neco jinyho nebo tak. Staci mi nejakej svedek jak to posilam, nebo jak na to? Je to dost drahy notas, a nejak v tom neumim chodit.

2. kdyz to pojistim na urcitou sumu a posta to pri prevozu poskodi, vyplati tu pojistku nebo cenu zbozi?
C-Max 1,8 TDCI Ghia

Reklama

freeKevinM
Kontaktovat uživatele:

Re: tovar na dobirku

Příspěvek od freeKevinM » 18 úno 2009, 20:54

jo a vcelku to specha, napiste treba i blabol ale aspon nejaky napad...neco z toho vyberu
C-Max 1,8 TDCI Ghia

tesario
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesario » 18 úno 2009, 20:57

1. poslal bych noťas a víc bych neřešil, snad ví co si od tebe chce koupit
2. když to posíláš na dobírku, tak si to pojisti třeba na sumu o něco vyšší než je dobírková cena a pokud to pošta poškodí, vyplatí ti cenu na kterou jsi to měl pojištěný

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 18 úno 2009, 20:57

freeKevinM píše:Zdarec lidi

potrebuji poradit : chci prodat notebook na dobirku ale neznam toho cloveka, a mam dve otazky:

1.jak zabezpecit , ze po prevzeti nebude spekulovat, ze tam bylo neco jinyho nebo tak. Staci mi nejakej svedek jak to posilam, nebo jak na to? Je to dost drahy notas, a nejak v tom neumim chodit.

2. kdyz to pojistim na urcitou sumu a posta to pri prevozu poskodi, vyplati tu pojistku nebo cenu zbozi?
pozor, pošta když to rozbije tak téměř nikdy neuzná vinu ale označí balík za špatně zabalený i když ho označíš jako křehký, balík musí vydržet pád z 1,5 metru na hranu i když je poslán křehce!

jediný případ kdy pošta plní pojistné je ztráta balíku

obdivuju kupce že kupuje drahý notebook na odbírku, musí to bejt pěknej dobrodruh, měl by se bát spíš on a ne ty 8)
Naposledy upravil(a) Vojta dne 18 úno 2009, 21:04, celkem upraveno 1 x.
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 18 úno 2009, 21:01

ad1: všechno bych si nafotil a příp. udělal screeny (konfigurace HW)
ad2: pošta ti vyplatí tolik na kolik jsi to pojistil
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

freeKevinM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freeKevinM » 18 úno 2009, 21:02

no uz v tom vidim jen same potencialni problemy. takze dobirka asi nee.

dik za reakce a snad muze byt LOCK.
C-Max 1,8 TDCI Ghia

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 18 úno 2009, 21:03

Mike.S píše:ad1: všechno bych si nafotil a příp. udělal screeny (konfigurace HW)
ad2: pošta ti vyplatí tolik na kolik jsi to pojistil
neni pravda, pošta platí cenu obsahu ne na kolik to je pojištěný, to je jako pojištění auta, taky ti zaplatí skutečnou škodu a ne celý auto který máš pojištěný na půl míče ale tu cenu nemá
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Dj.radim

Příspěvek od Dj.radim » 18 úno 2009, 21:13

Vojto ted nemáš pravdu,pošta by se neměla ptát,co v tom balíku bylo a vyplatit částku,na kterou si to pojistil.Když se pošta zeptá,tak bud je vyfakovat nebo říct nějakou dražší věc.Osobní zkušenost a to se balík neztratil,jen se ztratil jeho obsah. :wink:

tesario
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesario » 18 úno 2009, 22:34

Vojta píše:neni pravda, pošta platí cenu obsahu ne na kolik to je pojištěný, to je jako pojištění auta, taky ti zaplatí skutečnou škodu a ne celý auto který máš pojištěný na půl míče ale tu cenu nemá
mě vždy pošta uznala chybu z jejich strany a vyplatila částku na kterou jsem to měl pojištěný (obsah byl za 740,- a pojištěný to bylo na 800,-) a nebyl s tím absolutně žádnej problém. Sepsali se mnou formulář, já dostal od pošty 800,- a bylo vyřešeno. Navíc musí VŽDY vyplatit hodnotu na kterou si to pojistíš (jinak to nemá přece cenu pojišťovat a platit jim za pojištění další poplatky)

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 19 úno 2009, 08:01

tak tak,pojisti to!!!
Já pojištuji vše co posílam!
Taky mi posílali reprák z prodejny v Praze,byli sme domluvený po tel,vše pojistil,bylo to pořádně zabalený a po příchodu na poštu jsem si to hned u přepážky skontroloval a repro byl na hadrz,měl koš ze slitiny hliníku a ještě něčeho a vážil 15Kg,tak jsem to hned ohlásil,ukázal,sepsali jsme nějakej pojistnej a úhradovej papír s poštou a do 2-3týdnů byly 4litry u majitele repra!Takže pořádně zabalit,pak to pojištovák i fotí!!! 8)
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

Odpovědět