Kamarádi poraďte, pomozte prosím

Co se jinam nehodí pište sem
M&R

Kamarádi poraďte, pomozte prosím

Příspěvek od M&R »

Astráci, pomožte mi, nebo už vážně zešílím. Nemáte někdo tušení, radu, link či něco také, jak si poradit s Opel Corsa A 1.5D 37kW? Tenhle pekáč mám teď na práci, ale má nějaké problémy a vůbec netuším co s tím. A corsa fórum je mrtvý.

1) Auto chytá na 2-3 pokus a to jak za studena, tak za tepla. Netuším proč. (svíčky?, vstřiky?, je tam nějaký palivový čerpadlo?) Filtr je novej, ten jsem dával v sobotu.

2) Na volnoběh jak za tepla, tak za studena celý auto nekutečně vibruje. Jakmile přidám, ztichne a jede jak víno, ale zůstanu stát na semtamfóru a mám pocit, že mně vyklepe ven.

3) Po studeným startu musí auto min. 3 min. běhat, než vyrazím z garáže, páč mám výjezd dost příkrej kopeček a pokud ho nenechám běhat, prostě nevyjedu. Auto jednoduše nemá tah ani sílu. Jen se ohřeje, jede super.

Předevčírem jsem s tím byl v Praze a jelo to jak drak (v rámci možností 37kW) celou cestu tam i zpátky. Dá se říct, že jsem frčel konstantně nějakých 120 a motor si jen vrněl. A spotřeba taky geniální. Jen vychytat ten třes a starty.

Pokud mi někdo můžete nějak poradit, co s tím, prosím pomozte, budu moc vděčný za jakoukoliv radu. :D
Astra G 2000 X14XE 1.4 16V edition 100
Reklama

Marky

Příspěvek od Marky »

To startovani by opravdu mohly byt zhavici svicky a neco podobneho s tim trepanim mi delala stara astricka. Jakmile jsem trosku pridal, tak motor uz byl v pohode, pomohlo nepatrne zvednuti otacek a pak jsem mel klid.
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

to budou ty svíčky bych řek
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
M&R

Příspěvek od M&R »

No svíčky už mám objednaný. Pozitivní na tom je, že vyjdou komplet na necelý litr. Sem zjistil, že celkově je to v cenách nd pomalu jak fáčko. :D :D
Ještě mě napadlo, co když vyměním spodní uložení motoru? Ten silentblok co je zespoda pod motorem/rychlostkou na příčnici karoserie. Pokud by byl vytuhlej, což vypadá, že je, tak by to docela mohlo pomoct proti tomu třesu, ne? :oops:
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

no hele uvidíš jestli ty svíčky...kámoš mechanik má corsu B 1.5 TD což je dá se říct to samý akorát s turbem, kdbys nevěděl co stim tak by se na to asi mrknul

M&R

Příspěvek od M&R »

Super. Zkusím ty svíčky, možná i vstřiky a kdyžtak se ozvu. Jinak máš pravdu, je to to samý, jen turbo přidalo nějakýho koníka navíc. Tohle je totiž přííííšerně líný. Když do toho vlezu z astry, tak mám pocit, že jsem v trabantu :P :P
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

Jestli ti to špatně startuje i za tepla, tak to nevypadá na svíčky, ale zkusil bych zvednout volnoběh, jak píše Marky a změřit tlaky.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
pealss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pealss »

velmi vystizne , pekne ot´as taky problem podobny jsem mel i u skodarny ale tam se klepa lo furt neco mozno i spinavy palivovej filtr jestli tam je
kdo vi jestli .......
M&R

Příspěvek od M&R »

Naftovej filtr jsem dal novej, vzduchovej taky, olejovej též. Už tam není žádný jiný, který by šel vyměnit. Tlaky jsou v poho. Vstřiky zkontroluju až tam budu dávat ty svíčky. No je to peklo, snad se to zklidní.
Volnoběh jsem zkoušel zvednout, to mě napadlo jako první, ale to bych ho musel držet nad tisíc otáček, aby to bylo v poho, ale to je šílenost. :D
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

paliv. filtr, když se udělá šlem a nepropouští, tak to nejede po několika set metrech, nebo kilometrch, ale studený to čapne a jede, jemu to evidentně nemá sílu za studena, než se vymezej vůle (teplem), proto bych řek tlaky....ale samozřejmě to může bejt i něco jinýho, chce to zkoušet.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta »

Vojta píše:to budou ty svíčky bych řek
ale jaxte mě upozornili tak to nechytá i teplý takže to asi nebude...

M&R

Příspěvek od M&R »

No mě ještě napadlo, nemůže jen vynechávat čerpadlo? Dycky to jakoby přestane jet a pak jak když Ti někdo nakopne pr*el. Najednou vyletí. Prostě příznaky ucpanýho filtru, jenže ten je novej. Je fakt, že se to po výměně zlepčilo, ale furt nic moc. :roll:
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

Mno, máš 3 možnosti..... vstřiky,čerpadlo,tlaky, ale ty jsou dobrý jak říkáš. :( :( :(
M&R

Příspěvek od M&R »

Při mým štěstí bude správná až ta třetí možnost, kterou vyzkouším :cry:
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

Asi nejjednoduší by bylo vzít vstřiky, pokud nemáš tlakovačku a nechat je proměřit, jestli nekapou, pokud budou OK, tak jít po čerpadle, nic jinýho mě nenapadá....
Odpovědět