špatné emise
špatné emise
Zdravím.Čeká mně v dubnu tech.kontrola.V pátek jsem si nechal změřit emise v servisu kde mají povolení na měření, s tím že se pak na tech.kontrole se nebudu zdržovat.A emise totálně mimo předepsané hodnoty.Otáčky-předepsané-700-900-naměřeno-835.Obsah CO-má být 0,5- bylo 0,86.Obsah HC***má být 100- naměřeno 5.Při zvýšených otáčkách,předepsané 2500-2800 byli 2715,CO-0,4 naměřeno 2,06,lambda má být-0,97-1,03 bylo-1,69.Obsah HC***má být 100 bylo 6.Do protokolu uvedli že emise nevyhovují a že je kaput katalyzátor.Dá se z vypsaných i když jsou špatné říct že to je katalyzátor.Podotýkám že auto jede normálně, jede do otáček táhne dobře,ani spotřeba benzínu nevybočuje z normálu, kontrolka nesvítí žádná.Samozřejmě že auto půjde na diagnostiku.Chci se jen zeptat jestli to vůbec diagnostika ukáže když kontrolky mlčí.Dík za odpovědi.
- Reklama
Re: špatné emise
Asi byc se zaměřil hlavně na tu lambdu a těsnost sání i výfuku
Astra G Caravan 98' x16szr
Ta lambda ti dává nějaký špatný hodnoty, musíš mít i zvýšenou spotřebu. Zkus vyměnit lambdu než půjdeš do výměny katu.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
harvej a neurazíš se když se drze zeptám na jakém favoritu máš ten problém?
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
A před katem ? Rozhodně si udělej live data a uvidíš jak chodí obě.
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
První je taky necelý rok stará je tam univerzální BOSCH.
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Lambda sonda, na základě které sa reguluje spalování (složení směsi) je před katalyzátorem. Druhá tzv. kontrolná lambda sonda je umístněná za katalyzátorem. Tato lambda sonda nemá v systéme úlohu regulovat zloženie zmesi (to dělá lambda první), ale její úlohou je kontrolovat účinnost katalyzátora, teda de facto sledovat zbytkový kyslík, pokud se nějaký dostal za katalyzátor. Pokud je totiž katalyzátor nefunkční (ucpaný, rozpadnutý atd.), nedochází v něm ke katalytickému rozkladu škodlivin a procento zbytkového kyslíku v zplodinách je vyšší, prakticky stejné jako měří lambda sonda pred katalyzátorem.
Samozřejmě, že tak můžou být další vlivy, lamdba obvykle vydrží 130-200 tkm. Taky se koukni na délku vstřiků (teď jsem řešil tchánovo auto, vadný MAP senzor mu rozhodil vstřiky-délku, )
Samozřejmě, že tak můžou být další vlivy, lamdba obvykle vydrží 130-200 tkm. Taky se koukni na délku vstřiků (teď jsem řešil tchánovo auto, vadný MAP senzor mu rozhodil vstřiky-délku, )
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
Dík za informace,já sám s tím nic neudělám,ale už mám zamluvený servis tak uvidíme.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Ten stechiometrický poměr 1,690 je hooodně divnej,navíc při CO přes 2%.To by ani ten motor neměl běžet.Spíš jim asik vypadla hadice z výfuku.
Jinak hodnoty zadali taky nějaké divné.
Emisní hodnoty výrobce jsou takto
Volnoběh, minimum 730 (rpm)
Volnoběh, maximum 950 (rpm)
CO obsah < 0.5 (%)
Zvýšený volnoběh 2800 - 3200 (rpm)
CO při zvýšeném volnoběhu < 0.3 (%)
Teplota oleje během zkoušky 80 (°C)
Lambda 0.97 - 1.03
Změna Lambdy (Delta Lambda) 0.03
Navíc u tohoto vozu musejí již ze zákona číst tzv Readiness code.Jakpak ten vypadá?
Jinak hodnoty zadali taky nějaké divné.
Emisní hodnoty výrobce jsou takto
Volnoběh, minimum 730 (rpm)
Volnoběh, maximum 950 (rpm)
CO obsah < 0.5 (%)
Zvýšený volnoběh 2800 - 3200 (rpm)
CO při zvýšeném volnoběhu < 0.3 (%)
Teplota oleje během zkoušky 80 (°C)
Lambda 0.97 - 1.03
Změna Lambdy (Delta Lambda) 0.03
Navíc u tohoto vozu musejí již ze zákona číst tzv Readiness code.Jakpak ten vypadá?
Zeptám se asi hloupě, ale jsi si jistý že emisní stanice kde ti ty hodnoty naměřily nepekli ještě minulý týden třeba rohlíky? O vozech OPEL se tradovalo- povídalo že na emisích nemají problémy, a asi tomu tak je, protože v době kdy jsem nebyl invalidní a sám jsem auta (hl.OPELy) dovážel, tak na emisích vždy prošly bez problémů. Já bych nejspíš zajel jinam než bych se pustil do oprav- výměny a pod. Ale to je jen můj názor, dělej si co chceš!
Já jsem třeba svou socku hned ten den co jsem ji tady v Troppau převzal absolvoval měření emisí a STK. Nebyla ani umytá, nějak prohlídnutá, jen jsem doplnil žárovky a lékárničku. Bez toho abych tam měl nějakou přímluvu jsem prošel.
Já jsem třeba svou socku hned ten den co jsem ji tady v Troppau převzal absolvoval měření emisí a STK. Nebyla ani umytá, nějak prohlídnutá, jen jsem doplnil žárovky a lékárničku. Bez toho abych tam měl nějakou přímluvu jsem prošel.
ASTRA LA VISTA
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
ty "uni boše" byl k ničemu. doporučuji nejprve vyměnit tu lambdu v katu která je hlavní. a to za Delphi. Mám už dost zjištění že prostě ta jednotka v motoru je hodně mlsná na různé výrobce. |Taky jsme měl problémy a vždy to vyřešili jen origo díly - tedy delphi nebo siemens. ty bosche nejsou dobrý!
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504