Pri točeni volantom klesaju otačky motoru...

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
jaroslav120
Kontaktovat uživatele:

Pri točeni volantom klesaju otačky motoru...

Příspěvek od jaroslav120 »

Chlapy uz davno som sa chcel spitat aj vam roby astrulka taku vec ze ked tocim volantom tak otacky klesaju dole niekedy aj na 500ot/min hlavne v krajnych polohach alebo pri rychlom otoceni. Vsimol som si ze to roby aj ked zapnem ventilator topenia az tak na 500 mi klesnu ale to musim dat rovno na 4. Alebo ked zapne ventilator na chladici tiez tak. Robi to aj vam? 1,6 16V 1998 caravan. Ale vsetko to robi iba na volnobehu...Nejako som sa s tym nezapodieval ale serie ma ze ked zapnem svetla alebo ventilator alebo otocim volantom tak klesnuu otacky na chvilku motor akoby chcel zdochnut a potom ok.
Opel ASTRA G 1,6 16V X16XEL vybava confort...
Reklama

Troodon

Re: Pri točeni volantom klesaju otačky motoru...

Příspěvek od Troodon »

jaroslav120 píše:Chlapy uz davno som sa chcel spitat aj vam roby astrulka taku vec ze ked tocim volantom tak otacky klesaju dole niekedy aj na 500ot/min hlavne v krajnych polohach alebo pri rychlom otoceni. Vsimol som si ze to roby aj ked zapnem ventilator topenia az tak na 500 mi klesnu ale to musim dat rovno na 4. Alebo ked zapne ventilator na chladici tiez tak. Robi to aj vam? 1,6 16V 1998 caravan. Ale vsetko to robi iba na volnobehu...Nejako som sa s tym nezapodieval ale serie ma ze ked zapnem svetla alebo ventilator alebo otocim volantom tak klesnuu otacky na chvilku motor akoby chcel zdochnut a potom ok.
v kazdom pripade to treba dat premerat najlepsie na diagnostiku, pravdepodobne ti to zle dobija,asi nieco s alternatorom(regulator,bateria).. ked tocis volantom tak servo ma dost velku spotrebu el. energie a podobne aj tie ventilatory..
radsej to daj preverit ked mas moznost aby sa ti to nevratilo v podobe nejakej chyby altiku lebo tam to moze byt uz drahsia zalezistost..
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

1.4 16V r99. Baterie premerena a v poho, alternator novy, diag taky OK a dela to stejne. Na miste na volnobeh, pri prudkem skubnuti volantu, pri prudkem zapnuti ventilatoru na max, u svetel jsem si toho nevsiml....nejak to neresim, protoze tohle urcite neni bezne pouzivani vozu a navic nemam pocit ze by to mela byt nejaka zavada :) Prijde mi ze to trva tak ctvrt sekundy nez si elektronika uvedomi ze narostla spotreba elektriny a zrejme trosku prida motoru...
lukki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukki »

To je jasne, ze ked stocis volantom, tak ti klesnu otacky...to je tak na kazdom aute, zvlast u nizkoobjemovych benzinovych motorov....nieje zo ziadna chyba...:)
iwo126

Příspěvek od iwo126 »

normalna vec mne to roby tiez ked tocim volantom a servo bzuci tak mi otacky mierne kolisaju
jaroslav120
Kontaktovat uživatele:

Ja sa len pitam ze ci to robi aj vam...Tiez nemam pocit ze to je nejaka chyba lebo na viacerich autach to robilo tiez ale napr. oktavia 1,6 atd to nerobia
Mika86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mika86 »

jaroslav120 píše:Ja sa len pitam ze ci to robi aj vam...Tiez nemam pocit ze to je nejaka chyba lebo na viacerich autach to robilo tiez ale napr. oktavia 1,6 atd to nerobia
Astra má trochu jiný posilovač - víc tuhý, ale podle mně je to líp. Otáčky mi kolísají taky když otáčím volantem - elektronika to pak vyžene zpět nahoru. Klidně se mrkni jestli máš dostatek kapaliny v nádržce pro servo. Je sice dost nepřístupná, ale dá se najít. Pokud otočíš volantem na maximum a ještě rychle je to největší odběr - servo má doraz a víc nepustí a bere to moc šťávy. Mrkni se klidně i na baterku jestli je v pořádku.
Majla

Příspěvek od Majla »

je to normální, dělá mi to taky a neřešim to 8)
jaroslav120
Kontaktovat uživatele:

A este ako zistim ze aku staru mam baterku? Auto som kupil pouzivane a mam taky cudny pocit ze tam je 10 rocna bateria. Este original opel. Neviem najst vyrobne cislo. :?
Zamčeno