Ahoj,
Na mojej Astre G 1.4 16V sa po zohriati motora stalo to, ze jednoducho prestala reagovat na plynovy pedal.
Vymenenil som skrtiacu klapku a teraz vypisuje diagnostika chybu P1230. Original Opel diagnostika ukazala na ECU motora, ktora sa prehreje a potom nekomunikuje.
Vraj ide o celkom castu zavadu na tychto jednotkach, kedze je asi 3cm od motora.
Kupit novu za skoro tretinu hodnoty auta mi pride scestne, jazdenu z 1.4 16V neviem zohnat. Elektrikar hovoril o odizolovani hlinikovym plechom ECU od motora a dat na nu ventilator na 12V.
Co si o tom myslite?
Dik
Jakub
Prehrieva sa ECU motora
- Reklama
Re: Prehrieva sa ECU motora
hliníkovou deskou odizolovat má smysl ale ventilátor možná taky ale myslím že jen v době než se toto stane.
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
Tonoucí se bude chytat každého stébla, může to pomoct, ale jisté je, že už teď máš vadnou jednotku.
No a jen oddálíš klinickou smrt (kdo ví, jestli vůbec)
No a jen oddálíš klinickou smrt (kdo ví, jestli vůbec)
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Tak ani externe chladenie nepomohlo.
Neviete nahodou o niekom, kto by mal na 1.4 16v RJ motora?
Na stitku su nasledovne cisla:
D03024 DNLH
12214850 LE
V okolí Bratislavy som nenašiel na vrakoviskach ani jednu s tymito kodmi. Maju z tejto motorizacie ale s inymi kodmi, tie asi nebudu kompatibilne?
Neviete nahodou o niekom, kto by mal na 1.4 16v RJ motora?
Na stitku su nasledovne cisla:
D03024 DNLH
12214850 LE
V okolí Bratislavy som nenašiel na vrakoviskach ani jednu s tymito kodmi. Maju z tejto motorizacie ale s inymi kodmi, tie asi nebudu kompatibilne?
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
napiš kod motoru! kw
PS na bazoši je toho mraky stačí hledat
PS na bazoši je toho mraky stačí hledat
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Ide o motor Z14XE
Tak zavada bola vyriesena ciastocne. Elektrikar otvoril RJ a boli tam prerusene spoje medzi plosnym spojom a konektormy. Tie sa prespajkovali nanovo a funguje.
Problem je, ze prestalo ist servo, resp. RJ neposiela servu informaciu o tom, ze je nastartovany motor a ma zacat fungovat servo.
Cez diagnostiku sa da spustit a funguje, takze chyba priamo v serve nie je. Je problem v komunikacii s RJ.
Niekto nahodou nemate schemu napajania a komunikacie serva? Akym sposobom RJ dava vediet servu, ze bol zapnuty motor a ma zacat fungovat?
Dik
Problem je, ze prestalo ist servo, resp. RJ neposiela servu informaciu o tom, ze je nastartovany motor a ma zacat fungovat servo.
Cez diagnostiku sa da spustit a funguje, takze chyba priamo v serve nie je. Je problem v komunikacii s RJ.
Niekto nahodou nemate schemu napajania a komunikacie serva? Akym sposobom RJ dava vediet servu, ze bol zapnuty motor a ma zacat fungovat?
Dik
- vasekpetr1
Doteď jsem žil v představě, že servo si informaci o běžícím motoru bere z hodnoty napětí na pojistce F3.23 (černý vodič 0,75) a zpracovává si jej ve vlastní logice. Dle mého soukromého názoru to bude s informací od ŘJ motoru podobné - na modrobílý vodič (pin1 konektoru X33) bych přivedl nějakou úroveň napětí a začal zvyšovat, až mi zabere servo
. Toto napětí bych změřil a pak bych odporovým děličem napevno nastavil úroveň sepnutí.

Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)