Astra 1.4 16V CRASH!!

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Mam astru predat alebo dat dokopy ?

Predat ! uz sa neoplati investovat
10
48%
Opravit jedine v servise
3
14%
Pokusit sa dat dokopy sam
8
38%

Celkem hlasů: 21

eSITe
Kontaktovat uživatele:

Astra 1.4 16V CRASH!!

Příspěvek od eSITe »

No a je to tu !!!! :cry:

Tak sa mi podarilo v 80km/h naburat lavym predkom do octavie ktora s nepochopitelnych pricin zastavila na rovnej ceste !!! (samozrejme moja chyba ze vraj Nedodrzanie vzdialenosti)

Zavady (ktore su zjavne ihned) :
Predni naraznik
Predna kapota
Chladic + ventilator klimatizacie
Predny kovovy naraznik
Kapota + zavesenie
Lavy blatnik
Posunuty nosnik o cca 15 cm
Nadobka na kvapalinu do ostrekovacov + cerpadlo
Lave svetlo

Tak babo rad ! Co s astrickou ? hlavny problem mam s tou karoseriou nakolko kamarat mi vravel ze treba odrezat celu STVRTKU lavu a privarit novu !!
Co znamena demontaz motora a prevodovky ! s coho ma strasny strach nakolko je tam strasne vela kablov a komponentov neviem ci to poskladam naspat :(

Odhadovana cena opravy : 50.000 Sk

Oplati sa mi to vobec dat dokopy ? nakolko ma nove pneumatiky,rozvody,naplne,brzdy kotuce atd.... proste vela som do nej dal ide ako hodinky a teraz toto !! :( Kolko by som za to dostal ?? Motor nie je posunuty ide normalne isiel som s nim cca 300m a siel bezproblemovo aj brzdy servo no proste vsetko ide jak ma len chladic a karoseria :(

Nepoznate nejakych schopnich mechanikov,klampiarov zvaracov atd ?
Pomohli by mi aj rozne navody na zapojenie, schemy atd .. proste vsetko cp bi mi mohlo pomoct nakolko az na to odrezanie a zvarenie karoserie si chcem vsetko spravit sam aby som usetril :(

Dakujem za vsetky reakcie ...

P.S.: Cez weekend budu fotky Obrázek Obrázek
.... Opel ASTRA 1,4 16V..................
Moj maly siiiip :D :D..................
www.funzoo.sk - :)
Reklama

bubak.velkej

Příspěvek od bubak.velkej »

jo bezpečná vzdálenost... máš ji dodržovat... pak bys tady nemusel brečet nad rozbitou astrou :roll: Chudák řidič té Octávky... :evil: Nemyslim to ve zlym, ale je to tak....

Jinak kámoše potkalo něco podobnýho s loni s Meganem starým 9 let, nakonec to dal pryč, že prý by se mu ty peníze co by vrazil do opravy nikdy nevrátily... takže záleží i na tom jak je tvá astra stará a kolik toho má za sebou...
Astra Classic II Z16XEP, 5 dv. HB, r.v. 2007
eSITe
Kontaktovat uživatele:

Hmmm

Příspěvek od eSITe »

No jasne jasne ked niekto vleti niekomu do kufra tak je hned on na vine co ? aj ked clovek v octavii sa sprava ako keby nemal zrkadielka proste si zaflekuje na hlavnej rychlostnej ceste NO HRUZA !!! okej neriesim koho chyba alebo co to mi uz aj tak nepomoze .. skro mi pomozu ine veci
Pavel Brno

Příspěvek od Pavel Brno »

Já bych to na tvým místě nechal spravit. Sežeň si v okolí někoho kdo se tím zabývá a do 30 tis to musí být spravený i s lakem.
eSITe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eSITe »

No co som si tak skusal obvolat sikovnych chlapcov tak som zistil toto :

Ceny dielov co viem zohnat :

Chladic ....2300 Sk (bez klimoveho ventilatora)
Kapota.......2500 Sk nenalakovana
Blatnik.......800 Sk nenalakovany
Celo............1000 Sk

Na buduci tyzden s ami ma ozvat clovek co predava predok s jednej astry G (ide mi hlavne o ten nosnik) tak uvidime kolko za to bude chciet a ci s ami podarti zohnat cloveka co s amu bude xciet s tym jebat a hlavne nebude za pracu xciet 10.000 tak sa do toho pustim...

Netrapi ma blatnik ani chladic to vsetko si spravim ALE ten nosnik a to vyberanie prevodovky a motora toho sa str4asne bojim... :( Bude to asi drahe co ?
Spin

Příspěvek od Spin »

No já tomu moc nerozumím, ale na 80 to nevypadá. Vystřelily ti airbagy?
Zkus se poptat, jestli by to nešlo vytáhnout na nějaké rovnací stolici.

Já viděl podobně nabouraného opla, (možná i víc - kapota propíchla přední sklo) a vim jistě, že motor venku nebyl. Ale podrobnosti nevím.
Astra 2.0DTI Caravan, CDX, Y20DTH, 2001
fanuc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanuc »

Ten chladič je na klímu?Kde si zohnal chladič za 2300 sk?
Opel Zafira 1.9 CDTI Z19DTH 150 koni/ chip 176 koni 387 Nm
Opel Zafira 1.8 16v X18XE1 Elegance
eSITe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eSITe »

Na inzerat oni to nosia niekde s polska .....

Neviete mi prosim vas poradit ako odmontovat chladic ? Nejake rady na co si dat pozor a tak ... predsa je tam aj klima a je tam aj freon ...
COBEIN

Příspěvek od COBEIN »

Šikovný karosář ti to opraví bez nové-druhé čtvrtky. Nic tomu není. Měl jsem astru víc klepnutou a neměnil jsem čtvrtky. Opravdu,nic to není,něco se natáhne něco se vymění a astra bude fešák......
ASTRA LA VISTA
eSITe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eSITe »

fuu tak to si ma potesil ... som zvedavy kde tu v KE najdem niekoho takeho :(
Dj.radim

Re: Astra 1.4 16V CRASH!!

Příspěvek od Dj.radim »

To není tak hrozně buchle.Dej to nějakému šikovnému klempíři,ten to potáhne,blatník půjde vyklepat,kapota nová,výstuha nová,narazník nový a chladič vypadá v pořádku,ne?Motor,převodovka je v cajku,tak nevidím žádný problém.Lak bude,tak 5-6 tisíc a díly,tak jak si psal.Klempíř si vezme tak 3-5 tisíc.No problemo.Měl jsem podobnou Astru a oprava mě vyšla na cca 15 litru a to byla více buchla.
sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Viděl bych to jako Dj.radim: nejhorší problém podle mě bude ten nosník (povytáhnout zpět dopředu a dát původní tvar)

vyměnit chladič (normální) není problém - pokud ti praskl jen on, tak máš stejné štěstí jako já (že nepraskl chladič klimy) a vyjde tě to na nějakých 4000 za nový chladič. Vyměníš to doma na dvoře (zvládl jsem to i já, technický antitalent)

přední výztuha nárazníku stojí 701 Kč (nová)

přední kapota stojí kolem 4500 Kč, na vrakáči levněji

přední nárazník taky kolem těch 4000 (na vrakáči levněji, jak jinak)

světlo vypadá nerozbitě, ale posunutě - takže možná budeš potřebovat navařit nové brýle - asi 1500 Kč za nové + práce

cenu za klempíře netuším, já jsem si to srovnal sám (ale samozřejmně je to vidět), cena za lakýru bude dost velká - ale když narazíš na někoho známeho tak do těch 5-7k Kč by ses mohl vejít

takže já bych to viděl za takových 25k Kč, s použitím jetých dílů určitě levněji

(jo a z nedodržení bezpečné vzdálenosti si nic nedělej - já jsem taky chtěl odjet ze křižovatky, když tam nejednou pustili druhý směr, ten přede mnou se lekl, zabrzdil to na metru a mohl jsem za to samozřejmě já - naštěstí já si včas všiml, takže mě to stálo jen asi 6000 i s pokutou)

//edit: Dj.radim: njn, asi mám drahé dodavatele :D
a ten můj chladič byl tak prasklý že neměl cenu opravovat
Naposledy upravil(a) sovicka dne 27 srp 2007, 11:27, celkem upraveno 1 x.
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Dj.radim

Příspěvek od Dj.radim »

Nárazník stojí v kelly 1500,kapota 2600,světlo kdyby náhodou 800.Čelo stojí 1200 a výstuha 400.Nejhorší je lak.Klempičina bude do 4000.A chladiče se spravují.Jsem měl jednou na Astře F oba dva jako luk a poskákal jsem po nich a nechal spravit.Oprava 800. :o Jak říkám,když budeš chtít,tak se do 15 000 vlezeš.
eSITe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eSITe »

Nooo super tak dufam ze sa to bude dat natiahnut :( radsej dam 7000 za natahovanie jak 7000 za novu stvrtku a este potom aj peniaze zvaracovi :(

Dnes som pisal jednemu klampiarovi co popripade ma aj stolicu tak uvidime co mi povie .... mam naskrabane nejakych 16.000 Sk tak dufam ze to na tu karosarsku cast a chladic bude stacit :( svetla pockaju ked tak uz kupim nejake angels eye ale to az za mesiac dve ...
Honzza

Příspěvek od Honzza »

A jejda koukam ze ty ses na tom skoro stejne jako ja... Ja mam skoro to samy... "mensi" nehoda.
Kapota,svetla,naraznik,chladic,vyztuha a celo v haji. Ale jak pise Radim do 15ti se vejdes a jestli znas nejakyho mechanika nebo se pozeptas tak oni jeste maji vedsinou slevy. U toho kde to mam ja tak to bere z Autokelly a ma na tom slevu nejakejch 10%,nastesti je to znamej takze me zdimat nebude. Tak preju hodne stesti pri opravach protoze davat to pryc nema cenu ;)
Astra H Caravan cosmo 1.9cdti 88kW
Corsa C 1.0 social edition
Odpovědět