Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Dobrý den.
Při řazení zpátečky se ozývá rachot z převodovky,zuby naráží do sebe...Dělá to pořád když je motor studený i teplý,zkoušel sem několikrát zmáčknout spojku i řadit rychlost pomalu,rychle..ale nic pořád je slyšet jak to jde přes sebe,ostatní rychlosti jdou dobře.dík za rady.
taky bych neřekl že by odcházela spojka! Mě to dělalo úplně stejně když jsem auto zakoupil 95tis najeto...vyměnil jsem rozvody a už to nedělalo! Neříkám že se musí měnit rozvody!!ale asi při výměně třeba seřídil spojku atd!
Už mi to neděla....
Předpokládám že to není tenhle případ ale je fajn si uvědomit že zpátečku nelze zařadit hned jakmile zabrzdíte i když už auto stojí, zpátečka funguje jinak než ostatní rychlosti Ještě by mohl vadit kobereček skřípnutý pod spojkou a preventivne bych vyzkoušel jestli není chyba mezi sedadlem a volantem a zkusil nechat zařadit zpátečku třeba přítelkyni nebo kohokoliv jiného
eXp10it píše:Předpokládám že to není tenhle případ ale je fajn si uvědomit že zpátečku nelze zařadit hned jakmile zabrzdíte i když už auto stojí, zpátečka funguje jinak než ostatní rychlosti Ještě by mohl vadit kobereček skřípnutý pod spojkou a preventivne bych vyzkoušel jestli není chyba mezi sedadlem a volantem a zkusil nechat zařadit zpátečku třeba přítelkyni nebo kohokoliv jiného
tak to snad ví každý že se nedá řadit zpátečka, když jede auto směr dopředu...
a dle tvého neumí řadit tedy i mechanik... (když mu to šlo přes zuby)
eXp10it píše: zpátečku nelze zařadit hned jakmile zabrzdíte i když už auto stojí
No hlavne je dobry cekat s vyslapnutou spojkou a ne s neutralem a sepnutou spojkou. Pak by nic nemelo jit prez zuby. Satci se parkrat projet s necim bez synchronu.
Zkoušel sem všechno možný,ale pořád rachot,na kobereček sem taky koukal ...Snad mě zachrání ty rozvody,které budu příští týden měnit,a pak rovnou do Oplu...Každopádně dík všem za rady,pak napíšu co s tim bylo
Ja mám už druhú Astru a ani jedna pri radení spiatočky nešla cez zuby. Takisto máme služobné G, do ktorej sa kope - z cudzieho krv netečie a radenie v poho. Takže normálne to u Astier nemôže byť.