cvrlikání při zatočení vlevo

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
Zralok

cvrlikání při zatočení vlevo

Příspěvek od Zralok »

Zvažoval jsem jestli to dát do sekce Interiéru nebo do Podvozku ale nakonec jsem se rozhodl dát to sem. Chci se zeptat, když zatočím vlevo tak se mi jakoby z pravé strany z ventilace ozývalo takové jakoby cvrlikání, které mi přijde že má souvislost s ventilátorem, protože když dám ventilátor na nulu tak se to neozývá. A ozývá se to pouze při točení volantem vlevo a stačí ten volant natočit opravdu jen trošku a už se to ozve a nezáleží jakou rychlostí jedu. I při velmi pomalé i při rychlejší jízdě se to ozývá se stejnou frekvencí. Přijde mi jako by při zatočení doleva ventilátor o něco drhnul ale není mi jasné o co a proč jen při zatočení doleva. Pokud ale stojím a volantem zatočím tak se to neozývá. Netuší někdo co by to mohlo být? Napadlo mne třeba i servo když se to ozývá při zatáčení a jízdě a to že vypnu ventilaci třeba jen způsobí že ten zvuk neslyším ale někde tam je. Ale opravdu netuším.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Reklama

Trdlo

Re: cvrlikání při zatočení vlevo

Příspěvek od Trdlo »

Listí v přívodu vzduchu. Zkus vyhodit kabinovej filtr, vysát komplet bordel s kastlíku, filtr zpět a bude klid. :D )
Btw možná je i někde pod torpédem, tam to vyčisti taky.
END
Zralok

Příspěvek od Zralok »

Díky, kabinový filtr chci až bude trochu tepleji vyměnit tak to pořádně vysaju a snad to pomůže. A nevíš proč to dělá jen při zatočení volantu doleva? Jo a co je torpédo? To v souvislosti s autem slyším nebo vlastně čtu poprvé.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Hele může to být ono ale taky nemusí. Prostě pokus, ale sázím na to dost. :wink:

Torpédo je plast mezi čelním sklem a kapotou, ten co zakrývá prostor pro motorek stěračů, je tam vstup vzduchu pro interier.... Běžně používaný výraz. :D
END
Odpovědět