ojetina astra nebo ojeta-ojetina VW Passat B5 cena do 120k??

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Muhehe
Kontaktovat uživatele:

ojetina astra nebo ojeta-ojetina VW Passat B5 cena do 120k??

Příspěvek od Muhehe »

Zdravim astraci... mam takovy dotaz... Chci si poridit svoje prvni auto a rozhoduji se mezi astrou a passatem. Je mi jasne ze za 100k + 20k do oprav nemuzu chtit zazrak ani po jednom. Ale stejne me zajimava vas nazor.. Co jsem tak autoscoutoval tak za tu cenu astrule r.v.99 1.6. 16v(130tkm) proti tomu pasiky 1.8T r.v. 97-98 nalitano hoodne pres 200tkm. Je zbytecne se ptat do ceho by jste sli(jinak by se to asi nejmenovalo astra-g-forum), ale spis by me zajimalo proc nebo tak neco.. tohle tema jsem uz otviral na VW forum a ti uvadeli docela rozumne argumenty pro pasika, tak bych chtel slyset protistranu.. I pres fakt, ze je mi 22 nepatrim mezi takovou tu newage generaci s blikajicimi auty jak z poute, ale spis bych chtel bezpecnost.. Rocne nenajezdim vic nez 5tkm.. takze tak.. predem dik za vas cas
Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

pasat nebrat už jenom kvůli přední nápravě, krade se a za 100tis to bude hrozná vrána, nehledě na to že diesel na 5000km ročně je nesmysl a 1.8T bude žrát 10litrů s lehkou nohou... a spíš než 1.6 16V astra rači jinej benzín 1.4 16V, 1.8 16V nebo 1.6 8V
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
Muhehe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muhehe »

Vojta píše:pasat nebrat už jenom kvůli přední nápravě, krade se a za 100tis to bude hrozná vrána, nehledě na to že diesel na 5000km ročně je nesmysl a 1.8T bude žrát 10litrů s lehkou nohou... a spíš než 1.6 16V astra rači jinej benzín 1.4 16V, 1.8 16V nebo 1.6 8V
Hmno o te naprave vim a uznam ze to je dost prusvih, ale pry se da vymenit relativne "levne" nekde u mechanika co servisuje v garazi a ma za dvorem vrakoviste. To ze se krade hodlam resit zaslepenim zamku a garazovanim. A co se tyce spotreby, tak ted me asi vsichni ukamenuji, ale az se zaceli dira v penezence po koupi, chtel bych tam udelat LPG. kazdopadne dekuji za nazor
iwo126

Příspěvek od iwo126 »

to si radsej kup 1.2 16v.nad passatom ani neuvazuj
svantner3

Příspěvek od svantner3 »

kup si Chevrolet Spark za 145 000 ,-
LPG INTERFACE
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

Muhehe píše:
Vojta píše:pasat nebrat už jenom kvůli přední nápravě, krade se a za 100tis to bude hrozná vrána, nehledě na to že diesel na 5000km ročně je nesmysl a 1.8T bude žrát 10litrů s lehkou nohou... a spíš než 1.6 16V astra rači jinej benzín 1.4 16V, 1.8 16V nebo 1.6 8V
Hmno o te naprave vim a uznam ze to je dost prusvih, ale pry se da vymenit relativne "levne" nekde u mechanika co servisuje v garazi a ma za dvorem vrakoviste. To ze se krade hodlam resit zaslepenim zamku a garazovanim. A co se tyce spotreby, tak ted me asi vsichni ukamenuji, ale az se zaceli dira v penezence po koupi, chtel bych tam udelat LPG. kazdopadne dekuji za nazor
jo ale vem si že i tak sada novejch hliníkovejch ramen na pasata pod 10tis nejde, kdežto na astru koupíš maximálně spodní čep (250 kč delphi) a tyčku stabilizátoru (600 original opel nebo za půlku replika)

LPG se ti s 5000km ročně nemůže nikdy vyplatit
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
Saša

Příspěvek od Saša »

Pasat za tu cenu bude určitě vyhoněný křáp.Kamoš ho ted taky prodává a chce za něj 140.t ale tak jak ho znám já tak má cenu tak80.t + větší investice aby z něho bylo zase slušné auto.Samozřejmě radím Astru G. :wink:
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
synologic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od synologic »

Známý dělal mechoše v VW servisu a říkal, že jak se ti jednou začne Pašík kazit, tak se můžeš rovnou zastřelit. :lol:
Jednu věc opravíš a hned se objeví další dvě závady.
Samozřejmě se to týká těch starších verzí.
Naposledy upravil(a) synologic dne 27 dub 2008, 10:35, celkem upraveno 1 x.
Caravan
Obrázek
I pád na držku je pohyb dopředu...
Obrázek
Leo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo »

motor 1,8t je hodně dobrej na svuj výkon, kam se na něj hrabou motory 2,0 16v, žere přiměřeně na svuj výkon takže nic tragickýho a co sem čet tak je i celkem držák, do pasata asi nej volba, jen sou celkem ceněný takže levný auta budou odhoněný služebáky
Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl
Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz »

no a co treba ceny servisu OPEL a VW? A cena ND? Me se zda opel o dost levnejsi, ja jsem kupoval bouracku z Fr. 1.4 16v r.v. 2000 najeto 87 tis., s klimou a el. za 120tis. + oprava 10tis a jsem absolutne spokojeny.

Auto co ma najeto 200 tis km bych si nekoupil. VW to sice vydrzi a vydrzi i vic ale opel taky, spousta lidi tu ma auto kolem tehle kilometru a myslim ze jeste menit nebudou ;).

Je pravda ze pasat se zacne casem sypat celej. Ten vykon se u nas zase tak moc nevyuzije, spotreba je umerna vykonu, proto bych jej ja nevolil

Ja bych bral spis mladsi auto a mene najeto a OPEL bych si koupil uz jenom kvuli tomuhle foru a lidem :D
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Muhehe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muhehe »

Hmno ja sice o autech nic nevim, ale tusim ze pro motor z passata nejakych 200tkm jeste k tomu v Nemecku nebude zadny problem.. ja se prave obavam vseho kolem, pac ty kilometry se urcite projevi na jinych vecech.. Jak uz jsem psal.. s tou napravou pocitam a je to jedna z tech investic do 20tisic co do nej chci dat navic.. tzn. chtel bych vymenit rozvody(to mam tady z toho fora) a prave ze ta ramena.. Mam na rozhodovani jeste dva-tri tydny tak sbiram nazory...
Leo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo »

Phrz píše:Auto co ma najeto 200 tis km bych si nekoupil. VW to sice vydrzi a vydrzi i vic ale opel taky, spousta lidi tu ma auto kolem tehle kilometru a myslim ze jeste menit nebudou ;).
kvuli čechum jako ty se stáčej tacháče, skoro každy vetší auto starý 10ti nebo více let má okolo 200tis. na tachometru, a co? když se o něj staral a pěkně servisoval tak co mu jako je? myslíš, že po 200tis. nepojede nebo bude nebezpečny bo co?
stočí ti to na 100 a ty si budeš libovat jakej si udělal kauf

pasat je lepší auto než astra,to je jasný, ale v tvojí cenovce už to tak bejt nemusí
Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl
Okura
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura »

jj nedělej si žádný iluze, stačení km je rutinní zaležitostí.
hlavně koncernová auta - nejvíce prolomená na světě, to je totiž klasika,
stačíse nejen na budíku ale i jednotkách ostaních aby nebo nic poznat.
Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker »

Navic Pašíka máš oproti astře velikostně o třídu víše. To radši když už chces VW tak přemýšlej o Golfovi. Jestli najezdíš do 5k ročně tak mi prosímtě pověz naco potřebuješ tak velké auto jako je pasat. Navíc podlě mě s astrou uděláš víc parády...
Muhehe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muhehe »

Jocker píše:Navic Pašíka máš oproti astře velikostně o třídu víše. To radši když už chces VW tak přemýšlej o Golfovi. Jestli najezdíš do 5k ročně tak mi prosímtě pověz naco potřebuješ tak velké auto jako je pasat. Navíc podlě mě s astrou uděláš víc parády...
Ja nechci nikde honit paradu, chci jen auticko na chatu pro me, pritelkyni stene, zive stene, atp. Je to spis takovy psychologicky pocit vetsi bezpecnosti... Kazdopadne vsem dekuji za nazory... ja uz mam jasno.. pockam si jeste mesic, dva a koupim si pasika tak za 120-130k a uvidi se. Treba budu mit kliku a bude mi dobre a spolehlive slouzit.. Nic mejte se, je fajn slyset vic nazoru(aby si z toho uz prakticky presvedceny clovek vybral jen to co si chce vybrat :D ), zdar
Odpovědět