zase olej

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
ace

zase olej

Příspěvek od ace »

Zdravim, omlouvam se za priblble dotazy ale jeste porad se s timhle autem seznamuju. Chtel sem se zeptat pri jak nizke hladine oleje zacne display zobrazovat Check oil? a má toto auto jeste nejakou kontrolku kdyz je ho tam opravdu malo? Nejak se mi to totiz nezda kdyz zmerim olej merkou u motoru tak se zda ze je ho tam dost takze bud ho merim spatne nebo keca nejake cidlo ale nerad bych aby se neco stalo. Diky za odpoved.
Reklama

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

No mně když tohle vypíše počítač, tak v nejbližší době doleju tak 2 dcl oleje a je zas na chvíli klid :D Jasně že comp prudí, ale co jsem slyšel, tak kontrola přes BC je o tlaku oleje (jeho vyskozitě a nebo něco jiného ?) a né jeho hladině, ale taky to nemusí být pravda, druhá kontrolka je na přístrojích, ale ta když se ti rozsvítí tak je už za minutu dvanáct, né-li později :D
Mobil : 602318645
fanuc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanuc »

Ja riešim to isté.Pc hlási málo oleja,ale po kontrole to je OK. Dostal som radu:ževraj snímač hladiny oleja.Ale sa mi to nezdá.Nič také som nenašiel.
Opel Zafira 1.9 CDTI Z19DTH 150 koni/ chip 176 koni 387 Nm
Opel Zafira 1.8 16v X18XE1 Elegance
ace

Příspěvek od ace »

olej je meneny pred 5tis takze viskozita by mela byt ok jedine ze by to bylo tim tlakem zkusim tam malinko dolit a uvidime a nebo proste jen to cidlo lze
Stand
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stand »

Při poklesu tlaku se ti rozsvítí na palubce varovné červené světlo mazání motoru, tohle čidlo podle mne jen hlídá hladinu, nedokážu si představit jakym zpusobem by hlídalo viskozitu..
A pokud měrka řiká oleje dost tak bych to neřešil..
Již bývalá Astřila....
ace

Příspěvek od ace »

dekuji za rady vecer se stavim u mekanika a malinko tam dolejem a uvidime
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

No s tou vyskozitou je to asi blbost, mně se hláška nejčastěji (né pokaždé) objeví když jedu dlouho a celkem rychle se zařazenou jednou rychlostí (pětka/dálnice, na krátké trasy málokdy), což by možná mohli být ty tlaky (v případě že se na BC vykašlu, tak je ta hláška častější a po kontrole na měrce opravdu ubyde ole), ale tomuhle moc nerozumím, tak mne omluvte pokud jsem napsal kravinu :wink:
Já to teda taky neřeším, jen doleju olej a hotovo, no a pak v jiný diskuzi uvedu, že mi to žere tolik a tolik oleje :lol:
PS: To sem se zase rozkecal, žejo :)
Mobil : 602318645
Samothe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samothe »

Já první hlášky check oil neřeším bo vždy při kontrole měrky byl olej OK.Dolívám až když se hláška na pc objevuje časteji a pak doluji cca 2-3 dcl ..
ace

Příspěvek od ace »

je pravda ze se to poprve zacalo objevovat pri delsi jizde z prudkeho kopce ale po zastaveni a hodinovem odpocinku jsme olej zmeril a ukazovalo to presne mezi ryskami a po jeste delsim stani uz to ukazovalo tesne pod horni hranici rysky tak nevim
spermin

Příspěvek od spermin »

výšku hladiny oleje změříš pouze na měrce, jak tak pozoruji, ta hláška jenom mate. když začně svítit kontrolka
oleje je nejvyšší čas provést kontrolu a dolít. :o
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Chavron

Příspěvek od Chavron »

mne sa tato hlaska objavila asi 2 krat za dobu co mam opel, a ten druhy krat bol minuly tyzden, ked dom astru trosku pretiahol po kopcoch. Zastavil som nechal auto 10 min postat a pozrel som olej. Bol asi 2 mm nad spodnou ryskou. PO dlhsom stani to uz bolo asi 4 mm, skoro stred. Dolial som 2 dcl a je to ok
Lomikar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lomikar »

Neodpustím si jedno malé OT.
Nemám pal. PC neřeším :)
ASTRA CARAVAN Z16XE rv. 2002
KUK na Rákosníčka
Rákosníčkovi doplňky
Pico

Příspěvek od Pico »

Nechcem zakladať nové vlákno. Dnes mi na 1. garančke účtovali 4.25 l mot. oleja. Mám motor Z14XEP. Koľko oleja tam vlastne ide ? :?
Astra II
Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Pico píše:Nechcem zakladať nové vlákno. Dnes mi na 1. garančke účtovali 4.25 l mot. oleja. Mám motor Z14XEP. Koľko oleja tam vlastne ide ? :?
Tak to tě pěkně ojebali, musím být sprostý, protože tento motor mám a vleze tam max 3,5 lit oleje.

Více na mem webu a nebo k příručce k Astře úplně vzadu.

http://astra-rasag.ic.cz/2812/index.html
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
Pico

Příspěvek od Pico »

No sranda bude, ak mi tam dali naozaj 4.25 l oleja. Pozeral som mierku, olej cez max. Co teraz?
Astra II
Odpovědět