vadi moc oleje ?
vadi moc oleje ?
Asi pred mesicem mi v autorizovanem servise Opel v Praze menili mimo jine olej. Ted, po ujeti asi 1000 km jsem kontroloval hladinu a zdalo se mi ho tam moc.
Tak jsem zajel do toho servisu a opravdu tam bylo asi o 1.5 cm na merce vic oleje. Zkouseli k oleji cuchat. ( ? hledali naftu ? ) Potom prebytecny olej odsali.
Celou dobu byli prijemni, proto neuvadim, ktery je to servis.
Zajima me, jestli to muze nejak poskodit motor ( Y17DT ).
Tak jsem zajel do toho servisu a opravdu tam bylo asi o 1.5 cm na merce vic oleje. Zkouseli k oleji cuchat. ( ? hledali naftu ? ) Potom prebytecny olej odsali.
Celou dobu byli prijemni, proto neuvadim, ktery je to servis.
Zajima me, jestli to muze nejak poskodit motor ( Y17DT ).
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám motor Y17DT, na měrce jsem měl 10.000km 1cm nad rysku a v poho. Určitě to není moc dobré, protože do oleje naráží kliková hřídel a olej potom pění. Proto je tam ryska max. každopádně jsem to nechal tak a nic. Co se týče tlaků, tak tam bych to nějak nehrotil, protože každý motor má odvětrání..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
nechával sem měnit olej a taky mi tam mekanik dal asi cm nad rysku dával tam počet litrů podle tabulky takže by se asi nic stát nemělo už sem s tím najezdil skoro 3tis. km asi záleží o jak moc je ho tam více, na druhou stranu si vzpominam ze tenkrat mi kamarad rikal ze by to mohlo neco udelat že by to snad mohlo vytlacit nejaky tesneni a za by to mohlo vystrelit do spojky ale je to uz hodne let co mi to rikal