Vrzajicí kliky
Vrzajicí kliky
Zdravím všechny,měl bych otázečku.Čím promazat nebo jak jinak odstranit vrzání(skřípání)vnějšich klik při otevírání dveří???Už nějakou dobu mě to rozčiluje,tak bych chtěl poprosit o pomoc nebo radu jak na nato.Věřím tomu,že už se stim někdo taky určitě setkal,předem děkuji za všechny rady a nápady.
ASTRA 1.6 Caravan Edice 100
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Zvenku s tím nic neuděláš. Musíš sundat tapce a pak se dostaneš ke klice. Pokud by si to chtěl udělat pořádně (někdy bývají ty osky dost narezlé), tak ji musíš vytáhnout ven. není to takový problém. drží na dvou šroubech a pak trochu "ježek v kleci" protože drží ještě v táhle zámku... Jinak to nejspíš vrže v pákovém mechanismu té kliky, chodí tam plast o plast, asi to máš suché jak brzdu... 

Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
-
- Kontaktovat uživatele:
No... někde to bude... ale nemám čas hledat. Odloupni plastové madlo, pod ním jsou 3 nebo 4 šroubky(zadní dveře pod spínačem oken a v madle pod zaslepkou), pak dole pod tapcem dva (na zadních dveřích jeden). Když budeš mít šroubky pryč, tak od spodu tapce začni tahat k sobě, aby postupně vyskočil z plastových cvočků (je jich asi 6), odspoda po obou stranách až k oknu. Pak bude celý volný. Nakonec silným tlakem vzhůru od konce dveří tapec vytlač z hrany od okna, jde to těžko. Tím máš tapec dole a sundáš krycí folii a už uvidíš na kliku (při zavřeném okně) 

Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....

po pískovaní skel mi to taky dělalo, ale WD a následně silikon to vyřešil, ale až zhruba po 14 dnech(střiknuto přes kliku)ladik99 píše:Diky moc za radu,jak budu mít trochu víc času a samozřejmě když bude ucházející počasí,tak to hned zkusím.

spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Re: Vrzajicí kliky
Nemal by niekto foto dveri, kde vsade su schovane sroby ktore musim odsrobovat aby som mohol dat dolu tapec?Nechcem tam nieco zlomit, bo idem menit chromove klucky, tak chcem vedet co a ako...diky moc. A klucka je potom pripevnena o ten samotny tapec?
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
někde to tady je..ale že jsi to ty poslal jsem ti fotky na e-mail 

-
- Kontaktovat uživatele:
tušim že dole a pak v madlech, nic na tom není a nic neurveš, když ta to budeš táhnout ucítíš kde je odpor, tudíš kde bude šroub, taky jsme to sundával nedávno
- scarfacesk
- Kontaktovat uživatele:
ja som tie klucky dal dole a nastriekal a uz nic nevrzga 

O.k. diky chalani...

Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
ako prosím vás rozobrať vonkajšiu klučku na dverách ??? to musí ísť dole tapec a zvnútra ??? či ???
jak otvorím dvere ostane hore a tým pádom sa dvere nezavrú ale odskočia a premazať prestreknúť niečím nepomáha
díky
jak otvorím dvere ostane hore a tým pádom sa dvere nezavrú ale odskočia a premazať prestreknúť niečím nepomáha
díky
1.6 16V XEL -
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rozebrat tapec. Když to rozděláš a kliku vyndáš, nejlepší je nějaká vazelína, která nesteče. U kliky co je venku je hezky i vidět co kde se dotýká a tím pádem vrže.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
takže tapec dole no pekne
...
vzhľadom na mrazy to asi počká do jari a to hneď vymením aj repro

vzhľadom na mrazy to asi počká do jari a to hneď vymením aj repro

1.6 16V XEL -
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No já taky čekám na teplo a jaro, přijdou nové kliky, pak promazat, světla, kolíky, a kdoví co ještě. A rozdělávat to třikrát se mi nechce...

Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1