Piskanie od zadneho kola

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
Chavron

Piskanie od zadneho kola

Příspěvek od Chavron »

Ahojte, mam taky problem, cele to zacalo asi pred dvoma mesiacmi. Zacalo sa to piskanim zadneho kolesa. Robilo to ale cez leto v extremnych teplach a len poobede pri jazde z prace. Bohuzial, vonku sa ochladilo ale piskaie sa zhorsuje aj za chladneho pocasia. Niekedy je to hodne otravne. Dnes som zistil ze bude pravdepodobne pridreta zadna brzda. Koleso bolo na dotyk o par desiatok stupnou horucejsie ako druha strana. Vie mi niekto poradit ako problem odstranit, resp. co vymenit alebo vycistit aby toto prestalo? Po prichode domov som rucnu brzdu mierne povolil na tiahle a uvidim zajtra pri jazde do prace ci to nieco pomohlo. Bojim sa aby v naboji nezpalilo mazivo a nezadrhlo ho... Prosim o kazdu radu. Dakujem vopred
Reklama

Salám

Příspěvek od Salám »

O tom jsou tady popsány už celé stohy..stačí trochu HLEDAT!!!! :evil:
třebas zde: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?p=86266#86266

+ mnoho dalšího..

možná bude stačit jen promazat, nebo vyměnit desky..možností je více.
Gary

Příspěvek od Gary »

Toto jsem měl také a nepomohla ani rozborka a sborka celého brzdiče.Tak jsem joupil na vrakárně celý brzdič za 500kč a mám už rok po závadě.
Astra CARAVAN G 1.7DTL v plný palbě.
Chavron

Příspěvek od Chavron »

OK skusim viac pohladat. POpripade skusim cez vikend rozobrat a precistit brzdice. Este jedna otazka. Viete ako sa volaju typy srobou, ktore su pouzite na brzdach? V podstate je to opak torsky...
spermin

Příspěvek od spermin »

Chavron píše:OK skusim viac pohladat. POpripade skusim cez vikend rozobrat a precistit brzdice. Este jedna otazka. Viete ako sa volaju typy srobou, ktore su pouzite na brzdach? V podstate je to opak torsky...
laicky hvězdička.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Je to taky torx.
END
Chavron

Příspěvek od Chavron »

Takze otazka ci je to torx alebo nie je vyriesena, sada klucov je doma. Dnes som sa do tych brzd pustil. Zistil som ze na brzdicoch je dost velka brzda napecenych zvyskov z dosticiek a tak som isch poriadne precistil. Kotuce boli mierne od hrdze na okrajoch a tak som ich zrovnal a dosticky mierne obrusil. Taktiez som odvzducnil a vyskusal. Brzdi o poznanie lepsie. Pred tym som mal pocit ze ma tlaci do predu zadok caravanu ale teraz to je OK. Este som neabsolvoval dlhsiu cestu, takze ked budem vediet ci zmizlo piskanie hodim to sem.
Odpovědět