Po nastartování 3000 otáček, proč?

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
Pavel007

Po nastartování 3000 otáček, proč?

Příspěvek od Pavel007 »

Zdravím, čistil jsem škrtící klapku a krokovej motorek a teď po nastartování mi to jede na volnoběh 3000 otáček. Nevíte někdo,
jak zkontrolovat, že krokáč krokuje? Nebo nemusí se třeba odpojit baterka, aby se nastavila klapka apod? Díky, Pavel
Astra 1.6 XEL 16V Caravan
Reklama

burčak

Příspěvek od burčak »

možná bude problem v plynovem lanku mrkni jestli to nemaš špatně nandany
X14XE HATCHBACK
Pavel007

Příspěvek od Pavel007 »

No na lanko jsem nešahal, ale napadla mě jedna věc, když jsem ten motorek vyndal, tak byl asi centimetr povytaženej, že šel kus zatlačit.
Já to čistil a ten ventilek jsem tam zatlačil. On má po otočení klíčkem ten ventil popojet a teď nevím, jestli vyjíždí furt pryč až se zarazí o doraz v tělese klapky, nebo jestli má nějaký daný chod a povytáhne se automaticky třeba jen o centimetr a nečeká na nějaký doraz, aby vypnul. To by možná odpovídalo, že pokud se tam má namontovat povytáhnutý, aby nějaké to automatické povytažení při otočení klíčkem stačilo dojet až na ten doraz, tak je možný, že jak jsem to namontoval úplně zasunutý, tak to na ten doraz nedojede, čili tam zůstává velkej fuk-vysoký otáčky...
Nevím, zítra zksím, jestli vůbec jezdí... Jen na okraj, kolik stojí ten krokáč?
Pavel007

Příspěvek od Pavel007 »

Tak jsem probrouzdal internet a vyzkoušel dle rad
odpojit baterku, jestli si ŘJ pak nezkalibruje doraz motorku
a ejhle ono ano, takže to bylo tím, že jsem tam motorek namontoval po vyčištění víc zasunutý a ŘJ si zřejmě při startování motorek neošahá, musí se odpojit elektrika.
Zamčeno