Vymenu filtru + kontrolu kapalin a oleje beru jako samozrejmost.
Astra po 100 000km - co zkontrolovat
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Astra po 100 000km - co zkontrolovat
Tak uz se mi na tachometru blizi 6-ti mistny cislo a rad bych abyste se podelili o poznatky co vse zkontrolovat. Podle chytre knihy prubezne kontroluju vse ale precejen kdyz je neco doporuceno vymenit i kdyz se to moc zatim nese*e radsi to vymenim nez aby mi pak auto nekde kleklo 200km od domova 
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
Záleží na tom jak bylo auto servisováno, ale nejbližší interval je skutečně až 120tkm. To je ovšem megainterval, kde se mění skoro celý auto
(podle servisky). Mám ho (téměř už celý) za sebou
.
Jo a já ten megainterval dělal při 125tkm a rozvody byly prej těsně před krachem a pumpa v podstatě v krachu - tu ale zainvestoval předchozí majitel. Takže čím dřív, tím líp.
Jo a já ten megainterval dělal při 125tkm a rozvody byly prej těsně před krachem a pumpa v podstatě v krachu - tu ale zainvestoval předchozí majitel. Takže čím dřív, tím líp.
Naposledy upravil(a) APiK dne 15 zář 2008, 17:21, celkem upraveno 2 x.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
No já mám najeto 127.000, a za dva roky a 40.000 najetejch kilometrů jsem dělal defakto jen rozvody a pravidelně olej + jednou filtry a teď mi akorát čeká výfuk. Že se toho podle servisky má měnit víc, na to přijde řada až to začne odcházet, aneb dokud to funguje, proč se v tom hrabat.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja delal rozvody hned po koupi tj pri 67t ted mam 98 skoro takze nejakej patek snad bude klidek jeste pri mych 15t rocne
Olej menim po 10t a jinak asi necham jen udelat brzdy protoze to fakt moc nebrzdi, jinak spokojenost
Olej menim po 10t a jinak asi necham jen udelat brzdy protoze to fakt moc nebrzdi, jinak spokojenost
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Jó tak to jsi s rozvody ještě asi v klídkumilosh píše:Ja delal rozvody hned po koupi tj pri 67t ted mam 98 skoro takze nejakej patek snad bude klidek jeste pri mych 15t rocne
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Taky se mi blíží 120 000 nyní mám 115 000 Km a začínám shánět informace, udivuje mne počet
výrobců takže jsem z toho volaako zmetený.
Který výrobce rozvodů patří do kategorie kvalitních ?
Pokud se dívám na sady, mám dojem že tam není řemen, nevím. Že se má měnit i pumpa
jsem tedy netušil. Svíčky asi dám Denso Iridium, drahé ale kvalitní (snad, protože jsem našel
příspěvky, kde byli majitelé zklamáni).
Jinak interval oleje 15 000 Km.Jo, a převodový budu taky měnit.
výrobců takže jsem z toho volaako zmetený.
Který výrobce rozvodů patří do kategorie kvalitních ?
Pokud se dívám na sady, mám dojem že tam není řemen, nevím. Že se má měnit i pumpa
jsem tedy netušil. Svíčky asi dám Denso Iridium, drahé ale kvalitní (snad, protože jsem našel
příspěvky, kde byli majitelé zklamáni).
Jinak interval oleje 15 000 Km.Jo, a převodový budu taky měnit.
Naposledy upravil(a) spermin dne 16 zář 2008, 11:44, celkem upraveno 1 x.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Na kolik ta pumpa vyjde? A je nejaky doporuceny vyrobce?