klepavý zvuk z motora Twinport

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
Pico

klepavý zvuk z motora Twinport

Příspěvek od Pico »

Viacej krát som si na tejto stránke všimol, že Astráci sa pýtajú na zvláštny klepkavý zvuk vychádzajúci z motora a je ho počuť vo vnútri auta v časti pred spolujazdcom, pri voľnobehu.
Ja som tento zvuk zaregistroval po prejdení asi 1 km z predajne, hneď ako bolo auto nové, na prvej svetelnej križovatke. Takisto ma to prekvapilo, čo je to za zvuk a dlho som sa tejto téme venoval na viacerých fórach.
Môžem prehlásiť, že som sa presvedčil, že ide o úplne normálny fyzikálny jav a je to zvuk spôsobený AGR / EGR / ventilom. Najviacej ho je počuť v zime a nie je závadou. Takže všetci Astráci, ktorí tento zvuk - klepot registrujeme, budme v klude, Astra nám rozhodne neodchádza.
P.S. Mám 1.4 16 V Twinport, hatch. r.v. 11/2007.
Astra II
Reklama

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

Máš asi pravdu... Mě se tento cvakot objevuje hlavně když je motor studený a když se zahřeje, tak hlasitý cvakot defakto zmizí... Taky jsem to tipoval na nějaké čidlo, jen jsem netušil které by to mohlo být :lol:

PS: Mám motor X20DTL :wink:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Zamčeno