nestandardní kola

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
Odpovědět
Ota

nestandardní kola

Příspěvek od Ota »

Zdravím!
Potřeboval bych trochu poradit. Již pár měsíců jsem spokojeným majitelem Astry 1,6 16V z roku 2002 s tmavozelenou metalízou a s trochu nestandardními koly. Jsou to OZ Racing (podle katalogu zřejmě Superturismo nebo něco podobného) s pneu Barum Bravuris 195/45 R16 80V. Jsou to sice trochu "šlupky", ale mě se ta kola docela líbí :) Jediná potíž je tedy pro mě v tom, že nejsou zapsaná v TP. Už při evidenčce byl první problém, ale nakonec se slitovali ...
Na technickou je čas až do roku 2009, ale rád bych měl do té doby i nějakou alternativu, která vyhovuje zápisu v TP. Pro R16 mám povoleno 205/50 R16 87T, 6Jx16 ET49 a v původním švýcarském techničáku jsou zapsaná ta OZ kola jako 7x16 ET37.
Můj dotaz je tedy následující: stačí koupit pro stávající kola třeba zimní pneu s výše uvedeným rozměrem 205/50 a nebo budu potřebovat úplně nová kola, abych prošel technickou? Proměřuje se i šířka ráfku? A nebo se mám pokusit o získání zápisu stávajícího rozměru do TP? Jak byste takovou situaci řešili vy, experti přes auta? Podotýkám, že co se týče aut, tak jsem docela laik.
Předem díky za vaše názory a nápady.

Ota
Reklama

Melodi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melodi »

Problém muže být, kdyby ses naboural nebo někdo do tebe, tak bys mohl být popotahovany za to že ty kola nemaš v TP a dokonce uznan jako vyník nehody - nebude se ti na to stahovat pojistka
Ota

Příspěvek od Ota »

Díky za rady. Nad něčím takovým jsem také uvažoval. Jenže se ve mě tak trochu perou dvě hlediska :D Estetické (tj. raději alu disky než plech) a samozřejmě finanční.
Pokud bych kupoval 15" disky + zimní gumy 195/60/15, co byste doporučili?
A co dál se stávajícími 16" disky? Pořídit pro ně časem povolený typ pneumatik 205/50/16 a nebo nebudou nikdy úplně vyhovující kvůli rozměru 7x16 (v TP je 6x16)?

Jinak to je dobrá připomínka s tou pojišťovnou, Melodi_boyi.

Ota
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Šířku ráfku, jestli je 6 nebo 7 u šestnáctek nikdo řešit nebude. Spíš koukají jen na průměr. Teda pokud nemáš na podložách narvaný nějaký 8.5 :wink:
END
Odpovědět