Řazení zpátečky jde přes zuby

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
mic123

Řazení zpátečky jde přes zuby

Příspěvek od mic123 »

Dobrý den.
Při řazení zpátečky se ozývá rachot z převodovky,zuby naráží do sebe...Dělá to pořád když je motor studený i teplý,zkoušel sem několikrát zmáčknout spojku i řadit rychlost pomalu,rychle..ale nic pořád je slyšet jak to jde přes sebe,ostatní rychlosti jdou dobře.dík za rady. :(
Reklama

Pico

Příspěvek od Pico »

Pravdepodobne ti už odchádza spojka.
Astra II
mic123

Příspěvek od mic123 »

Spojka řek bych,že je OK.zabírá normálně a ostatni rychlosti jdou řadit dobře..motor má najeto 95000 r.v.03..Asi s tim zajedu do OPLU co na to řeknou.
m1lan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1lan »

To bude asi najlepsie riesenie 8)
AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI »

Jeste bych se pokusil nechat seslapnutou spojku na par sekund a pak zaradit.
m1lan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1lan »

Ale hadam len vie ako spravne radit a narabat so spojkov :D
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim »

Pico píše:Pravdepodobne ti už odchádza spojka.
taky bych neřekl že by odcházela spojka! Mě to dělalo úplně stejně když jsem auto zakoupil 95tis najeto...vyměnil jsem rozvody a už to nedělalo! Neříkám že se musí měnit rozvody!!ale asi při výměně třeba seřídil spojku atd!
Už mi to neděla.... :lol:
eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Předpokládám že to není tenhle případ ale je fajn si uvědomit že zpátečku nelze zařadit hned jakmile zabrzdíte i když už auto stojí, zpátečka funguje jinak než ostatní rychlosti :lol: Ještě by mohl vadit kobereček skřípnutý pod spojkou a preventivne bych vyzkoušel jestli není chyba mezi sedadlem a volantem a zkusil nechat zařadit zpátečku třeba přítelkyni nebo kohokoliv jiného :lol:
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim »

eXp10it píše:Předpokládám že to není tenhle případ ale je fajn si uvědomit že zpátečku nelze zařadit hned jakmile zabrzdíte i když už auto stojí, zpátečka funguje jinak než ostatní rychlosti :lol: Ještě by mohl vadit kobereček skřípnutý pod spojkou a preventivne bych vyzkoušel jestli není chyba mezi sedadlem a volantem a zkusil nechat zařadit zpátečku třeba přítelkyni nebo kohokoliv jiného :lol:
tak to snad ví každý že se nedá řadit zpátečka, když jede auto směr dopředu...
a dle tvého neumí řadit tedy i mechanik... :lol: (když mu to šlo přes zuby)
AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI »

eXp10it píše: zpátečku nelze zařadit hned jakmile zabrzdíte i když už auto stojí
No hlavne je dobry cekat s vyslapnutou spojkou a ne s neutralem a sepnutou spojkou. Pak by nic nemelo jit prez zuby. Satci se parkrat projet s necim bez synchronu.
mic123

Příspěvek od mic123 »

Zkoušel sem všechno možný,ale pořád rachot,na kobereček sem taky koukal :o ...Snad mě zachrání ty rozvody,které budu příští týden měnit,a pak rovnou do Oplu...Každopádně dík všem za rady,pak napíšu co s tim bylo
spermin

Příspěvek od spermin »

AstraDTI píše:Pak by nic nemelo jit prez zuby. Satci se parkrat projet s necim bez synchronu.
jo, toto dělají synchrony, pokud jsou u zpátečky něco není v pořádku. pokud je to ono, možná stačí jenom seřídit, ta levnější varianta. :cry:
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
mic123

Příspěvek od mic123 »

Na kolik vyjde výměna těch synchronů,nebo jak se to seřizuje?...To odchází tak často,auto má najeto 95000 r.v.03..Dík..
Diablo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

Mně se zdá, že OBČAS šla moje astřice přes zuby při řazení zpátečky už když byla nová a v opelu nám řekli, že je to prostě u aster normální.. :?
Astra G 1,8 16V Z18XE polární modř 5dv a kilowatt hudby:-)

:arrow: Diablova tmavě modrá Astra
:arrow: Zvěrstvo:-D

Pico

Příspěvek od Pico »

Ja mám už druhú Astru a ani jedna pri radení spiatočky nešla cez zuby. Takisto máme služobné G, do ktorej sa kope - z cudzieho krv netečie a radenie v poho. Takže normálne to u Astier nemôže byť.
Astra II
Zamčeno