Hluk v interiéru - zřejmě od kol
Hluk v interiéru - zřejmě od kol
Astra-G, Caravan, r.v.98, 1,4, 16V, 128 tis.km, litá kola, 195/60 R15. Zatímco motor není slyšet skoro vůbec, proniká do interiéru dost výrazné "hučení" pneumatik. Přitom to jsou kvalitní letní gumy (vpředu Michelin, vzadu směrové Brigedstone) vzorek výrazný, minimálně 60%. Protože mám auto teprve 3-4 měsíce byl jsem nedávno i na STK. Vše je OK, včetně geometrie, kola se nesjíždí ani auto nikam netáhne. Přední tlumiče musely být nedávno měněny, protože výsledek STK byl skoro 100% přední tlumiče a cca 80% zadní tlumiče. Nevím, možná je to odhlučnění interiéru od kol bolestí všech aster. Co Vy na to?
- Reklama
-
taky bych se priklonil ke Slagove razantnimu reseni... ale ze by hluk od lozisek byl TAK vyrazny, aby bylo mozno napsat to co napsal fkabl "...Zatímco motor není slyšet skoro vůbec, proniká do interiéru dost výrazné "hučení" pneumatik..." to uz by fakt musely byt v hodne spatnem stavu - mne tedy loziska huci uz taky celkem dost (aspon si myslim), ale motor nad nimi v hlucnosti stale velmi vyrazne vede...
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
fakt ložisko
Tak to bylo fakt ložisko. Předevčírem jsem vyměnil ložisko v pravém předním kole. Samotné ložisko se u oplu neprodává a je třeba vyměnit celý náboj -) 3500,- náboj + 500,- práce.