Při dojetí syčení a pára z výfuku

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
Medy

Při dojetí syčení a pára z výfuku

Příspěvek od Medy »

Před 14 dni jsem si koupil Astru a jednou se mi stalo, že po dojetí (asi 30km) mi syčelo ve výfuku a kouřilo se z něj, jako když se odpořuje voda?
Chtěl bych se zeptat, jestli se to někomu stalo, jestli nevíte co by to mohlo být?

Od té doby nic a najel jsem zatím 300km.
Opel Astra G Caravan 1.6 55KW 1998
Better SMEG than DEAD
Reklama

xtz

Re: Při dojetí syčení a pára z výfuku

Příspěvek od xtz »

Medy píše:Před 14 dni jsem si koupil Astru a jednou se mi stalo, že po dojetí (asi 30km) mi syčelo ve výfuku a kouřilo se z něj, jako když se odpořuje voda?
Chtěl bych se zeptat, jestli se to někomu stalo, jestli nevíte co by to mohlo být?

Od té doby nic a najel jsem zatím 300km.
No a nestál jsi s autem před hospodou??? :idea:
1,6 16V X16XEL-kombi
r.v 2000 červená metalíza
milode
Příspěvek od milode »

Mě se z něj taky dost odpařuje voda a nejen odpařuje,řekl bych že se ta voda dost valí ven po kapkách.Ale to bude asi kvalitou benzínu????
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...

Má Astra G
Medy

Příspěvek od Medy »

No...měl jsem natankováno u OMV, tak nevim...a před hospodou jsem taky nestál :))))
Opel Astra G Caravan 1.6 55KW 1998
Better SMEG than DEAD
Effe

Příspěvek od Effe »

milode píše:Mě se z něj taky dost odpařuje voda a nejen odpařuje,řekl bych že se ta voda dost valí ven po kapkách.Ale to bude asi kvalitou benzínu????
Možná jezdíš krátké trasy a voda ti kondenzuje ve výfuku a nestačí se po zahřátí výfuku odpařit.
Tiger5

Příspěvek od Tiger5 »

No voda vo vyfuku nema nic spolocne s kvalitou benzinu ! Je to normalna vec ze sa voda nachadza vo vyfuku nie je to ziadna zavada. :D
astra g 1.4 16v
sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

voda je dílem katalyzátoru, pokud se jí tam objevuje více než je zdrávo, tak to znamená že motor plive více CO a HC, čímž katalyzátor vypouští více vody a oxidu uhličitého, ale pokud ti nesvítí kontrolka emisí, tak bych se tím neznepokojoval.

Vedlejší efekt může být vnitřní zreznutí výfuku, což hrozí především při krátkých trasách (výfuk se nerozehřeje, takže voda v něm stojí a nevypaří se -> rez. Takže když se to vapařuje, tak to funguje správně a voda nestojí a neprožírá výfuk ;)
(teda takto si to představuju já jako laik ... možná kdo tomu víc roumí řekne že je to totální hovadina :D)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Katalyzáto ... vých_plynů
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Zamčeno