Nové gumy kloužou ?

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
Michal Chody1980

Nové gumy kloužou ?

Příspěvek od Michal Chody1980 »

Ahojda, dal jsem si nové pneu na astrinu a nepříjemné překvapení bylo, když na prvním kruháči jsem šel skoro do smyku....poté jsem hovořil s lidma a všidni tvrdí cca 200-300 km než se sjede takové to mastné na povrchu....je to tak? kdysi jsem si dal barumky a jezdil jsem hned bez problémů.... díky :)
Reklama

josef

Příspěvek od josef »

Podobná skušenost. První stovka kilometrů s novýma gumama je o hubu. Pak snad změknou a usadí se nebo co a je to v pohodě.
Zafira99 1.8 16V Elegance
eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

ano je to tak a upozorňují na to běžně i v pneuservisu... v kombinaci s třeba trochu mokrou vozovkou a tendencí nové gumy pořádně otestovat je to často smrtelná kombinace :)
Jimmy323f
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmy323f »

jj neboj to je bezne u lepsich gum .. ono Barumky klouzou i kdyz jsou usazeny .. ale novy jako jety ... tam je to des jako des .. ale dneska uz je taky asi vyrabej lepsim zpusobem .. jinak to mastny ojedes tak za 200km a potom to bude sedet lip ;) meli ti to rict ti co ti davali novy gumy na auto ;) takze ted s rozvahou a klidem odjezdi prvni kilometry a uvidis ze se to zlepsi
posouvatko do práce a z práce Astra Coupe 2,2 Irmscher (druhé autí v rodině)
Obrázek
LEGEND007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LEGEND007 »

mozem potvrdit, a moze to potvrdit aj moj zadny blatnik naraznik a svetlo spolu s piatymi dverami (este na starom aute) tiez som to nevedel a nikto mi to ani nepovedal a tak som o dusu klepal, gitoval, brusil a striekal :D
Astra H caravan 1,9CDTI r.v.2005, môj sivý myšiak
Astra G caravan 1.6 16V X16XEL r.v.1999 - Béjvalka
MULTI ENIM SUNT VOCATI, PAUCI VERO ELECTI.
Moja ex
Michal Chody1980

Tak to děkuji, v penuservisu mě sotva pozdravili....děsnej přístup, ale zase za přezutí neclé šestikilo ....to se dá zkousnout to chování :) Ale už jezdím opatrněji....fakt jsem koukal jak se to chtělo svést, ale naštěstí jsem včas reagnul a srovnal :))) ještě jednou díky za infa....moč často nové gumy nedávám, jsou to teprve druhé :)
Pico

Příspěvek od Pico »

Keď mne prezuli nové letné Dunlopy zo zimných Kleberov, tak som myslel, že mám v prdeli geometriu. Z pneuservisu som sa bál ísť domov. Potom sa to ustálilo.
Astra II
Michal Chody1980

no já jsem pro jistotu zajel k pumpě a zjistil, že mám 2,5 všude? takže jsem to dal jak má být a již spokojenost:) nechápu, jak to takhle mohou přefukovat...hovada.
A.P.

Příspěvek od A.P. »

mate si koupit pěkně zajeté gumy jako já od frydexe. člověk ušetří a zárověn může hned lítat . :D
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.
Gallo

Příspěvek od Gallo »

A.P. píše:mate si koupit pěkně zajeté gumy jako já od frydexe. člověk ušetří a zárověn může hned lítat . :D
Myslíš? :shock:
genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 »

Michal Chody1980 píše:no já jsem pro jistotu zajel k pumpě a zjistil, že mám 2,5 všude? takže jsem to dal jak má být a již spokojenost:) nechápu, jak to takhle mohou přefukovat...hovada.
Proč přefukovat? já tlačím předek na 2,5 :?: pod tuhle hodnotu prostě nejdu :lol:
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
Salám

Příspěvek od Salám »

Taky se pohybuju kolem těch 2,5 :)
APiK

Příspěvek od APiK »

Taky potvrzuji. Vždycky při nových gumách mě na to v pneuservise upozorňovali. Prvních 200km by se na to při jízdě mělo myslet.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Pico

Příspěvek od Pico »

2,5 je podľa mňa veľa. Ak to natlačíš do studenej gumy a potom jazdíš pri letných 36 C, skús po jazde zmerať koľko tam máš. Úplne podľa mňa stačí vpredu max 2.2 a tento tlak udržovať, podľa vonkajšej teploty. Samozrejme nemyslím vždy po jazde v horúčave sfúknuť ale natlačiť za studena max 2,2 a jazdiť. Ak sa vonku rapídnejšie ochladí, zase pred jazdou skontrolovať a doladiť. Inak správny tlak vpredu je veľmi cítiť pri jazde. Toť môj názor.
Astra II
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Pico píše:2,5 je podľa mňa veľa. Ak to natlačíš do studenej gumy a potom jazdíš pri letných 36 C, skús po jazde zmerať koľko tam máš. Úplne podľa mňa stačí vpredu max 2.2 a tento tlak udržovať, podľa vonkajšej teploty. Samozrejme nemyslím vždy po jazde v horúčave sfúknuť ale natlačiť za studena max 2,2 a jazdiť. Ak sa vonku rapídnejšie ochladí, zase pred jazdou skontrolovať a doladiť. Inak správny tlak vpredu je veľmi cítiť pri jazde. Toť môj názor.
No vzhledem k tomu, že gumy foukám zásadně dusíkem, nemám problém se změnou tlaku vlivem teploty. :)
END
Odpovědět